preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Dan jabuka u 1.a učiteljice Meri Amadeo, 2015. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2116398
Ovaj mjesec: 4379
Ovaj tjedan: 1641
Danas: 130

-

vijesti
Svijeće za Vukovar - nedjelja, 18. studeni u 17 sati
Claudia Tarle / datum: 15. 11. 2018. 11:37

Prije dvadeset i šest godina, 18. studenog 1991. godine nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, pao je herojski grad Vukovar. U spomen na vukovarsku tragediju u Domovinskom ratu, odlukom Hrvatskog sabora 18. studeni se obilježava kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Toga dana građani cijele Hrvatske se paljenjem svijeća prisjećaju žrtava Vukovara za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

  • Učenici od prvog do četvrtog razreda svijeće će zapaliti na Trgu pomirenja u petak, 16. studenog, u 10:30 sati. 
  • Učenici od petog do osmog razreda, te njihovi razrednici i ostali djelatnici škole, okupiti će se u nedjelju 18. studenog  na Trgu pomirenja kako bi paljenjem svijeća odali počast gradu heroju.
  • Učenici sa svojim razrednicima bi trebali biti na Trgu pomirenja u 16:45 sati.
  • Učenici petih i šestih razreda zapalit će svijeće na skalama od grada, a učenici sedmih i osmih formirat će veliko srce od upaljenih svijeća na Trgu pomirenja.
  • Škola će osigurati svijeće za sve učenike.

Ravnatelj: Velebit Veršić, prof


[OPŠIRNIJE]Danas je Međunarodni dan tolerancije
Claudia Tarle / datum: 16. 11. 2018. 11:30

U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan tolerancije. Deklaracija UN-a o principima tolerancije je potpisana 16. studenog 1995. godine.

Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama. 

To je dan koji podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas, dan kada se podsjeća na to da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, osjećaje i uvjerenja. Svjetske različitosti religija, jezika, kultura, etničke i druge pripadnosti ne bi trebale biti povod za sukobe, već bogatstvo koje obogaćuje sve nas. Biti tolerantan znači prvo razmisliti o sebi!


[OPŠIRNIJE]Miš u knjižnici :)
Claudia Tarle / datum: 15. 11. 2018. 13:25

Učenici prvih razreda postali su ponosni vlasnici novih članskih iskaznica školske knjižnice. Priča Miš u knjižnici potaknula nas je na razgovor o lijepom ponašanju u knjižnici, omiljenim mjestima za čitanje, knjigama i slikovnicama, knjižnicama i knjižarama, naslovima, bajkama i čarobnjacima.

Prilično smo se zabrinuli kad smo shvatili da je knjigama, od svih strašnih zala koje ih mogu zadesiti, najgore ako ih djeca ne vole… I zaključili da se to našim knjigama ne može dogoditi, jer volimo i knjige i čitanje i pričanje priča.


[OPŠIRNIJE]Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2018./2019.
Claudia Tarle / datum: 13. 11. 2018. 13:03

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik za provedbu natjecanja i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2018./2019. školskoj godini. 

Vremenik 


[OPŠIRNIJE]10. studenoga - Svjetski dan znanosti za mir i razvoj
Claudia Tarle / datum: 12. 11. 2018. 12:57

10. studenoga obilježili smo Svjetski dan znanosti za mir i razvoj koji se obilježava već 17 godina pod okriljem UNESCO-a, s ciljem da se osnaži svijest javnosti o ulozi znanosti u promociji mira i održivog razvoja.

Dan znanosti također predstavlja i priliku da se pokuša povećati zanimanje i razumijevanje prirodnih znanosti od strane učenika osnovnih škola.

Naši su se osmaši družili s Nikolom Teslom i uz pomoć nastavnice Ivane G. i nastavnika Jurice napravili pano, plakate i osmislili kviz. Koliko je kviz opasan i neobičan, provjerite na panou, iznenadit ćete se. 


[OPŠIRNIJE]Trčali smo kros
Adriana Barčić / datum: 12. 11. 2018. 10:50

U četvrtak, 08. studenog 2018. u Dubrovniku je održano Županijsko natjecanje osnovnih škola u krosu.

Nastupila je i naša škola u kategoriji dječaka i djevojčica do osmog razreda u sastavu: djevojčice - Josipa Milina, Kristina Sardelić, Silva Hančević, Andrea Franotović; dječaci: Zvonimir Skorin, Mladen Foretić, Daniel Caktaš, Marko Filippi. U kategoriji 13 škola djevojčice su završile natjecanje kao izvrsne pete, dok su dječaci bili dosta sporiji, osvojivši 11. mjesto.


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje Dabar
Jakica Stanišić / datum: 12. 11. 2018. 09:44

Ove godine naša škola prvi put sudjeluje u međunarodnom natjecanju Dabar (Bebras).  To je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prvo natjecanje Dabar u Hrvatskoj održano je u studenom 2016. s 5624 sudionika. Već sljedeće godine interes za sudjelovanjem u natjecanju je pokazalo više od 430 škola a sudjelovalo je 15247  učenika u svih 5 kategorija.

Natjecanje se održava u online okruženju na Carnetovom sustavu Loomen, pristupom s AAI@EduHr korisničkim računom.  Sastoji se od 12 pitanja i traje 40 minuta. Natjecanje se održava  u tjednu od 12. do 15.11. U našoj školi prijavilo se 50 učenika, od 5. do 8. Razreda. Natjecanje će se održati u 3 grupe. 1. grupa započinje s natjecanjem u utorak , 13.11. u 11.30, 2. grupa isti dan u 12.20 i 3.grupa u srijedu, 14.11. u 11.30.

Svim natjecateljima želim uspješno sudjelovanje!


[OPŠIRNIJE]Feraliće u ruke!
Claudia Tarle / datum: 10. 11. 2010. 20:03

Kad padne prvi mrak u večeri na vižiju sv. Martina, korčulanskim ulicama zamirisat će lojenice (lojenica recept.pdf) i zaiskrit feralići, a onda, nakon žamora i dogovora, začut će se pisma svetome Martinu.

I tako svake godine, vraćamo se u neka stara vremena uljanica i petrolejki, nekih drugih mirisa i melodija…

Sretni smo što se ovaj naš običaj sačuvao i još uvijek veseli male i velike Korčulane, a dio baštine koja se prenosi iz generacije na generaciju je i rasprava o tome - koje su riči prave.

Sve što se sačuvalo ima svoju vrijednost, vrijeme ulazi u pjesme, mijenja ih i piše opet neku svoju povijest. Sačuvano je i pjeva se desetak različitih kitica u raznim kombinacijama. I zato nema krivih riči.

Pjevajte sa zadovoljstvom ono što ste baštinili od svojih roditelja i čuvajte s ponosom stare običaje. Neke su kitice gotovo zaboravljene, u prilogu je verzija koju obično pjevaju djeca, a bez obzira koja je prava -  ispod šest kitica - ne priznamo.    

Klikni na (sv. martin riči.pdf)

…Martin će van popivati

Kano sokol biloj zori

Al' ga vaja dočekati

U zelenoj gustoj gori...

Claudia Tarle


[OPŠIRNIJE]Skaline tolerancije
MARIJA SARDELIĆ / datum: 9. 11. 2018. 13:04

Grupa Uradi sam i ovu srijedu je bila u akciji. Za početak smo pojeli pizzu, kako bi napunili baterije za posao koji nas čeka. Stepenice na ulazu u našu školu postale su stepenice tolerancije. Penjući se uz njih postajemo ljudi.

Umjesto neprimjerenih ponašanja, pokušajmo krenuti od sebe i prakticirati ponašanja koja će dovesti do promjena na bolje. Umorili smo se jako, ali na kraju smo bili presretni jer smo sve napravili sami i istovremeno se dobro zabavili.

Sutradan u školi samo smo čuli komentare Kako dobro! Odlično! Super osvježenje! … što nam je dalo krila i poticaj za nove akcije. Pogledajte fotogaleriju.

Marija Sardelić, 6.a


[OPŠIRNIJE]Učimo učiti
Claudia Tarle / datum: 8. 11. 2018. 11:07

Petaši (ali i svi ostali:)) trebaju stalno istraživati, učiti i isprobavati koje vještine učenja im najviše odgovaraju. Što se s više mogućnosti upoznaju i što više dobrih savjeta čuju, veća je vjerojatnost da će ponešto od toga i primijeniti u učenju.

U okviru međupredmetne teme Učiti kako učiti psihologinja ih upoznaje  s izradom umnih mapa, a knjižničarka s organizacijom znanja i izvora znanja; od rada na tekstu, kako se sprijateljiti s knjigama i zašto google nije rješenje za sve...  

Znanja nisu samo informacije nego i vještine. Raspravljali smo o planiranju učenja i upravljanju vremenom.

A koji su to kradljivci vremena? Nema sumnje, najveći smutljivac od svih je - mobitel. Naravno da ne govorimo o uređaju za uspostavu poziva, niti o suradniku u učenju, već o svakodnevnom smartphoneu, igrački.

Zbog njega svi dobri savjeti o učenju padaju u vodu, jer sveprisutni mobitel ometa koncentraciju i smanjuje produktivnost učenja. 

Rješenje je jednostavno - kad se uči, od pametnog telefona se treba oprostiti, treba ga ostaviti u drugoj prostoriji. Zašto nije dovoljno da je stišan ili isključen? Stručnjaci tvrde da se ometanje događa i nesvjesno, čak i kad se mobitel ne koristi.* 

(*U nedavnom istraživanju o utjecaju mobitela na kognitivne sposobnosti, studenti koji su ostavili mobitele u drugoj prostoriji bolje su prošli na kognitivnim testovima od onih koji su mobitele imali na stolu ili u torbi, iako ih nisu koristili​.)

Roditelji, potez je na vama. I mi odrasli teško odolimo čarima pametnih telefona, a kako je tek (zaljubljenom) osnovnoškolcu koji domaćoj zadaći treba dati prednost nad cijelim svijetom zabave koji mu se nudi na dlanu? Teško je i djetetu koje nema nikakve poteškoće s pažnjom i koncentracijom, ali ako ima, mobitel treba još pažljivije dozirati.

Zanimljiv članak o toj temi pročitajte ovdje i dogovorite se sa svojim djetetom za pravila. 

Claudia Tarle, mag.bibl.


[OPŠIRNIJE]Prva aktivnost grupe URADI SAM
Lora Lagundžija / datum: 5. 11. 2018. 11:43

Naš prvi susret bio je jako zanimljiv i neočekivan. Naravno, znali smo što ćemo raditi, no nismo očekivali da će pravljenje štrudle od jabuka i kuhanje čaja od domaćih trava biti stvarno zabavno. Osjećali smo se tako ponosno. ,,Wow, sami smo ovo napravili?!''. Baš je cool što se sve može napraviti u jednom školskom satu. Najslađe je bilo jesti. Ne pretjerano slatko bilo je jedino čistiti, ali i to se mora. Veselimo se idućem susretu. Fotografije pogledajte ovdje.

                                                                                             Lora Lagundžija, 8.b


[OPŠIRNIJE]Blagdan Svih svetih
Velebit Veršić / datum: 31. 10. 2018. 10:02

​Prvog dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Toga dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života. Zabilježene povijesne tragove blagdana Svih svetih nalazimo u 4. stoljeću. Kako ne znamo poimence svih koji su umrli na glasu svetosti, Crkva je odredila ovaj dan kada se zajednički moli za sve svete i blažene, poznate i nepoznate. Stoga su na svetost pozvani svi kršćani, svih razdoblja i svih životnih okolnosti. Kao što je lijepo rekao papa Benedikt XVI., da bi mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate i djela, već jednostavno služiti Kristu, slušati ga i slijediti u teškim trenutcima.

Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj misi. Spomen svih vjernih mrtvih, Dušni dan, kojeg se spominjemo 2. studenog, ustanovljen je u samostanu Clunyju 998. godine. Dušni dan je jedan od blagdana koji na najbolji način svjedoči o uzvišenosti i jedinstvenosti ljudskog roda, jer čovjek je jedino biće na Zemlji koje štuje svoje mrtve. Štovanjem svojih pokojnika čovjek izražava i svoju vjeru u najveću vrijednost života, u njegovu vječnost. Stoga Dušni dan, odnosno Dan mrtvih nije samo izraz sjećanja na naše najdraže koji više nisu među živima, već je to izražavanje najplemenitije ljudskosti.

Četvrtak i petak su nenastavni dani, nastava počinje u ponedjeljak, 5. studenoga u 8 sati po važećem rasporedu.

Ravnatelj:  Velebit Veršić, prof.


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje slikovnice "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka"
Claudia Tarle / datum: 30. 10. 2018. 13:59

U ponedjeljak, 5. studenoga s početkom u 11 sati će se u Domu kulture, u organizaciji Gradske knjižnice, održati promocija slikovnice "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka" autorice Olje Savičević Ivančević. 


[OPŠIRNIJE]Fotografije s Dječjeg tjedna na Spomeniku
Ružica Žuvela / datum: 29. 10. 2018. 12:41

Prekrasne fotografije s obilježavanja završnice aktivnosti Dječjeg tjedna na Spomeniku pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Palačinke iz 7.a
Ružica Žuvela / datum: 26. 10. 2018. 08:17

Mijesali smo sastojke, pekli, okretali ih u zraku, mazali nutelom i marmeladom, najeli se i dobro zabavili. 😊 Fotografije pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Danas je Svjetski dan audiovizualne baštine
Claudia Tarle / datum: 26. 10. 2018. 08:11

Danas je Svjetski dan audiovizualne baštine i Centar za kulturu Korčula ga obilježava projekcijom dječjeg filmskog klasika Družba Pere Kvržice u petak, 26.10. u 10:30. Ulaz besplatan!


[OPŠIRNIJE]Zabavna inovacija u nastavi - QR kodovi
Administrator / datum: 24. 10. 2018. 08:35

Ivana Fazinić

Tko kaže da mobiteli i škola ne idu skupa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici sedmih razreda su nam pokazali da mobiteli mogu biti itekako korisni u nastavi. Organirizali smo „Potragu za QR kodovima“, dobro se zabavili, a pri tom i puno naučili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dvanaest QR kodova se nalazilo skriveno u okolici škole, a svaki je sadržavao jedan matematički zadatak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon pronalaska i skeniranja svih kodova bacili smo se na rješavanje, a najbrži i najtočniji učenici bili su nagrađeni.

Gdje su se sve sakrili QR kodovi pogledajte u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Fotografije s dana kruha
Claudia Tarle / datum: 23. 10. 2018. 10:57

Fotografije s Dana kruha pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Web tim srijedom
Claudia Tarle / datum: 22. 10. 2018. 11:27

Od srijede započinje novi ciklus knjižničarsko-novinarskih radionica za zainteresirane učenike od petog do osmog razreda.

Zadatak Web tima je praćenje školskih događanja, pisanje vijesti, objavljivanje na školskim web stranicama, istraživanje tiskanih i digitalnih izvora znanja u knjižnici i na internetu, te upoznavanje različitih vrsta medija.

Prijavite se u školskoj knjižnici!

Voditeljica: Claudia Tarle


[OPŠIRNIJE]Nova izvannastavna aktivnost - Uradi sam
Claudia Tarle / datum: 22. 10. 2018. 11:15

Voditeljice: Ružica Žuvela & Darija Janković


[OPŠIRNIJE]Smutili smo smutije u 7.b :)
Gordana Curać Depolo / datum: 17. 10. 2018. 13:14

Smutiti smutije nije bila smutnja. Donijeli smo voće i bez imalo straha zamutili u blenderu. Nismo se smuljali, samo smo se smijali. I sladili. Shvatili smo da je smuti odlična zamjena za smjeliji doručak. Puno smajlića iz 7.b


[OPŠIRNIJE]Natječaj za popunu radnog mjesta
Claudia Tarle / datum: 16. 10. 2018. 13:48

Natječaj za popunu radnog mjesta pruzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Dani zahvalnosti za plodove zemlje i mora - Dan kruha
Claudia Tarle / datum: 16. 10. 2018. 12:53

Dragi roditelji i prijatelji!

Dobro nam došli na Dan kruha u srijedu, 17. listopada, s početkom u 11 sati i 25 minuta. Uz prigodni program i blagoslov kruha možete pogledati izložbu kruha, slastica i plodova zemlje našeg zavičaja. Pozivamo sve naše sugrađane da nam budu sutra rado viđeni gosti. 


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige 15.10 - 15.11. 2018.
Claudia Tarle / datum: 15. 10. 2018. 10:02

Danas, 15. listopada u 11 sati, predstavljanjem slikovnice "Ježincova škrapica"  splitske autorice Tonke Alujević, započet će tradicionalna knjižničarska manifestacija Mjesec hrvatske knjige. Trajati će do 15. studenog i obilježavat će se u svim narodnim i gradskim knjižnicama diljem Hrvatske. Programsku knjižicu naše Gradske knjižnice Ivan Vidali možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Poremećaji autističnog spektra - edukacija 19. i 20. listopada 2018. u Korčuli
Claudia Tarle / datum: 13. 10. 2018. 08:08
Humanitarna udruga Kap u moru organizira stručni skup "Poremećaji autističnog spektra" - predavačice prof. dr. sc. Jasmine Škrinjar Frey s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati 19. i 20. listopada 2018. u Korčuli. Svoje sudjelovanje prijavite do 17. listopada na mail udruge  kapumoru@gmail.com.
Veselimo se Vašem dolasku.
Srdačan pozdrav!
Predsjednica udruge Anita Batistić
 

[OPŠIRNIJE]Ljubav djeci prije svega - najava Dječjeg tjedna
Claudia Tarle / datum: 10. 10. 2018. 11:18

Dugi niz godina u našoj školi obilježavamo Dječji tjedan raznovrsnim i veselim aktivnostima. U petak, 12. listopada učenici od prvog do četvrtog razreda matične i područnih škola izlaze na Trg pomirenja (Spomenik) u 9:00 sati kako bi i svoje sugrađane razveselili pjesmom, igrama i radionicama na temu dječjih prava.

Izrađivat ćemo brodiće od papira, raditi figurice od plastelina, slagati puzzle, crtati na hameru, puštati balone s porukama djeci svijeta, pisati gradonačelniku, utrkivati se s knjigama na glavi i šiškama na žlici. Igrati školice, twister, preskakati laštik...

Veliki svijete, poslušaj što ti kaže dijete!
Dođite i uživajte u našem društvu!


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan zaštite životinja u 2. c
Claudia Tarle / datum: 6. 10. 2018. 13:20

Dan posvećen životinjama - 4. listopada obilježili smo na poseban način. Razgovarali smo o životinjama i kako se moramo ponašati prema njima, te kako se možemo brinuti za njih i zaštititi ih. Odlučili smo dio novca iz razredne štednje odvojiti za štićenike Udruge za zaštitu životinja. Kupili smo poslastice za njuškice, a nismo zaboravili ni volontere koji se brinu za napuštene životinje pa smo im za njihovu brigu i trud zahvalili zajedničkim crtežima i čokoladom. Čitali smo priču Napušteni mačić pa smo se i sami okušali u pisanju priče. Nekoliko naših priča na temu Priča o psiću, možete pročitati u nastavku.

Učiteljica Petra Prvulović 2.c

Napravili smo sitnicu za napuštene životinje, a srca su nam zbog toga bila ispunjena srećom. Probajte i vi!

Jednog kišnog dana šetao samo ulicom i ugledao psića kojeg je udarilo auto. Brzo sam ga poveo u veterinara. Na kraju je sve s njim bilo u redu i bio sam jako sretan.

Stipe

Jednog kišovitog dana susrela sam psa koji se skrio ispod stabla. Uzela sam ga i odnijela sam ga kući. Pitala sam mamu mogu li ga zadržati. Mama mi je rekla da ga mogu udomiti i bila sam jako sretna.

Ema

Jednog kišnog dana bio sam sa psićem u šetnji prema gradu. Naletjelo je auto i udarilo ga. Ponio sam ga u veterinara i on je rekao da mu treba operacija. Operacija je dobro prošla. Bio sam sretan. Psića sam odnio kući.

Tomislav

Jednog dana šetala sam sa sestričnom. Našle smo psića i odnijele smo ga u azil. Bila sam sretna jer smo ga spasile ali željela sam da još ostane s nama. Sutradan smo ga išle posjetiti. Zbog toga je i on bio sretan.

Leona

Jednog sunčanog i toplog jesenskog dana išla sam iz škole. Šetajući se pored ograde odjednom sam ugledala rupu u zidu. Provirila sam unutra, a iznutra se čuo nekakav čudan glas: vau, vau! Upalila sam svjetiljku. Unutra je bio mali psić. Noga mu je krvarila. Odmah sam ga odnijela kod veterinara. On mu je sredio nogu, a ja sam ga odnijela u azil. Bila sam jako sretna. 

Tea

 


[OPŠIRNIJE]Sretan Svjetski dan učitelja, 5. listopada
Claudia Tarle / datum: 6. 10. 2018. 12:50

Pozdrav iz zbornice (nismo svi :)!

foto Marija Šegedin i Ružica Žuvela


[OPŠIRNIJE]Učenička mašta i vedrina pretočene u umjetnička djela
Claudia Tarle / datum: 6. 10. 2018. 12:37

U tjednu u kojem obilježavamo Svjetski dan učitelja, na Profilovom portalu je objavljen intervju s našim nastavnikom Likovne kulture, Abelom Brčićem. Za više kliknite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - At corner
Jakica Stanišić / datum: 30. 9. 2018. 22:30

Učenici sedmih razreda ovaj tjedan imali su zanimljiv sat iz informatike. Posjetili su tvrtku „At corner“ koja se bavi prodajom, popravkom i održavanjem računalne opreme. Vlasnici gospodin Đuro Pendo i Ante Vojvodić održali su nam predavanje o dijelovima računala, pokazali nam dijelove središnje jedinice i  razne vrste računala. Ispitivali su oni naše znanje, a i mi smo za njih imali puno pitanja. Još im jednom zahvaljujemo na njihovom vremenu i strpljenju.

(Na slici učenici 7.b)


[OPŠIRNIJE]Susret s književnicom Katjom Romac
Meri Amadeo / datum: 30. 9. 2018. 21:25


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Port 9
Meri Šegedin / datum: 30. 9. 2018. 20:11

Dana 28. učenici PŠ Račišće su sa svojim učiteljicama posjetili hotel Port 9 u sklopu Dana otvorenih vrata. Upoznali su se s načinom funkcioniranja: recepcije, kuhinje i sale, strojarnice za bazene, wellnessa te kako se održava čistoća u cijelom hotelu. Isto tako, vidjeli su kako izgledaju sobe i predsjednički apartman, ali i prostor namijenjen baš za djecu.  

Zahvaljujemo se čitavom osoblju na izuzetno lijepom obilasku i čašćenju! 


[OPŠIRNIJE]Ekskurzija osmaša - dan peti: Zadar - Korčula - Kraj!
Abel Brčić Marija Šegedin Alan Farac / datum: 28. 9. 2018. 19:17
Hotel smo napustili u devet sati i krenuli prema Zadru. U autobusu je, na veliko iznenađenje nastavnika, bilo poprilično tiho. U Zadru smo posjetili Muzej zlata i srebra Zadra, gdje je sve savršeno očuvano.
 
 
Nakon kratkog razgledavanja, došli smo u Muzej iluzija gdje smo mogli uživati u svemu što muzej pruža. Slike koje varaju oči ili slagalice koje je za nas bilo nemoguće složiti, bile su samo jedne od brojnih sadržaja muzeja.
 
 
Nakon zabavnog dijela došao je i onaj poučni, sastali smo se s vodičicom koja nas je naučila dosta toga o gradu. Razgledali smo Forum i vidjeli neke od brojnih crkava, Sv. Donat i Sv. Stošiju.
 
 
Vidjeli smo, ali i čuli ono što krasi grad i čini ga još ljepšim, Morske orgulje koje svojim melodijama daju pravi morski ugođaj, te Pozdrav suncu..
Ručali smo i imali malo slobodnog vremena, nakon kojeg smo se zaputili kući... U Dugopolju smo se pozdravili od našeg vodiča Mira te nastavili put...
 
Nakon još par sati vožnje, došao je kraj našeg putovanja i pet nezaboravnih dana našeg života, nekima je palo teže, nekima lakše, no sve u svemu sada krećemo u nove radne pobjede! 
Svih vas pozdravljaju 8.a i 8.b!

[OPŠIRNIJE]Ekskurzija osmaša - dan četvrti: Smiljan - Nin - Biograd
Tina Sardelić Nina Andrijić Jakov Brčić Marija Foretić Daniela Čurković / datum: 28. 9. 2018. 14:58

Naš dan započeo je u sedam sati. Ubrzanim korakom otišli smo na doručak, nakon kojeg smo, po zadnji put zakoračili u naše hotelske sobe, spremili odjeću i malo poredili sobe. Oko devet sati uputili smo se prema "Areni" u kojoj su sve trgovine, na naše veliko razočarenje, bile zatvorene do deset... Ubrzo smo svi veselo potrčali prema trgovinama i zgrabili što nam se svidjelo. 

Oko 12 sati krenuli smo za Smiljan i posjetili rodnu kuću Nikole Tesle i naposlijetku pogledali dokumentarni film o njemu. Zatim smo se uputili prema Ninu u kojem smo posjetili kip Grgura Ninskog te vidjeli najmanju katedralu na svijetu.

Jedva smo čekali stići na naše sljedeće odredište, Hotel Bolero... Nemamo više toliko vremena, pa je bolje da se bacimo na razgledavanje! ;)

 
                                              Pozdrav,
Marija, Tina, Jakov Brcic, Daniela, Nina

[OPŠIRNIJE]Multimedijalno predavanje "Polarni san" - Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol
Claudia Tarle / datum: 27. 9. 2018. 20:35

Ponedjeljak 1. listopada, 12:15 sati, Dom kulture

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?

Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar se upustio u veliki izazov, u veliko istraživanje koje ga je odvelo sve do samog kraja svijeta. Postao je prvi Hrvat koji je pješice stigao od ruba Antarktike do Južnog pola.

(opširnije o ekspediciji)


[OPŠIRNIJE]Ekskurzija osmaša - dan treći: Zagreb
Sara Ilišković / datum: 27. 9. 2018. 09:25

Nakon doručka autocestom smo se uputili za glavni grad Hrvatske, Zagreb. Prva stanica nam je bio Tehnički muzej. Obišli smo izložbu Nikole Tesle, rudnik i planetarij. To je bilo vrlo poučno i zanimljivo iskustvo.

Nakon njega smo prešli preko ceste, da bi došli do Muzeja Dražena Petrovića. Čuli smo sve o životu “Košarkarškog Mozarta”. Gospođa Biserka, Draženova mama, poklonila nam je dvije lopte s njegovim likom i dva stripa o njegovu dječačkom životu.

Nakon ručka smo pošli u razgled centra. Obišli smo crkvu sv. Marka, Hrvatski sabor i vladu, Trg bana Josipa Jelačića i kulu Lotrščak.

Za završetak smo pošli u zoološki vrt koji je svih oduševio s egzotičnim životinjama. Današnji dan nam je bio jako ispunjen i poučan.

Pozdravljaju vas 8.a i 8.b!


[OPŠIRNIJE]Ekskurzija osmaša - dan drugi: Trakošćan - Krapina
Lora Lagundžija / datum: 26. 9. 2018. 19:40

Nakon doručka krenuli smo prema Trakošćanu. Putem smo uživali u prekrasnom krajoliku. Dosli smo u Trakošćan i dočekao nas je vodič koji nas je proveo kroz sve prostorije dvorca. Bilo nam je zanimljivo iskustvo vidjeti taj način života kakav je bio u neka stara vremena.

Ručali smo u staromodnom seoskom domaćinstvu Kozjak, a nakon ručka smo se zaputili posjetiti Krapinu - Hušnjakovo brdo, nalazište krapinskog pračovjeka.  Nakon kratkog filma u kojem smo upoznali način života krapinskog pračovjeka vodič nas je proveo kroz cijeli muzej, stvarno zanimljivo putovanje kroz vrijeme. Nakon Muzeja krapinskih neandertalaca vratili smo se u hotel. 

Slijedilo je opuštanje u bazenu, to je bilo jedno od ljepših iskustavayes​!

 Zatim večera, a nakon nje, naravno, odlazak u disko, ples i zabava!

Pozdravljaju vas 8.a i 8.b!


[OPŠIRNIJE]Ekskurzija osmaša- dan prvi: Šibenik -Tuhelj - kiša, bura, 15°C
Dinko Fabris / datum: 26. 9. 2018. 16:13

Nakon dugog iščekivanja krenuli smo na ekskurziju... Naše prvo odredište bio je Šibenik, grad Petra Krešimira IV. Iako nas je dočekala bura i kiša, obišli smo  najvažnije znamenitosti ovoga grada, katedralu Sv. Jakova, kazalište i gradski park. Predah smo napravili u obližnjem trgovačkom centru, a onda smo nastavili put... I dalje nas je bura ometala, pa smo umjesto autoputom trebali ići sporednom cestom. Nakon trinaest sati putovanja i svih zgoda i nezgoda, konačno smo stigli u hotel. S obzirom da jedva čekamo disko, javit' ćemo vam se sutra!

Josipa, Petra, Dinko, Vjeko, Ana, Tristan,
Pozdrav!

Mislim da je Šibenik predivan grad. (Paula)

Malo smo se puno vozili, ali dobro, preživili smo... (Marija)

Svašta smo naučili, bilo je naporno ali se isplatilo! (Tristan); Zanimljivo... (Toni)
Današnji dan bio mi je baš lijep. (Marko) 

Foto: Marija Šegedin


[OPŠIRNIJE]TZK ponovno u skolskoj dvorani
Adriana Barčić / datum: 24. 9. 2018. 13:36
Od sutra, utorak 25.09.2018. nastava tjelesne i zdravstvene kulture održavati će se u dvorani pa molim učenike od 5. -8. Razreda da vode računa o donošenju sportske opreme za nastavu.

[OPŠIRNIJE]Fotografije obilježavanja Dana mira
Claudia Tarle / datum: 24. 9. 2018. 09:35

Foto: Marina Razbowsky, asistentica


[OPŠIRNIJE]Proslavimo zajedno Međunarodni dan mira u petak, 21. rujna
Meri Amadeo / datum: 18. 9. 2018. 15:30

Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira u cilju jačanja ideala mira među svim narodima i državama svijeta. I u našoj školi se Dan mira prigodno obilježava već godinama različitim aktivnostima kroz cijeli tjedan. Ne zaboravite za petak 21. rujna pripremiti bijele majice i puno ljubavi i dobre volje!

 


[OPŠIRNIJE]TZK na KPK
Adriana Barčić / datum: 6. 9. 2018. 23:37

Od ponedjeljka, 10. rujna 2018. godine nastava Tjelesne i zdravstvene kulture za učenike i učenice od 5. do 8. razreda, održavat će se na otvorenom plivalištu KPK, po rasporedu. Za nastavu je potrebno ponijeti kupaće (kostim), ručnik, šlape i eventualno kapicu i plivačke naočale. 

Nastava će se održavati na plivalištu dok nam uvjeti to budu dozvoljavali. Učenici će o tome biti pravovremeno obaviješteni.


[OPŠIRNIJE]Dragi učenici i roditelji, poštovane kolegice i kolege,
Velebit Veršić / datum: 31. 8. 2018. 14:48

Osnovna škola Petra Kanavelića iz Korčule obavještava nove prvaše i njihove roditelje iz Račišća, Korčule i Lumbarde da će svečani prijem prvaša u prvi razred biti u ponedjeljak 03. rujna, s početkom u 10 sati u matičnoj školi u Korčuli.

Za učenike trećih i četvrtih razreda te učenike viših razreda prvi nastavni dan je u ponedjeljak 3.rujna s početkom u 8 sati, razrednici će sa svojim razredom održati jedan školski sat, upoznati učenike s tjednim rasporedom i obvezama tijekom nove školske godine.

Ove školske godine smo uspjeli organizirati nastavu u jednoj smjeni, dakle za sve naše učenike u matičnoj školi nastava počinje u 8 sati. Vjerujem da će ova novina olakšati realizaciju školske godine nastavnicima i roditeljima.

Evo nas na početku još jedne školske godine, svatko sa svojim željama, nadanjima i očekivanjima, učenici da što uspješnije završe novu školsku godinu, nastavnici da im tu godinu učine što zanimljivijom i kvalitetnijom te roditelji koji će nam biti svima podrška.

Posebno pozdravljam našu novu generaciju prvašića. Vjerujemo da će im to biti razdoblje kojega će se uvijek rado sjećati. Napominjem  kako vam polaskom u školu ne završava igra.  Igra ne prestaje biti sastavni dio vaših dječjih života, ona samo dobiva drugačije značenje i u funkciji je učenja.

Još jednom svima želim  dobar početak i puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Ravnatelj škole Velebit Veršić, prof.

Pod opširnije možete preuzeti raspored po učionicama za prvi nastavni dan.


[OPŠIRNIJE]Odluka o početku i završetku nastavne godine 2018./2019.
Claudia Tarle / datum: 22. 5. 2018. 08:46

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, donijela je Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika za školsku godinu 2018./2019. Navedena odluka može se pročitati ovdje.


[OPŠIRNIJE]ARHIVA vijesti
Claudia Tarle / datum: 8. 9. 2015. 08:41

Arhiva naših vijesti nalazi se desno na dnu stranice i složena je po datumu objave vijesti. U arhivi možete pronaći vijesti objavljene na našim stranicama od samog početka, 17. svibnja 2010.g. 


administrator


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju