preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Doček prvaša; učiteljice Ivana Žuvela i Mirjana Jeličić, 11. rujna 2004. 

(pogledaj album starih fotografija)

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2250434
Ovaj mjesec: 720
Ovaj tjedan: 185
Danas: 51
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

 

-

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan zaštite okoliša - 5. lipnja
Autor: Claudia Tarle, 5. 6. 2020.

Posljednjeg desetljeća svi osjećamo posljedice klimatskih promjena i utjecaja na okoliš. Ovogodišnja tema Dana zaštite okoliša je „Misli – Jedi –Štedi“. Isticanjem problematike velike količine neiskorištene i bačene hrane želi se potaknuti ljude da razmisle o utjecaju koji proizvodnja i potrošnja hrane ima na okoliš. 

Znate li da:

  1. jedno od sedmero ljudi u svijetu odlazi u krevet gladno
  2. više od 20.000 djece mlađe od pet godina umire svakoga dana od gladi
  3. za proizvodnju samo jedne litre mlijeka potrebno je 1.000 litara vode
  4. za proizvodnju jednog hamburgera potrebno je 16.000 litara vode za prehranu životinje iz čijeg se mesa on radi
  5. 25% svjetske proizvodnje hrane odvija se na nastanjenom dijelu naše planete za što se koristi 70% izvora pitke vode.
  6. proizvodnja hrane uništava 80% šumskog pokrova u svijetu te uzrokuje stvaranje i emisiju 30%stakleničkih plinova, najvećeg krivca za gubitak bioraznolikosti i promjene kvalitete zemlje za uzgoj hrane.  
  7. jedna trećina proizvedene hrane završi kao otpad!

preuzeto sa https://www.zzjzdnz.hr/hr/zdravlje/okolis-i-zdravlje/632






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju