preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar za 2023./2024.

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2526114
Ovaj mjesec: 4700
Ovaj tjedan: 927
Danas: 431

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mirisi i okusi Europe
Autor: Sara Hančević, 7. 5. 2014.

Jučer popodne u našoj školi, iz učionice matematike dopirali su jako lijepi mirisi. Kuhalo se, pirjalo, miksalo i rezalo. Vijeće učenika radilo je na svom projektu u sklopu velikog školskog projekta Europska unija. Posljednjih mjesec dana zajedno s našim nastavnicama Jakicom i Ružicom istražujemo gastronomsku ponudu Europe i karakteristična jela pojedinih zemalja članica EU. Nakon teorijskog dijela trebalo se okušati u spremanju jela. Sastavili smo naš europski jelovnik, kupili namirnice (hvala domaćici Vedrani!), osigurali kuhala (hvala našem domaru Milanu!)i u pomoć pozvali zainteresirane roditelje iz Vijeća roditelja (veliko hvala mami Nikolini, Sandri i Nataši), nastavnika Juricu, učiteljicu Franicu, psihologinju Ivicu i studenticu pedagogije Sandru. Podijelili smo se u 4 grupe, stavili pregače i krenuli na posao. U našoj ,,kuhinji,,za predjelo smo  spremali  Grčku salatu i salatu koju vole Belgijanci, Salade Liegeoise. Od juha smo se odlučili za riblju juhu s Malte (nastavnice su u ribolov poslale svoje očeve. Hvala i njima!). Naše glavno jelo dolazi iz Rumunjske, Tochitura s mamaligom, a za slatki zalogaj odabrali smo Belgijski vafl s preljevom od šumskog voća. Kada su sva jela bila gotova, postavili smo stol i svi zajedno kušali naše specijalitete. Svako jelo zaslužilo je pohvalu. Najbolji dokaz su prazni tanjuri nakon. Kući smo otišli siti, s jako lijepim utiscima. Mislim da bi ovakve projekte trebalo raditi češće. Ali, ovo nije sve od nas. Naš projekt u cijelosti moći ćete vidjeti 23. svibnja u Liburni, na javnoj prezentaciji velikog školskog projekta, zajedno sa svima ostalima. Pogledajte fotografije!


povratak na naslovnicu





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju