2018-10-06 13:20:00

Svjetski dan zaštite životinja u 2. c

Dan posvećen životinjama - 4. listopada obilježili smo na poseban način. Razgovarali smo o životinjama i kako se moramo ponašati prema njima, te kako se možemo brinuti za njih i zaštititi ih. Odlučili smo dio novca iz razredne štednje odvojiti za štićenike Udruge za zaštitu životinja. Kupili smo poslastice za njuškice, a nismo zaboravili ni volontere koji se brinu za napuštene životinje pa smo im za njihovu brigu i trud zahvalili zajedničkim crtežima i čokoladom. Čitali smo priču Napušteni mačić pa smo se i sami okušali u pisanju priče. Nekoliko naših priča na temu Priča o psiću, možete pročitati u nastavku.

Učiteljica Petra Prvulović 2.c

Napravili smo sitnicu za napuštene životinje, a srca su nam zbog toga bila ispunjena srećom. Probajte i vi!

Jednog kišnog dana šetao samo ulicom i ugledao psića kojeg je udarilo auto. Brzo sam ga poveo u veterinara. Na kraju je sve s njim bilo u redu i bio sam jako sretan.

Stipe

Jednog kišovitog dana susrela sam psa koji se skrio ispod stabla. Uzela sam ga i odnijela sam ga kući. Pitala sam mamu mogu li ga zadržati. Mama mi je rekla da ga mogu udomiti i bila sam jako sretna.

Ema

Jednog kišnog dana bio sam sa psićem u šetnji prema gradu. Naletjelo je auto i udarilo ga. Ponio sam ga u veterinara i on je rekao da mu treba operacija. Operacija je dobro prošla. Bio sam sretan. Psića sam odnio kući.

Tomislav

Jednog dana šetala sam sa sestričnom. Našle smo psića i odnijele smo ga u azil. Bila sam sretna jer smo ga spasile ali željela sam da još ostane s nama. Sutradan smo ga išle posjetiti. Zbog toga je i on bio sretan.

Leona

Jednog sunčanog i toplog jesenskog dana išla sam iz škole. Šetajući se pored ograde odjednom sam ugledala rupu u zidu. Provirila sam unutra, a iznutra se čuo nekakav čudan glas: vau, vau! Upalila sam svjetiljku. Unutra je bio mali psić. Noga mu je krvarila. Odmah sam ga odnijela kod veterinara. On mu je sredio nogu, a ja sam ga odnijela u azil. Bila sam jako sretna. 

Tea

 


Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula