preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Dan jabuka u 1.a učiteljice Meri Amadeo, 2015. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Tražilica

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2124337
Ovaj mjesec: 3924
Ovaj tjedan: 1400
Danas: 258

-

Novosti s natjecanja
Želim, stvaram, oblikujem - Otvaranje izložbe u Zagrebu
Abel Brčić / datum: 21. 5. 2018. 08:47

Crte, točke, mrlje, šare.

Boje tople, boje hladne.

Trgaj, reži, lijepi, složi.

Oboji svoj svijet!

(Ovaj slogan izložbe potpisuje Abel Brčić, slikar i stručni recezent likovnih mapa).

Ovim je riječima otvorena velika likovna izložba ŽELIM, STVARAM, OBLIKUJEM u organizaciji Profil Kletta, koja je otvorena u ORIS  kući arhitekture u Zagrebu. U sklopu višemjesečnog likovnog natječaja na adresu Profil Kletta pristigli su likovni radovi učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Učenici osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule postigli su vrlo zapaženi uspjeh. Jedno prvo mjesto i četiri posebne pohvale.

Učenica Karmen Fabris u kategoriji Oblikujem škrinju za čuvanje naše baštine osvojila je 1. mjesto i dodjeljen joj je LIKOVNI OSKAR. U Zagrebu je sa svojim mentorom likovne kulture Abelom Brčićom primila priznanje i nagradu. U istoj kategoriji posebnu pohvalu dobili su Vilim Vigna, učenik 5 razreda i Wanda Vigna, učenica 8. razreda. Mislav Tomičić, učenik 5 razreda pohvaljen je posebnom pohvalom u kategoriji Slikam graditeljsku baštinu. A u kategoriji Dizajniram plakat Stablo mog zavičaja" posebno priznaje dobila je Željana Jurjević, učenica 8. razreda.

Kako je Europska komisija proglasila 2018. godinu Europskom godinom kulturne baštine, ovogodišnji lkovni natječaj osmišljen  je još šire i proširen i na prirodnu baštinu. Natječaju se odazvalo 130 osnovnih škola razasutih po zavičajima cijele Hrvatske, pristiglo je 777 likovnih radova. klikni na opširnije


[OPŠIRNIJE]Županijska i državna natjecanja
Velebit Veršić / datum: 3. 5. 2018. 13:30

Evo nas pri kraju ove školske godine, skupljamo dojmove o svemu onom što je postignuto do sada. Jučer je u našoj školi održano Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2018. godine" gdje su učenici naše škole osvojili prvo mjesto i stekli pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će se održati krajem svibnja u Rovinju.

Ponosni smo na uspjehe naših učenika i njihovih mentora. Zapaženi rezultati na županijskim školskim natjecanjima rezultirali su sudjelovanjem učenika naše škole na 5 državnih natjecanja / plivanje, geografija, vjeronauk, mladi modelari i biciklisti/.

Uz školske uspjehe ponosni smo i na naše učenike koji su u izvannastavnim aktivnostima s uspjehom predstavljali naš grad i našu školu /plivanje, vaterpolo, mažoretkinje, rukomet...../ i koji su se sa svih natjecanja na kojima su sudjelovali vratili s pregršt medalja i osvojenih prvih mjesta. Svi ovi postignuti rezultati su plod truda i zalaganja naših učenika i njihovih mentora, nije bilo lako uskladiti sve obveze, ali se pokazalo još jednom da se sve može kad se ispred sebe ima postavljeni cilj, te im od srca čestitam.

ravnatelj
Velebit Veršić,prof. 

[OPŠIRNIJE]I ove godine pobjednici :)
Claudia Tarle / datum: 3. 5. 2018. 11:40

U OŠ Petra Kanavelića održano je županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2018." na kojem su predstavnici naše škole u sastavu Kristina Sardelić, Marija Sardelić, Vito Ilišković i Teo Ilišković, vođeni mentorom Ivanom Grbinom, osvojili prva četiri mjesta na županijskom natjecanju i ostvarili plasman na Državno natjecanje u Rovinju. Bravo! Rezultate natjecanja pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica 2018. g – rezultati
Nadira Halilović Peručić / datum: 3. 5. 2018. 09:48

Učenici naše škole već tradicionalno  sudjeluju na najvećem Međunarodnom matematičkom natjecanju  – Klokan bez granica. Ove godine natjecanju je pristupilo njih 111, a 7 učenika je postiglo odlične rezultate kojim su se plasirali među 10% najuspješnijh.

Izdvajamo rezultat Marija Novakovića, učenika 5. b, koji je ujedno i naš najbolje plasirani učenik. U kategoriji Ecollier ostvario je 113.75 od mogućih 120.00 bodova i osvojio 4. mjesto! Hrvatsko matematičko društvo za njih je pripremilo  prigodne poklone, koji će im biti uručeni na završnoj školskoj priredbi. Čestitamo svima a evo i imena  najuspješnijih:

ECOLIER (4. i 5. razred)

MARIO NOVAKOVIĆ  113,75/120.00

 VITO KUNAC 102,25/120.00

BORNA BISSAKO 96,00/120.00

ANDREJ ŠAIN 92,50/120.00

BENJAMIN (6. i 7. razred)

MARK  ADRIJAN  GAVRANIĆ 82,50/120.00

CADET (8. r i 1. sr)

ROKO IVANČEVIĆ 83,00/120.00

WANDA VIGNA 78,50/120.00


[OPŠIRNIJE]Bravo Jan!
Abel Brčić / datum: 20. 3. 2018. 08:32

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europska unije pokrenulo je proces izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine (Strategija Hrvatska 2030). Strategija Hrvatska 2030 je dokument koji će odrediti kvalitetu života današnjih i budućih generacija u Hrvatskoj te se sukladno tome u definiranje budućnosti Hrvatske planira uključiti široki krug interesnih skupina i građana Republike Hrvatske. 

U nagradnom natječaju za dječje literarne i likovne radove na temu ''Hrvatska kakvu želimo'', kojeg je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, sudjelovalo je 17 osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.  Natječaj se prvo provodio na školskoj razini, a potom je županijski ocjenjivački odbor izabrao najbolje radove u 4 kategorije.

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama www.hrvatska2030.hr, a provodit će se do kraja ožujka 2018. godine u 4 kategorije:

1. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda

2. literarni radovi učenika od I. do IV. razreda

3. likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda

4. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda

Za likovne radove dozvoljene su sve tehnike crtanja i kreativnog izražavanja, a literarni rad podrazumijeva pjesmu, priču, sastav ili pismo.

U kategoriji likovnih radova učenika od V. do VIII. Razreda prvonagrađeni je učenik Jan Škokić - 6. razred, OŠ Petra Kanavelića iz Korčule (mentor Abel Brčić)

Dubrovačko-neretvanska županija osigurat će nagrade za izabrane radove, koje će biti dodijeljene na svečanosti u Dubrovniku, u dogovoru s Ministarstvom. Najbolje plasnirani radovi su proslijeđeni dalje, na natjecanje na nacionalnoj razini, čiji će se rezultati znati kroz 10-ak dana.Natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu ''Hrvatska kakvu želimo'' provodi se u sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine. Aktivnosti na terenu provode regionalni koordinatori, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koordinira ih Regionalna razvojna agencija DUNEA.

ODABIR NAJBOLJIH RADOVA NA NACIONALNOJ RAZINI i SVEČANA DODJELA NAGRADA

Regionalni koordinatori dostavljaju odabrane radove Ministarstvu, koje uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja organizira finalni žiri i odabir najboljih djela dječjeg stvaralaštva na nacionalnoj razini.

Za sve pobjednike natječaja na županijskim razinama kao i za nacionalne pobjednike, Ministarstvo će upriličiti svečanost dodjele nagrada krajem ožujka 2018. uz prigodan dječji program, izložbu radova i nagrade za sve finaliste natječaja. Predviđena je i izrada slikovnice i kalendara za 2019. sa odabranim dječjim radovima.


[OPŠIRNIJE]Županijski pobjednici Vjeronaučne olimpijade idu na državno
Claudia Tarle / datum: 15. 3. 2018. 09:13

Ekipa naše škole prva je u Županiji  i ide na državno natjecanje u Poreč. Ekipu čine: Dinko Fabris (7.b), Matej Bokšić (8.a), voditeljica Časna Anita, Vjeko Fabris (7.b) i Zvonimir Skorin (7.a). Čestitamo!

Vjeronaučna olimpijada, nakon odgađanja na razini Hrvatske zbog nevremena, održana je u petak, 9. ožujka u Dubrovniku. Sudjelovala je ukupno 21 škola: 13 osnovnih škola i 8 srednjih škola s područja Dubrovačke biskupije.

Ekipa Osnovne škola Petra Kanavelića iz Korčule i Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića iz Dubrovnika pobjednice su županijskog natjecanja iz Vjeronauka u Dubrovniku i predstavljat će Dubrovačku biskupiju na državnom natjecanju.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Sara Ilišković / datum: 14. 3. 2018. 16:29

U srijedu  07. ožujka 2018. godine u OŠ Marina Držića u Dubrovniku održano je Županijsko natjecanje iz povijesti. Našu školu je predstavljalo troje učenika.

U konkurenciji sedmaša sam ja, (Sara Ilišković 7.b), podijelila treće mjesto s još dvoje učenika, a u konkurenciji osmaša je Josip Rončević (8.a) osvojio drugo mjesto, a Matej Bokšić (8.a) sedmo mjesto u županiji od ukupno 13 učenika.

Moram istaknuti da je Josip Rončević (8.a)  na neslužbenoj listi dijelio 1. mjesto, ali je pregledom svoga testa uočio jednu pogrešku i prijavio ju je ispitnom povjerenstvu. Oni su uvažili njegovu primjedbu i na službenoj listi Josip je završio na drugom mjestu. Josip nas je iznenadio svojom čašću i iskrenošću. Bravo Josipe!

Dobro smo se zabavili, nasmijali i družili. Radujemo se sljedećem natjecanju iz povijesti na kojem ćemo biti još bolji. Još jednom čestitam svima na postignutim rezultatima, svojim smo znanjem i ponašanjem na najbolji mogući način predstavili svoju školu!

Sara Ilišković, 7.b


[OPŠIRNIJE]Bravo za naše žene, druge su u Hrvatskoj!
Claudia Tarle / datum: 8. 3. 2018. 18:21

Naša ženska plivačka ekipa je osvojila drugo mjesto na završnici državnog prvenstva u plivanju koje se danas održalo u Vukovaru. Školu je predstavljala sljedeća ekipa: voditeljica Adriana Barčić i plivačice Ena Šestanović, Paula Blitvić, Karla Fabris, Franka Brkić, Ana Franić, Tina Sardelić, Ana Farac, Katija Sessa i Karmen Fabris, kapetanica. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Izvrsni mladi geografi!
Jurica Čupić / datum: 7. 3. 2018. 16:52

Na Županijskom natjecanju iz geografije, koje je održano 1. ožujka u Gimnaziji Dubrovnik, korčulanski osnovci opet su imali razloga za slavlje. Od pet učenika koliko ih je dobilo pozivnice za županijsku razinu, čak njih četvero se vratilo s nekom od medalja. U kategoriji osmaša Josip Rončević je uvjerljivo osvojio 1. mjesto (64/70). Podsjetimo da je Josip bio i državni prvak iz geografije prije dvije godine, a sa županijskih natjecanja ima dva 1. i jedno 2. mjesto. U istoj kategoriji Marin Čumbelić je osvojio 2. mjesto te je pokazao da se uspješno mogu uskladiti školske i športske obveze.

Sedmašice su također bile izvrsne. Sara Ilišković se po prvi put natjecala i odmah je osvojila 1. mjesto. Da je bila presnažna za svoju konkurenciju govori i 10 bodova razlike ispred drugoplasiranog. Malo se učenika može pohvaliti redovitim uspjesima na natjecanjima, a kad vam to polazi za rukom tri godine za redom, onda to nije slučajnost. Ove godine Lora Lagundžija je osvojila 3. mjesto.

Najmlađu kategoriju (5. razred) predstavljao je Tomislav Čurković koji je u konkurenciji 17 učenika zauzeo 5. mjesto. Još jednom iskrene čestitke na postignutim rezultatima. Svojim ste uspjehom i ponašanjem na najbolji način predstavljali OŠ Petra Kanavelića.  


[OPŠIRNIJE]Županijsko prvenstvo u plivanju
Adriana Barčić / datum: 13. 2. 2018. 10:01

U Dubrovniku je završilo Županijsko prvenstvo u plivanju. Dječaci su se plasirali na 3. mjesto, a odlične djevojčice na 1. mjesto i idu na Državno prvenstvo koje će se održati 28. veljače u Vukovaru.

Sastav djevojčice: Tina Sardelić, Paula Blitvić, Franka Brkić, Katja Sessa, Karmen Fabris, Karla Fabris, Marta Bakarić, Ana Farac, Ana Franić.

Sastav dječaci: Vito Sardelić, Toni Mozara, Jakov Brčić, Toni Grbin, Maxim Noah Vucković, Leo Fider, Vjekoslav Fabris, Igor Krstulović, Vito Favro.


[OPŠIRNIJE]Školski Lidrano 2018.
Gordana Curać Depolo / datum: 24. 1. 2018. 08:49

Danas se u Domu kulture Liburna održala smotra dramskog stvaralaštva. Jučer je školsko povjerenstvo izabralo najbolje literarne i novinarske radove. Donosimo vam imena najuspješnijih učenika koji će sudjelovati na međuopćinskoj smotri u Blatu, 26. siječnja. Želimo im puno uspjeha!

Odabrani literarni:

Mislav Tomičić / 5. razred, mentorica Suzana Petković

Klara Zupet / 6. razred, mentorica Vesna Martinović

Kata Silić /  6. razred, mentorica Vesna Martinović

Dinko Fabris / 7. razred, mentorica Gordana Curać Depolo

Lora Lagundžija / 7. razred, mentorica Gordana Curać Depolo

Wanda Vigna / 8. razred, mentorica Suzana Petković

novinarski radovi:             

Mislav Tomičić / 5. razred, mentorica Suzana Petković

Eva Depolo / 5. razred, mentorica Suzana Petković

Dinko Fabris / 7. razred, mentorica Claudia Tarle

Josip Rončević / 8. razred, mentorica Suzana Petković

Matej Bokšić /  8. razred, mentorica Suzana Petković

Radijsko stvaralaštvo- radioigra:

Priča koja nije za laku noć, filmska i radijska grupa, Mihael Matković i Mario Novaković, mentorica Suzana Petković

Pojedinačni dramsko scenski nastupi:

Marija Skeleta / 3. razred, mentorica Meri Amadeo

Marija Botica / 8. razred, mentorica Suzana Petković

Saša Vukić / 8. razred, mentorica Suzana Petković

Skupni dramsko scenski nastupi ( dramsko-scenska igra):

DUGE GAĆE, 4. razred, mentorica Dragoslava Radovanović

(Vito Ilišković, Lucija Botica, Mia Maričević, Antonio Aščić, Branimir Cebalo, Matea Andreis, Tina Vučićević, Ana Filipović Grčić, Kalarisa Gatti)

DEČKI, NAĐITE SI CURE, 7. razred, mentorica Gordana Curać Depolo

(Tina Sardelić, Jakov Brčić, Danijela Ćurković, Marija Foretić, Lora Lagundžija, Vjeko Fabris, Dinko Fabris, Zvone Skorin)

MENTORICE:

 • Vesna Martinović
 • Suzana Petković
 • Gordana Curać Depolo
 • Meri Amadeo ( mijenja je asistentica Tina Tomašić)
 • Claudia Tarle ( Članica povjerenstva za međuopćinski Lidrano )

[OPŠIRNIJE]Popis učenika koji sudjeluju na školskom Lidranu 2018.
Gordana Curać Depolo / datum: 22. 1. 2018. 13:27


[OPŠIRNIJE]Počinju školska natjecanja!
Ružica Žuvela / datum: 22. 1. 2018. 12:59

Pocinju skolska natjecanja. Pogledajte ove fotografije kao najavu, orijentirajte se, pogledajte datume, razmislite, prijavite se... Sudjelujte, stvarajte i druzite se! 


[OPŠIRNIJE]Naši filmovi u Sisku i u Sinju!
Suzana Petković / datum: 11. 9. 2017. 10:07

„Pronalaženje identiteta“ i „Uvijek postoji način“ na velika platna donose ljepotu ulica našega grada, što nas još više ispunjava ponosom.

Naše filmašice Tea Lucin i Lucija Vuković svojim filmom „Pronalaženje identiteta“ predstavit će našu školu na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koju Hrvatski filmski savez organizira svake godine u drugom gradu. 

„Za selekciju filmova 55. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece bili su zaduženi montažer Slaven Zečević i redateljica Čejen Černić. Ove godine prijavljen je rekordan broj filmova – čak 292 te s punim pravom možemo reći kako selekcijska komisija zaista nije imala lak zadatak. Tijekom odabira filmova, gledali su se isključivo filmovi sami (ne imena autora), koliko su vrijedni te trebaju li ih drugi ljudi vidjeti. Ocjenjivanjem kvalitete priča, tehničkih karakteristika filmova te njihove cjeline – od čak 292 prijavljena filma – odabrali su 76 filmova koji ulaze u konkurenciju te putuju u Sisak.“ (Sa stranica Hrvatskog filmskog saveza)

I Tea i Lucija putuju u Sisak gdje ih već čeka njihov film. Od 28. rujna do 1. listopada bit će gošće na 55. Reviji.

Suautorice igranog filma „Uvijek postoji način“ Lara Drušković i Tereza Šestanović gostovat će od 21. do 23. rujna malo bliže, u Sinju, jer je taj grad ove godine domaćin Državne smotre školskog filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Njihov film prikazat će se među 48 najboljih ovogodišnjih filmova učenika osnovnih i srednjih škola. Uz odabrane nastavnike iz nekoliko škola, prosudbeno povjerenstvo čine: Ištvan Filakovity (filmski redatelj, Hrvatska radiotelevizija), Neven Hitrec (filmski redatelj, slobodni umjetnik), dr. sc. Srećko Listeš (Agencija za odgoj i obrazovanje), dr. sc. Krešimir Mikić (filmolog, Sveučilište u Zagrebu, Učiteljski fakultet), Miran Miošić (prof., Sveučilište u Zagrebu, Akademija dramske umjetnosti).

Tei, Luciji, Lari i Terezi želimo dobru zabavu i lijepa nova prijateljstva. Čestitamo i svim glumcima koji su sudjelovali u njihovim projektima. Želimo im puno uspjeha u novim sredinama i  nadamo se da će u srednjoj školi i dalje razvijati svoj talent i maštovitost. Možda se baš iz Siska i Sinja vrate s idejom za koji novi film!


[OPŠIRNIJE]Nagradni izlet za najbolje
Nada Rkman / datum: 20. 6. 2017. 11:15

Učenici Osnovne škole Petra Kanavelića koji su osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima posjetili su 13. lipnja adrenalinski park Cadmos village u Konavlima. Izlet je organizirala Dubrovačko- nertvanska županija kao nagradu za najuspješnije učenike na ntjecanjima. Učenici su uživali na ovom avanturističkom izletu. 

Evo naših deset prvaka na zasluženom odmoru!


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu - rezultati
Ivan Grbin / datum: 9. 5. 2017. 14:49

Na natjecanju Sigurno u prometu 2017. sudjelovalo je 28 učenika, 14 djevojčica i 14 dječaka, iz sedam osnovnih škola naše županije: OŠ Vladimira Nazora Ploče, OŠ Ivana Gundulića Dubrovnik, OŠ Antuna Masle Orašac, OŠ fra Ante Gnječa Staševica, OŠ Mokošica, OŠ Blato i OŠ Petra Kanavelića Korčula.

Konačni rezultati:

Dječaci Djevojčice Ekipno
1. Teo Ilišković (Korčula) 1. Marta Sardelić (Korčula) 1. OŠ Korčula
2. Stipe Andrijić (Korčula) 2. Marija Sardelić (Korčula) 2. OŠ Blato
3. Nikolas Kunjašić (Blato) 3. Helena Jordanov (Blato) 3. OŠ Staševica

Ekipu Dubrovačko neretvanske županije za Državno natjecanje u Zadru čine učenici:  Marta Sardelić, Marija Sardelić, Teo Ilišković i Stipe Andrijić, svi iz naše škole. Čestitamo i sretno na državnom!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje Sigurno u prometu u petak
Claudia Tarle / datum: 4. 5. 2017. 11:47


[OPŠIRNIJE]Objavljeni rezultati natjecanja - Klokan bez granica 2017.
Nadira Halilović Peručić / datum: 4. 5. 2017. 11:27

Učenici naše škole već tradicionalno sudjeluju na najmasovnijem matematičkom natjecanju ovakvog tipa na svijetu  – Klokan bez granica

Ove godine natjecanju je pristupilo njih 105 a 12 učenika je ostvarilo odlične rezultate kojim su se plasirali među 10% najboljih! Hrvatsko matematičko društvo za njih je pripremio  prigodne poklone koji će im biti uručeni na kraju šk. godine. Izdvajamo rezultat naše višegodišnje natjecateljice  Ive Fabris (101 od mogućih 120 bodova) koja je u kategoriji Cadet (8. razred i 1. srednje)  ostvarila najbolji rezultat na nivou naše škole. Čestitamo svima a evo i imena  najuspješnijih:

LEPTIRIĆI (max. 60 bodova)

FILIPOVIĆ-GRČIĆ ANA 49,75

BOJANIĆ DINO 48,75

ECOLIER (max. 120 bodova)

KUNAC VITO 97,50

IVANČEVIĆ TONKA 92,50

MILAT MARIN 87,50

GAVRANIĆ DAVID JULIJAN 86,25

NOVAKOVIĆ MARIO 85,00

BILIŠ GRGUR 84,75

BENJAMIN (max. 120 bodova)

IVANČEVIĆ ROKO 93,75

RONČEVIĆ JOSIP 91,25

CADET (max. 120 bodova)

FABRIS IVA 101,00

PIVAC MARIJA 77,25 


[OPŠIRNIJE]Ekipa za Državno!
Ružica Žuvela / datum: 5. 4. 2017. 15:00

Marija Botica, Marija Lozica, Matej Bokšić i Zvonimir Skorin s mentoricom Časnom Anitom, predstavljaju našu županiju na Državnoj vjeronaučnoj olimpijadi u Topuskom. Sretno!


[OPŠIRNIJE]Natjecali smo se na Klokanu ;)
Nadira Halilović Peručić / datum: 24. 3. 2017. 13:39

Međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica – jučer, 23.3.2017. godine  u našoj školi

Sudjelovalo je 105 učenika koji su se natjecali u pet kategorija (Leptirić, Pčelica, Ecolier, Benjamin i Cadet). Ove godine najbrojniji su Ecolieri (4. i 5. razredi), njih ukupno 36, zatim slijede najmlađi, drugaši, u kategotiji Leptirić (25)  a u stopu ih prate trećaši  u svojoj kategoriji Pčelica (25). Tu su još i učenici 6. i 7. razreda u kategoriji Benjamin (7) i najstariji osnovnoškolci, učenici 8. razreda u kategoriji Cadet (12). Jednog učenika niti slomljena desna ruka nije omela u sudjelovanju. Hvala našoj  pomoćnici u nastavi, Ani Kriletić, koja mu je pomogla u radu. 

S nestrpljenjem iščekujemo 2. svibnja 2017. godine,  kada će na mrežnim stranicama HMD – a biti objavljena imena 10% najuspješnijih. Uzbuđenje i napetost malih matematičara zabilježili smo u fotogaleriji.

Sretno svima! smiley


[OPŠIRNIJE]Županijsko iz povijesti
Tereza Šestanović / datum: 21. 3. 2017. 23:17

Ovogodišnje županijsko natjecanje iz povijesti je bilo zanimljivo... U ponedjeljak u popodnevnim satima krenuli smo za Dubrovnik, mentorica Marija i ja. Čim smo se smjestili sprijateljili smo se s curama iz Trpnja. S njima i njihovim mentorom smo požurili na Stradun kako bi vidjeli snimanje posljednjih scena Robina Hooda. Na povratku u hotel kiša je pljuštala tako jako da smo pokisli do gole kože. Nakon sušenja i večere družili smo se do kasnih večernjih sati.

Sutra dan smo se rano probudili i krenuli u Osnovnu školu Marina Držića, gdje se i održavalo natjecanje. Nakon završetka pisanja testa svi smo raspravljali o njemu i složili se da je bilo teško, ali usprkos tome smo postigli dobre rezultate. A nakon toga - još malo putovanja. Nastavnica Marija i ja krenule smo na Dubrovački aerodrom i čekale tamo sat vremena. Poslje kratkog i ugodnog leta sletjele smo u Zagreb gdje smo pola sata tražile taxi ili bus. Napokon smo pronašle bus do Zagrebačkog velesajma gdje smo se prekrcale u taxi za Lučko. Tamo nas je čekao ostak ekipe osmaša s kojom smo nastavili put za Vukovar...


[OPŠIRNIJE]19. Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola iz likovne kulture - LIK - Mirnina fotografija izabrana za Državno
Abel Brčić / datum: 20. 3. 2017. 08:50

Na Županijsko natjecanje prispjelo je 136 fotografija iz 18 škola. Prosudbeno povjerenstvo je za izložbu odabralo 49 učeničkih radova od kojih je 10 predloženo za Državno natjecanje LIK.

Izložba je organizirana u Prirodoslovnom muzeju u Metkoviću. 

Ovogodišnja tema bila je: Ritam svjetla, ritam boje. Likovna tehnika: Klasična fotografija, digitalna fotografija. Ključni pojmovi: svjetlost, fotografija, boja,  ritam, kontrast, kompozicija, kadriranje.

Iz OŠ Petra Kanavelića za izložbu su odabrani radovi učenika Nikice Batistića, Josipa Rončevića i učenice Katije Sessa. Rad učenice Mirne Kalogjere odabran je među 10 radova za Državno natjecanje LIK.


[OPŠIRNIJE]Srebrne plivačice bravo!
Claudia Tarle / datum: 15. 3. 2017. 15:14

Srebrna ekipa na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava RH u Rijeci, na Bazenima Kantrida, plivala je u sastavu:

Franka Brkić, Tina Sardelić, Iva Fabris, Karla Fabris, Katija Sessa, Ana Farac, Zrinka Stipanović, Zrinka Fabris, Karmen Fabris

i voditeljica Adriana Barčić

Zasluženo priznanje za osvojeno drugo mjesto u konkurenciji 15 ekipa iz 15 županija, samo je ekipa Rijeke, domaćina, prije nas!

Brifing večer prije natjecanja :)))

Više o samom natjecanju na poveznicama www.skolski-.sport.hr i www.markopolosport.net


[OPŠIRNIJE]Zovem se Igor...
Claudia Tarle / datum: 6. 3. 2017. 18:59

Iza ovog neobičnog naslova krije se odličan literarni rad Marina Milata, učenika 5.a razreda.

Pozvan je na državni LiDraNo u izabrano društvo trideset najboljih literarnih radova iz cijele Hrvatske! 

Konkurencija je bila oštra, natjecali su se svi zajedno, od petog do osmog razreda, pa je ovaj uspjeh za petaša još veći. Čestitke Marinu i njegovoj mentorici Gordani Curać Depolo.

Marin će biti nagrađen putovanjem na državnu smotru gdje će imati priliku sudjelovati i raspravljati na okruglom stolu s poznatim književnicima i profesorima, naučiti nešto novo na stvaralačkim radionicama koje će voditi novinari, književnici i dramski umjetnici, te pogledati najbolja dramska ostvarenja svojih vršnjaka iz cijele Hrvatske.  

Link na stranice AZOO

Claudia Tarle


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije: Opet najbolji!
Jurica Čupić / datum: 27. 2. 2017. 08:18

U četvrtak, 23. veljače 2017. godine,  u Gimnaziji Dubrovnik  održano je Županijsko natjecanje iz geografije. Boje naše škole branilo je čak 13 učenika od 6. do 8. razreda, a njih 8 se vratilo kući s jednim od prva tri mjesta. Pa krenimo redom:

U kategoriji  šestih razreda:  

Zvonimir Skorin - 1. mjesto   

Vinci Turudić - 2. mjesto      

Lora Lagundžija - 3.mjesto      

Leon Tulić - 4. mjesto  i  Josipa Milina - 8. mjesto.  

Među sedmašima: 

Josip Rončević - 1. mjesto   

Mate Slavić - 2. mjesto

Marin Čumbelić - 3. mjesto

U osmom razredu  prvo mjesto smo prepustili Metkovčanima, ali nismo bili nezadovoljni. Naši učenici su i u ovoj kategoriji bili izvrsni:

Iva Fabris - 2. mjesto

Tea Šain - 3. mjesto

Frano Filippi i Marija Pivac - 5. mjesto, a  Dora Biliš - 7.mjesto.

Još jednom iskrene čestitke svim učenicima koji su nastupili na Županijskom natjecanju. Svojim ste znanjem i ponašanjem na najbolji mogući način predstavljali  Korčulu!  

Jurica Čupić


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA NATJECANJA 2017- školski prvaci
Ivica Fabris / datum: 14. 2. 2017. 08:17

Završio je prvi krug ovogodišnjih natjecanja. Na ukupno 11 od 12 prijavljenih natjecanja (Školsko natjecanje SIGURNO U PROMETU održat će se tek sredinom ožujka) sudjelovala su 132 učenika. Najviše učenika sudjelovalo je na natjecanju iz Geografije (ukupno 37 učenika od 5. do 8. razreda) te na Školskom natjecanju iz Matematike (ukupno 35 učenika od 4. do 8. razreda).

Do sada u 9 školskih natjecanja u 21 kategoriji  imamo dvadeset i jednog školskog prvaka. Očekuju se pozivi na Županijska natjecanja. Do sada su stigli pozivi za 6 natjecanja. Prema rezultatima postignutim na školskim natjecanjima na slijedeći viši krug natjecanja pozvano je 29 naših učenika.  Očekujemo još pozive za Hrvatski jezik, Biologiju, Kemiju, Povijest i LIK. (prilog: Tablica školskih prvaka)


[OPŠIRNIJE]Prvo i drugo mjesto iz Osnova informatike
Claudia Tarle / datum: 13. 2. 2017. 19:03

Lijepo je vidjeti učenike naše škole na prvom i drugom mjestu Županijskog natjecanja iz Osnova informatike. Bravo Sara i Andrija!


[OPŠIRNIJE]Plivačice osvojile plasman na Državno prvenstvo
Adriana Barčić / datum: 6. 2. 2017. 19:02

Članice najbolje školske plivačke ekipe naše županije su: Zrinka Fabris, Iva Fabris, Zrinka Stipanović, Nina Minga, Franka Brkić, Ana Farac, Tina Sardelić, Katija Sessa i Karmen Fabris. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Idemo dalje / LiDraNo 2017.
Gordana Curać Depolo / datum: 6. 2. 2017. 09:12

Ovogodišnja smotra školskog literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva bila je vrlo šarolika i zanimljiva.  Na školskom natjecanju smo uz najbolje literarne i novinarske radove izabrali i najbolje glumce za nastup na međuopćinskom LiDraNu u Blatu. 

POJEDINAČNI DRAMSKO SCENSKI NASTUPI:

1. Franko Terzić, 2. r., PŠ Račičće / Muke po praznicima, Luči Farac (monolog), Mentor: Luči Farac, 2. Saša Vukić, 7. a / Posebni roditelji, Igor Rajki (monolog), Mentor: Suzana Petković, 3. Matej Bokšić, 7. a / Krijumčari čari, Igor Rajki (monolog), Mentor: Suzana Petković, 4. Marija Botica, 7. b / Dvije tri o dječacima, prema priči Hrvoje Kovačević (monolog), Mentor: Suzana Petković

SKUPNI DRAMSKO SCENSKI NASTUP:

1. Mate Fazinić, Borna Bissako, Ivan Milina, Mario Novaković, Marko Nola, Ema Juraš, Kristina Sardelić, Marija Sardelić, Nina Bonifačić, Mila Radojković, 4. a / Družba Pere Kvržice, Višnja Frković ( dramsko-scenska igra), Mentor: Lana Borovina

LITERARNI RADOVI:

1. Marin Milat, 5.a, mentor: Gordana Curać Depolo, 2. Leo Fider, 5.a, mentor: Gordana Curać Depolo, 3. Marija Penjak, 6.a, mentor: Gordana Curać Depolo, 4. Roko Jurjević, 6.a, mentor: Gordana Curać Depolo, 5. Lara Drušković, 8.c mentor: Suzana Petković, 6. Marija Botica, 7.a, mentor: Suzana Petković

NOVINARSKI RADOVI:

1. Zvone Skorin, 6.a, mentor: Claudia Tarle, 2. Dinko Fabris, 6.b, mentor: Claudia Tarle, 3. Petar Šain, 8.r ( 1. SS ), mentor: Vesna Martinović, 4. Tereza Šestanović, 8.c , mentor: Suzana Petković, 5. Boris Peručić, 8.c, mentor: Suzana Petković

RADIJSKA EMISIJA: Osvježenje ili opterećenje / Autori: Lara Drušković i Franko Fabris, 8.c, Mentor: Suzana Petković

Na županjsko natjecanje, koje će se održati u Dubrovniku polovicom veljače, pozvani su:

Literarni radovi:

1. Moj je otok izgubio sidro, Leo Fider , 5. r. (Mentorica: Gordana Curać Depolo) – OŠ Petra Kanavelića Korčula

2. Čežnja, Nina Curać, 7.r. ( Mentor: Ivan Fabris ) - OŠ A.C. Pinjac Žrnovo

3. Priče o kiši, Lucija Bosnić, 8. r. (Mentorica: Ljubica Andreis) – OŠ Blato

4. Zovem se Igor, Marin Milat, 5.r. (Mentorica: Gordana Curać Depolo) – OŠ Petra Kanavelića Korčula

5. Ko je tovar? Toni Šale, 3 r. (Mentor: Ivan Fabris ) - OŠ A.C. Pinjac Žrnovo

Novinarski radovi:

1. Ludwigovi dvorci, Beris Peručić, 8. razred (Mentorica Suzana Petković), OŠ Petra Kanavelića Korčula

2. Bili smo u Vukovaru, Tereza Šestanović, 8. razred (Mentorica: Suzana Petković), OŠ Petra Kanavelića Korčula

3. Što smo radili u Splitu?, Dinko Fabris, 6. razred (Mentorica: Claudia Tarle), OŠ Petra Kanavelića Korčula

4. Ekskurzija, Mario Tulić, 8. razred (Mentorica: Ljubica Andreis), OŠ Blato

5. Razmišljanja o Malome Princu, Lucija Bosnić, 8. razred (Mentorica: Ljubica Andreis), OŠ Blato

Pojedinačni scenski nastupi:

1. Izvor Oreb, Nevoja od tovara ; izvodi: Ivan Žuvela , 1.r.(Mentorica: Mirjana Žuvela), OŠ Vela Luka

2. H. Kovačević: Dvije tri o dječacima; izvodi: Marija Botica, 7. r. (Mentorica: Suzana Petković) OŠ Petra Kanavelića

Radijske emisije:

1. Lara Drušković i Franko Fabris: Osvježenje ili opterećenje, 8. razred, Mentorica: Suzana Petković, OŠ Petra Kanavelića

Čestitamo svim učenicima i želimo im puno uspjeha!

Školsko povjerenstvo za Lidrano


[OPŠIRNIJE]Rezultati sa Školskog i plivačke ekipe za Županijsko!
Adriana Barčić / datum: 2. 2. 2017. 15:28

fb album Andrea Tedeschi


[OPŠIRNIJE]Natjecanja 2017.
Ivica Fabris / datum: 19. 1. 2017. 09:44

Dragi učenici,

počinju ovogodišnja  školska natjecanja i smotre u znanju i umijećima. Kao što već znate ta su natjecanja organizirana od Agencije za odgoj i obrazovanje našeg ministarstva  na više razina: školskoj, županijskoj i državnoj, a rezultati se vrednuju za upis u srednje škole. 

Ove školske godine naša škola se prijavila na 12 natjecanja i 2 smotre.

Pogledajte u priloženom VREMENIKU natjecanja sve termine i mentore te, ako  već  niste uključeni u dodatnu nastavu pojedinog predmeta, a imate izražen interes  i znanja iz nekog područja, prijavite se mentorima, odnosno voditeljima natjecanja.

Svima koji se odlučite  natjecati  na ovogodišnjim školskim  natjecanjima,  unaprijed čestitamo, jer vi ste među najboljima u našoj školi.

Neki od vas imaju znanja i sposobni su natjecati se iz više područja. Mi vam savjetujemo da pažljivo birate ona natjecanja koja su vam najinteresantnija i koja će doprinijeti vašem budućem izboru škole, zanimanja. Nemojte pretjerivati,  jer kao što vidite natjecanja su gusto vremenski raspoređena pa nećete imati dovoljno vremena pripremiti se za više njih pa će i uspjeh izostati. 

Budući većina natjecanja i ove godine počinje u 13:00 sati (samo natjecanje iz matematike počinje u 10 sati) učenici koji  sudjeluju na školskim natjecanjima, na sam dan natjecanja  obvezni su biti na nastavi uz poštedu od ispitivanja, a sat prije natjecanja su slobodni (6.sat, odnosno 3. sat za matematiku).

Svi natjecatelji  moraju doći u prostor predviđen za natjecanje 15 minuta prije početka natjecanja i donijeti potreban pribor prema dogovoru s mentorom. Sve informacije o natjecanjima biti će na panou „POTIČEMO IZVRSNOST I DIČIMO SE USPJESIMA“ uz školsku zbornicu i na webu škole.

Želimo vam uspješno sudjelovanje na natjecanjima!

Organizacijski odbor školskih natjecanja


[OPŠIRNIJE]Počela su školska natjecanja!
Matea Aščić / datum: 18. 1. 2017. 14:41

Počela su školska natjecanja. Danas je bilo prvo po redu, iz geografije.

Ove godine sezonu školskih natjecanja počeli smo s Geografijom. Čak 37 učenika prijavilo se za natjecanje, što ne čudi s obzirom da je to rijetko natjecanje koje je otvoreno za petaše i šestaše. Prošle školske godine smo imali i državnog prvaka za 6. razred. Sve detalje o ovogodišnjim natjecanjima pogledajte u vremeniku.

Koordinatorica školskih natjecanja Ivica Fabris, foto Ružica Fabijanović


[OPŠIRNIJE]Vremenik natjecanja i smotri u 2017. godini
Claudia Tarle / datum: 16. 1. 2017. 08:53

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i opće upute za provedbu natjecanje i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2017. godini.

Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri dostupan je ovdje, a opće upute za provedbu natjecanja i smotre mogu se potražiti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Na državnu smotru s dva filma!
Suzana Petković / datum: 19. 8. 2016. 23:18

Na stranicama AZOO-a 7. srpnja objavljen je popis odabranih filmova za Smotru hrvatskoga školskoga filma koja će se održati u Velikoj Gorici od 21. do 23. rujna 2016. godine. Na popisu pozvanih nalazi se i naša škola, i to s dva filma. Prvi je dokumentarni film naše filmske grupe (Iva Fabris, Lara Drušković, Jana Cvita Matić, Franko Fabris i Frano Filippi) - „Evo našega Martina“, koji smo imali priliku vidjeti na školskoj filmskoj reviji.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su nam pomogli svojim sudjelovanjem u filmu. Drugi je animirani film „Čovjek i pas“ Paule Petković, zapravo crtana vizualizacija skladbe Arsena Dedića. Taj film prikazan je na završnoj školskoj priredbi, a osim na državnu smotru, ušao je i u program Revije Hrvatskog filmskog saveza koja će se održati u Makarskoj od 5. do 8. listopada 2016. Čestitke Ivi, Lari, Jani Cviti, Franku, Frani i Pauli!


[OPŠIRNIJE]Oskar znanja u našoj školi!
Josip Rončević / datum: 24. 6. 2016. 09:13

Na  Ekonomskom fakultetu Sveučilišta  u Zagrebu i ove je godine održana svečanost dodjele OSKARA  ZNANJA  najboljima  učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima. Dvorana je bila puna,  sudjelovalo  je 345 učenika i 220 mentora. Pronaći mjesta na kojem je pisalo ime profesora Jurice i moje, bilo je prekrasno iskustvo. Cijelo ozračje je bilo posebno i svečano.

Nakon uvodnog pozdrava, slijedilo je nekoliko govora. Umjesto ministra znanosti, obrazovanja i sporta pozdavio nas je njegov pomoćnik Momir Karin. On nam je svima čestitao, a posebno je istaknuo višestruke državne prvake koji su primili nekoliko Oskara. Rekao je da smo mi budućnost ove zemlje:)

Za poklon i priznanje dobili smo zanimljive knjige i sklupturu Oskar znanja koji su izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice.

Skluptura Oskara  znanja dobila je posebno mjesto na polici u mojoj sobi, a ovo iskustvo ću pamtiti cijeli život!!!

Josip Rončević 6.a


[OPŠIRNIJE]I ove godine je pehar iz sigurnosti u prometu stigao u našu školu!
Ivan Grbin / datum: 26. 5. 2016. 08:25

Korčulanska ekipa, kao predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije u sastavu Katija Sessa, Marta Sardelić, Nikica Batistić i Toni Mozara osvojila je treće mjesto na državnom natjecanju SIGURNO U PROMETU 2016. održanom u Puli od 17. do 20. svibnja pod vodstvom mentora prof. Ivana Grbina čime se nastavlja višegodišnji niz uspjeha na županijskom, državnom i europskom natjecanju. Fotografije


[OPŠIRNIJE]Pobijedili smo na natječaju Heroj Domovinskog rata u mojem zavičaju!
Claudia Tarle / datum: 16. 5. 2016. 09:27

Na natječaju Heroj Domovinskog rata u mojem zavičaju u dvije su kategorije, za plakat i kratki (jednominutni) film, pobijedile učenice 8. razreda OŠ Petra Kanavelića koje pohađaju dodatnu nastavu iz povijesti. Bravo Nera FARAC, Korina VILOVIĆ, Ela ŠESTANOVIĆ, Marija MUŠIĆ, Mia ŠULENTIĆ, Lucija PRVULOVIĆ i Antonela MRŠIĆ! 

Učenice su radile pod mentorstvom nastavnice povijesti Marije Šegedin.

Cijelu objavu pogledajte na poveznici Školskog portala.

Zahvaljujemo na pomoći i tehničkoj podršci učeniku Andriji Lozici, stručnoj suradnici Claudiji Tarle, nastavniku Abelu Brčiću, fotografu Tonču Bernetiću i naravno, našoj glavnoj zvijezdi Sanji Šale.

1. mjesto: plakat Sanja ŠALE

1. mjesto: film BLUE ANGEL SANJA ŠALE

Povratak na naslovnicu


[OPŠIRNIJE]Moje prvo državno natjecanje iz geografije
Josip Rončević / datum: 4. 5. 2016. 09:14

Nakon neprospavane noći i velikog uzbuđenja krenuli smo moj profesor Jurica i ja, katamaranom za Split. Napokon je došao i taj dan, moje prvo državno natjecanje iz geografije u Krapinskim Toplicama. Sve mi je zapravo bilo nestvarno.

U Split smo stigli oko 9 sati, doručkovali te se uputili na autobusni kolodvor gdje smo se susreli s ostalim sudionicima koji su dolazili iz Metkovića, Splita i okolice te krenuli prema Krapinskim Toplicama. Putem smo ukrcavali još sudionika i autobus je uskoro bio pun učenika i mentora.

U Krapinske Toplice smo stigli oko 18 sati, gdje smo, nakon što smo se smjestili, išli na svečano otvaranje. Učenici iz njihove osnovne škole priredili su nam predstavu, održano je mnogo govora, npr. Predsjednik Hrvatskog geografskog društva, ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice, zamjenik župana Krapinsko- zagorske županije (pitao sam se;kako župan nije mogao doći?:)) itd.

Nakon svečanog otvorenja išli smo na spavanje. Sljedećeg dana smo,nakon (ukusnog) doručka, krenuli prema školi. Svakom sudioniku su podijelili torbe kao poklon, a onda smo krenuli pisati test. Nakon testa, uslijedila je mala pauza, a zatim praktični rad. Uzbuđenje je bilo preveliko. Osjećao sam umor.

Kada smo ga završili, svi smo krenuli prema Muzeju Seljačke bune u Stubici. Tamo smo obišli muzej i stazu, a kad nam je već dosadilo, pošli smo prema Mariji Bistrici.Kupio sam njihove poznate medenjake, i obišao crkvu i križni put, kao i zid sa zahvalama Gospi. Dok smo putovali natrag prema školi, iznenadio sam se ugledavši paunove.

U školi su već bili obješeni privremeni rezultati. Gledao sam u nevjerici.

BIO SAM PRVIII!!!.

Eksplodirao sam od veselja, ali još je trebalo obaviti uvid u testove. Nakon njega, na redu je bila večera. Iako su službeni rezultati trebali doći u 21:30, kasnili su. Pa ipak je ovo Hrvatska :-). Mislio sam da će mi srce puknut od nestrpljenja. Na kraju su službeni rezultati objavljeni tek u 23:00 sata (!!), i na moju sreću, ljestvica se nije promijenila. Nakon toga sam mogao lako zaspati.

Toga dana sam se probudio, doručkovao, otišao u slastičarnicu blizu hotela i na kraju u Dom Kulture na dodjelu nagrada. Učenici su se redali jedan po jedan, od zadnjeg do prvog.

Začudio sam se kad je nagradu primao jedan učenik iz srednje škole kojemu je ovo već šesto državno natjecanje iz geografije, te prvo koje nije osvojio, jer je bio drugi! Možda i mene očekuje takva karijera :-).

Skoro sam propao kroz pod od silnih stvari što su mi uručili na pozornici, pogotovo od knjiga :-).

Nakon ručka smo se uputili u Split. Svi sudionici su se pozdravili i otišli. Ja sam s nastavnikom proslavio pobjedu (otišao na pizzu) te smo prenoćili u hostelu.

Sljedeći smo dan obišli Pomorski muzej, ručali u fast food-u i katamaranom se vratili na Korčulu...

Ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo. Vrijedilo je biti uporan i učiti. Od srca se zahvaljujem svom mentoru, profesoru Jurici na strpljenju i razumjevanju. Do nekog idućeg državnog natjecanja, uživajte u sličicama!

Josip Rončević 6.a


[OPŠIRNIJE]Objavljeni su rezultati za Klokana 2016.
Nadira Halilović Peručić / datum: 4. 5. 2016. 08:54

Objavljena rang lista najuspješnijih sudionika Međunarodnog matematičkom natjecanja Klokan bez granica 2016. g

Na ovogodišnjem Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, naši učenici su postigli odlične rezultate. Od njih 90, koliko ih se prijavilo, čak se njih 22 našlo među 10% najboljih! Zanimljivo je da su ove godine najuspješniji bili učenici 6. i 7. razreda (Benjamin), njih 50% je upravo iz te kategorije. Podsjećamo, u kategorijama Pčelica i Leptirić je bilo moguće osvojiti najviše 60 a u ostalim, 120 bodova. Svakog od navedenih učenika, HMD će nagraditi prigodnim i simboličnim poklonima, koji će im biti uručeni na završnoj školskoj priredbi. Evo i njihovih imena, klikni na opširnije:


[OPŠIRNIJE]Katija, Marta, Nikica i Toni idu na državno!
Ivan Grbin / datum: 3. 5. 2016. 13:32

Nakon ordržanog županijskog natjecanja Sigurno u prometu u kojemu je sudjelovalo 8 škola i 32 natjecatelja, ukupni rezultati su pokazali da će našu županiju na državnom natjecanju u Puli, od 17. do 21. svibnja, ponovo predstavljati učenici samo naše škole, a to su: Katija Sessa, Marta Sardelić, Nikica Batistić i Toni Mozara. 

Pod vodstvom nastavnika Ivana Grbina ovo je već 14. ekipa koja ide na državno, što bi bilo 54 sudionika iz naše škole i 2 učenika iz Blata, ukupno 56 učenika na državnim natjecanjima Sigurno u prometu.


[OPŠIRNIJE]Josip Rončević državni prvak iz geografije!
Jurica Čupić / datum: 26. 4. 2016. 00:55

Na Državnom natjecanju iz geografije koje je održano od 20. do 22. travnja u Krapinskim Toplicama,  učenik Josip Rončević  je postao državni prvak u kategoriji  šestih razreda.

U ovoj kategoriji natjecalo se 17 učenika koji su izvrsnim rezultatima na županijskoj razini  ostvarili pravo nastupa i na državnom natjecanju. 

Od ukupno 100 bodova koje je mogao osvojiti iz pisanog dijela testa te praktičnog rada,  Josip je imao 91 bod. Biti najbolji iz geografije nije samo poznavanje činjenica već i geografskih vještina koje posebno dolaze do izražaja tijekom praktičnog dijela rada.

Iskrene čestitke Josipu na ogromnom uspjehu, a o tome kako se  proveo na natjecanju  čitajte narednih dana! 


[OPŠIRNIJE]U tijeku je županijsko natjecanje Sigurno u prometu
Claudia Tarle / datum: 22. 4. 2016. 09:53


[OPŠIRNIJE]Paula Batinović pobijedila na likovnom natječaju Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske 2015. – 2016.“
Abel Brčić / datum: 26. 3. 2016. 22:32

U okviru ovogodišnjeg natječaja Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske 2015. – 2016.“ koji je trajao od listopada 2015. do 15. siječnja 2016. godine, na natječaj se prijavilo 143 osnovne škole diljem Hrvatske s ukupno 204 prijavljena rada u raznim kategorijama. Iz mnoštva dostavljenih projekata i radova koji su kvalitetno pripremljeni i provedeni, usmjereni na aktivno uključivanje i osposobljavanje učenika samostalnom radu i praktičnoj primjeni stečenih znanja u nastavnom programu, povezivanju međuodnosa prirodnih, ekoloških, socijalnih i kulturnih vrijednosti  s vodom kroz različite nastavne programe (hrvatskog jezika, matematike, likovne kulture, zemljopisa, povijesti, kemije, prirode i dr .)

Povjerenstvo Hrvatskih voda (Helena Iveković, Mihaela Lukinić, Iva Šutić, Marija Vizner  i Zoran Đuroković) izabralo je one  ponajbolje, uzimajući u obzir jedinstvenost, inovativnost, poruku i cilj, uspješnost edukacije i podizanja svijesti o očuvanje voda, uključujući  učenika  u projekt i druge elemente važne za ukupni edukativni dojam projekta.

U kategoriji likovnih radova za najbolji rad proglašen je rad Paule Batinović, učenice sedmog razreda OŠ Petra Kanavelića iz Korčule, mentor Abel Brčić.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, 22. ožujka, u izložbenom prostoru u zgradi Hrvatskih voda u Zagrebu predstavljena je izložba najuspješnijih radova. Na svečanosti uručenja nagrada nagrađene su pozdravili: predstavnik Hrvatskih voda, generalni direktor Ivica Plišić, ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović i ministar poljoprivrede Davor  Romić. Uz nazočnost brojnih uglednika, plaketu i nagradu za najbolji  likovni rad od generalnog direktora Ivice Plišića primio je mentor Abel Brčić.


[OPŠIRNIJE]Objavljen popis pozvanih na državnu smotru LiDraNo 2016.
Suzana Petković / datum: 25. 3. 2016. 23:10

„Vižija sv. Martina“ među deset najboljih

Članovi državnih prosudbenih povjerenstava za pojedine izraze i kategorije odabrali su radove učenika koji se pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2016. Državna smotra LiDraNo održat će se u Šibeniku od 4. do 8. travnja 2016. godine (od 4. do 6. travnja za učenike i mentore osnovnih škola, a od 6. do 8. travnja za učenike i mentore srednjih škola.)

Na popisu pozvanih nalazi se i naša škola, i to u kategoriji radijskog izraza. Državno povjerenstvo, od svih predloženih radijskih emisija, uvrstilo je među deset najboljih radijsku emisiju „Vižija sv. Martina“. Iako je u stvaranju emisije sudjelovalo petero učenika članova medijske grupe (Lara Drušković, Franko Fabris, Iva Fabris, Frano Filippi i Jana Cvita Matić), radijsku emisiju u Šibeniku će predstavljati Franko Fabris i Frano Filippi s mentoricom Suzanom Petković. Dokumentarni uradak je zanimljiv onoliko koliko su zanimljivi sugovornici. Vrijednost našoj emisiji daju vedri sugovornici i pjevači: naši prvaši sa svojom  učiteljicom Meri Amadeo, naše šestašice  Wanda, Katija i Karmen, ravnatelj Velebit Veršić, kustosica Muzeja grada Korčule Sani Sardelić, radijski voditelj Ivan Sardelić, psihologinja Ivica Fabris…

Od srca  im zahvaljujemo za velikodušnu suradnju.


[OPŠIRNIJE]I naši osnovci su dio velike matematičke obitelji
Nadira Halilović Peručić / datum: 25. 3. 2016. 20:05

I naši su osnovci dio velike matematičke obitelji -  Klokan bez granica17. ožujka 2016. g u 12:30 sati - 90 učenika od 2. do 8.razreda natjecala su se u pet kategorija. Jedva čekamo rezultate i objavu 10% najuspješnijih. Evo malo atmosfere... rade kotačići i velikim i malim matematičarima...


[OPŠIRNIJE]Plivačice srebrne na Državnom!
Adriana Barčić / datum: 17. 3. 2016. 17:19

Plivačice OŠ Petra Kanavelića su na završnici Državnog prvenstva osnovnih škola koje se održalo u Čakovcu u konkurenciji 13 najboljih škola iz cijele Hrvatske osvojile srebrnu medalju što je najbolji plivački rezultat naše škole do sad! Prethodne dvije godine plivačice su nam bili brončane.

Predstavljamo ekipu s lijeva na desno gornji red: Iva Fabris, Zrinka  Fabris, Nina Minga, Karmen Fabris, trenerica Adriana Barčić i Paula Batinović. Donji red: Tina Sardelić, Katija Sessa, Nika Škokić i Zrinka Stipanović. Bravo cure!


[OPŠIRNIJE]Lora, Josip, Tea i Branko - županijski prvaci iz geografije!
Petar Šain / datum: 8. 3. 2016. 18:02

Ove se godine Županijsko natjecanje iz geografije  održalo  u Dubrovniku, 29. veljače 2016. godine, a moj je zadatak, dragi čitaoče,  da vas upoznam kako je sve to izgledalo. Dakle, krenimo redom.

Krenuli smo u nedjelju u 16 sati ravno prema Dubrovniku. Naše putovanje je  bilo  popraćeno veselim raspoloženjem pa čak i vožnja prema Trpnju, ni loše vrijeme, nisu to mogli promijeniti. Navečer smo se smjestili u Hotelu Ivka, gdje smo osim učenja iskoristili vrijeme za druženje i odmor. Sutradan nas je čekalo natjecanje….. ustali smo  najranije što smo mogli, nešto ponovili, doručkovali, a zatim se uputili prama Gimnaziji Dubrovnik gdje se natjecanje održavalo. Ispit je prošao, zadovoljni smo, neki više,a neki manje. Iščekujući rezultate, vrijeme smo kratili šetajući po Stradunu pod budnim okom nastavnice Nadire. Ni dosadna kiša nije uspjela pokvariti doživljaj Straduna koji je zbog priprema za film Star Wars poprimio posve novi izgled. Kako se bližilo vrijeme objave rezultata, napetost je sve više rasla.

Na kraju smo svi bili zadovoljni jer su učenici naše škole osvojili prva mjesta u svim razredima!

U 5. razredu županijska pobjednica je Lora Lagundžija, u  6. razredu Josip Rončević, Tea  Šain je bila najbolja među sedmašima, a  Branko Tomašić među osmašima. Uspjeh je zaokružen i trećim mjestima Ele Šestanović i Filipa Mažurane u kategoriji osmih razreda. I uspjeh ostalih učenika je jednako vrijedan. U 5. razredu Zvonim Skorin (5. mjesto) i Josipa  Milina (7. mjesto), u 6. razredu Marin Čumbelić (5. mjesto), u 7. razredu Lara Drušković (7.mjesto) te  Frano Filippi (9. mjesto), a osmaš Petar Šain 4. mjesto. 

Još jednom čestitke svim natjecateljima i mentoru Jurici Čupiću, želim vam mnogo sreće i uspjeha u narednim natjecanjima. 

Petar Šain, 8.a


[OPŠIRNIJE]Vjeronaučna olimpijada u Dubrovniku
Marija Botica / datum: 2. 3. 2016. 07:44

19. veljače u 6:40 krenuli smo u Dubrovnik na županijsko natjecanje - Vjeronaučnu olimpijadu. Našu školu je predstavljala četveročlana ekipa u sastavu: Petar Šegedin, Katija Sessa, Matej Bokšić i ja (Marija Botica) na čelu s Časnom Anitom. 

Kad smo stigli u Dubrovnik pošli smo u Biskupsku gimnaziju Ruđera Boškovića. Prvo smo rješavali testove, a dok su ih ispravljali imali smo zabavni program. Kada su ispravili testove saznali smo da smo šesti. Nakon toga smo igrali tombolu. Bodovi se nisu promijenili i dalje smo bili šesti, a samo prvih pet igra dalje i nastavlja s natjecanjem. Bilo nam je žao što nismo bili bolji, ali nas je Časna tješila da je glavno sudjelovati i potruditi se, a najbolji mora i pobijediti (možda to budemo baš mi, druge godine).

Dok su oni igrali dalje mi smo prošetali po Stradunu i ručali, a nakon ručka su objavljeni rezultati. Saznali smo da je ekipa Vele Luke prva i da je prošla na državno, čestitamo na pobjedi. Na povratku kući u autobusu se pjevalo i uživalo. Jedva čekamo sljedeću godinu.

Marija Botica 6.b


[OPŠIRNIJE]Plivačice idu dalje!
Adriana Barčić / datum: 25. 2. 2016. 10:48

Ženska plivačka ekipa OŠ Petra Kanavelića je osvojila prvo mjesto na Županijskom natjecanju u Dubrovniku, a dječaci su bili peti. Ponavljaju se uspjesi ženskog plivanja iz prethodnih godina pa ćemo i ove godine na Državno, čak u Čakovec!

Cure: Zrinka Stipanović, Paula Batinović, Iva Fabris, Zrinka Fabris, Katija Sessa, Nina Minga, Tina Sardelić, Nika Škokić i Karmen Fabris

Dečki: Toni Mozara, Viktor Antunović, Andrej Korica, Anđelo Fabris, Beris Peručić, Frano Filippi, Maxim Noah Vučković, Toni Grbin i Franko Fabris.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz biologije
IVANA ŠEGEDIN / datum: 19. 2. 2016. 08:46

Školsko natjecanje iz biologije -

ljestvicu konačnog poretka za sedmaše preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz kemije
Alan Farac / datum: 18. 2. 2016. 08:12

Školskom natjecanju iz kemije za sedme i osme razrede pristupilo je ukupno 14 učenika, 4 sedmaša i 10 osmaša. Testovi za školsko natjecanje su prilično zahtjevni. Traži se kreativno i spoznajno primjenjivo razmišljanje prilikom rješavanja zadataka u vremenu od 120 minuta koliko se piše pismeni test. Svi učenici koji su pristupili natjecanju iz kemije zaslužuju pohvalu  bez obzira na redosljed uspjeha. (Ljestvica poretka) Alan Farac


[OPŠIRNIJE]Rezultati školskog natjecanja iz povijesti
Marija Šegedin / datum: 11. 2. 2016. 11:10

[OPŠIRNIJE]Školski LiDraNo
Suzana Petković / datum: 9. 2. 2016. 13:30

U ponedjeljak 1. veljače 2016. u učionici hrvatskog jezika održana je mala školska svečanost u čast lijepe riječi - završni dio školske razine smotre Lidrano. Svoje recitatorsko i glumačko umijeće pokazao je tko je htio i tko se na vrijeme pripremio. Prosudbeno povjerenstvo (Ivica Fabris, Claudia Tarle i Ružica Žuvela) odabralo je četiri točke koje će našu školu predstavljati na Međuopćinskom Lidranu u Blatu.

Kategorija skupnih scenskih nastupa:

Dragomir i Petar Botica, „Tabla i tablet“ (voditeljica Luči Farac)

Skupina učenika PŠ Račišće, „Lav i miš“ (voditeljica Luči Farac)

Kategorija pojedinačnih scenskih nastupa:

Matej Bokšić, „Sve što trebam znati“ (voditeljica Suzana Petković)

Saša Vukić, „Opet škola!“ (voditeljica Suzana Petković).

Publika je poslušala i radijsku emisiju „Vižija sv. Martina“, uradak naše medijske grupe (voditeljica Suzana Petković) koji se izravno upućuje na županijsku razinu smotre.

Na kraju je objavljena i lista odabranih literarnih i novinarskih radova, a nazočni autori nagrađeni su burnim pljeskom. Evo liste!

Kategorija literarnih radova:

Lora Lagundžija, U ogledalu (voditeljica Gordana Curać Depolo)

Josip Rončević, U hladu boška (voditeljica Suzana Petković)

Martin Sardelić, Na crnom putu (voditeljica Suzana Petković)

Karlo Šegedin, Nikad ne znaš… (voditeljica Suzana Petković)

Tereza Šestanović, Osmijeh ne košta (voditeljica Suzana Petković)

Nika Škokić, Oluja ne mazi more (voditeljica Gordana Curać Depolo)

Kategorija novinarskih radova:

Jan Škokić, Terenska nastava u dolini rijeke Neretve (voditeljica Liljana Favro)

Paula Petković, Sloboda odlučivanja ili zakon jata? (voditeljica Vesna Martinović)

Bernarda Foretić, Novcem se može sve (voditeljica Gordana Curać Depolo)

Elizabeta Botica, Svijet je dovoljno velik (voditeljica Gordana Curać Depolo)

Prema pristiglim prijavama na Međuopćinski Lidrano, naša škola sudjeluje u najviše kategorija. Sretan i uspješan nastup svim našim predstavnicima!


[OPŠIRNIJE]Sprehodi pod morjem / Šetnje pod morem
Abel Brčić / datum: 4. 2. 2016. 20:02

Na međunarodnom likovnom natječaju Šetnje pod morem likovni rad našeg šestaša Marina Čumbelića je izabran u najuži izbor od 21 rada, između čak 1032 pristiglih!

U rujnu 2015. raspisali smo 5. likovni natječaj za osnovne škole na temu Šetnje pod morem. Na natječaj su se odazvala 1032 učenika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Rusije. Radovi se mogu vidjeti ovdje. Povjerenstvo u sastavu: Karolina Krajnc, Nina Pufič, Maja Šivec i Alenka Fidler je izabralo 21 rad koji će biti izložen u Kulturnom domu Slovenske Konjice. Svim učenicima i njihovim mentorima čestitamo na izvanrednim radovima i želimo im još mnogo kreativnih trenutaka. 

U ime povjerenstva, Alenka Fidler

Rezultati


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz geografije
Jurica Čupić / datum: 30. 1. 2016. 22:33

Ljestvicu konačnog poretka školskog natjecanja iz geografije preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Rezultati školskog natjecanja iz matematike
Ivica Fabris / datum: 28. 1. 2016. 12:18

4. razred


5. razred


6. razred


7. razred


8. razred


 


[OPŠIRNIJE]Natjecanja i Smotre 2016.
Ivica Fabris / datum: 27. 1. 2016. 21:53

 • Natjecanje i smotre su pravilima određeni postupci iskazivanja sposobnosti, vještina, znanja i umijeća učenika/ca  u pisanim ili usmenim oblicima, pojedinačno ili u skupini. Natjecanja i smotre, u pravilu, imaju nekoliko razina: školsku, županijsku i državnu. 
 • Na natjecanjima i smotrama sudjeluju učenici/e koji/e se kao pojedinci ili članovi određene skupine ističu znanjem, vještinama ili sposobnostima. Natjecati se mogu redoviti učenici/e osnovnih s načelom slobode izbora svakog učenika/ce. Pod istim uvjetima na natjecanjima mogu sudjelovati i učenici/ce s posebnim potrebama, kojima će organizator natjecanja osigurati primjerene tehničke uvjete za sudjelovanje.
 • Naša škola je u pripremi i provedbi natjecanja i smotri omogućila učenicima/ama izbor raznovrsnih i kvalitetnih sadržaja na početku školske godine. Ove godine naši se učenici pripremaju kroz dodatnu nastavu za 11 područja natjecanja i tri smotre. Učenike za natjecanja priprema čak 17 mentora, a u pripremama za natjecanja sudjeluje preko 170 učenika.
 • Vremenik natjecanja i smotri na svim razinama za svaku školsku godinu donosi AZOO.
 • Vremenik za našu školu pogledajte ovdje.
 • Pregled školskih natjecanja s brojem učenika i njhovih mentora pogledajte ovdje.[OPŠIRNIJE]Ljestvica konačnog poretka natjecanja iz vjeronauka
Ružica Žuvela / datum: 23. 1. 2016. 21:15

Održano je školsko natjecanje iz vjeronauka, Vjeronaučna olimpimpijada. Prvih četvero plasiranih tvori ekipu nase škole koja će se natjecat na županijskom u Dubrovniku. Ljestvicu konačnog poretka možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Ljestvica konačnog poretka natjecanja iz engleskog jezika
Marina Mandić / datum: 22. 1. 2016. 20:51

Ljestvicu konačnog poretka natjecanja iz engleskog jezika preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Osvrt na Prvenstvo škole u plivanju
Mirna Kalogjera Branka Kalogjera Ena Seretinek / datum: 1. 12. 2015. 09:57

Na gradskom bazenu Gojko Arneri u Korčuli 12. studenog je održano Prvenstvo OŠ Petra Kanavelića u plivanju za učenike od prvog do četvrtog razreda. Službene rezultate natjecanja smo već ranije objavili ovdje►rezultati.pdf,  ali nas je još nešto zanimalo pa smo potražili nastavnicu tjelesne kulture Adrianu Barčić i postavili joj nekoliko pitanja.

Koji je ovo put da se organizira Prvenstvo škole u plivanju?

Prvenstvo škole u plivanju ima dugu tradiciju, čak preko šezdeset godina. Oduvijek se organiziralo na otvorenom plivalištu KPK u rujnu, dok je još toplo.

Na stranicama naše škole sam pronašla podatak da se prvi put održalo još davne 1954. godine u organizaciji profesora Iva Stelle i našla sam sportsku stranicu s rezultatima Prvenstva škole u plivanju našeg školskog lista Iskrice iz 1974. godine (prolistajte i pronađite se smiley).

Od koje godine vi sudjelujete u organizaciji?

Oko petnaestak godina. Ali posljednje dvije godine se održava na zimskom bazenu.

Je li vam draže Prvenstvo škole na ljetnom ili zimskom bazenu?

I ljetni i zimski bazen imaju svoje prednosti. Meni osobno je Prvenstvo škole na kraju ljeta bilo draže na otvorenom bazenu. A na zimskom bazenu bi bilo zanimljivo organizirati još nešto novo, kakva revijalna natjecanja, s rekvizitima. To bi posebno veselilo učenike od petog do osmog razreda.

Zašto su se natjecala samo djeca od  prvog do četvrtog razreda?

Razdvojili smo ih jer bi previše trajalo i bilo bi iscrpljujuće da su se zajedno natjecali. Prošle godine smo to pokušali i nije bilo dobro, predugo je trajalo. A i već godinama ranije smo na plivalištu KPK imali razdvojena natjecanja za manje i veće učenike. Održali smo natjecanje od prvog do četvrtog zajedno s područnim školama i tribine su bile krcate.

U kojim su se disciplinama natjecali?

Plivali su sve: slobodno, prsno, leđno, delfin i štafete na 25 metara.

Jesu li djeca koja ne treniraju sudjelovala?

Da, ovo natjecanje je i zamišljeno u smislu da sva djeca sudjeluju, a ne samo oni koji treniraju plivanje.

Jeste li zadovoljni uspjesima djece?
Da, zadovoljna sam.

Koliko ste očekivali djece?
Moglo ih je biti još više. Interes je manji nego prijašnjih godina. Neka se djeca prijave i onda odustanu.

Plivaju li djeca bolje otkad se otvorio zimski bazen?
Pa, vidi se razlika od ranije. U mlađim kategorijama se vidi cjelogodišnji rad i njihovo vrijeme tek dolazi.

Koliko je bilo posla?
Jako puno, nekoliko dana smo se pripremali. U organizaciji je sudjelovalo dosta ljudi. Ovim putem se zahvaljujem curama koje su štopale i svima koji su pomogli.

I kada će se natjecati djeca od 5. do 8. razreda?
Za više razrede će Prvenstvo škole u plivanju biti u prosincu ili siječnju.


U nastavku su pitanja koja smo postavili nekim učenicima oko bazena. Pročitajte koje smo dobili odgovore.

 1. Jesi li imao/la tremu prije skoka u bazen?
 2. Je li konkurencija bila jaka?
 3. Koji ti stil ide najbolje?
 4. Jesi zadovoljan/na svojim rezultatom?

Ivano Roso 2.a
1. Nisam imao tremu.
2. Da, oni brzi.
3. Kraul mi najbolje ide.
4. Zadovoljan sam.


Lovro Denoble 4.a
1. Da, imao sam tremu.
2. I nije baš.
3. Prsno mi najbolje ide.
4. Da, zadovoljan sam rezultatom.


Franka Brkić 4.b 
1. Ne, nisam imala tremu.
2. Konkurencija je bila jaka.
3. Leđno mi ide najbolje.
4. Jesam, zadovoljna sam kako sam plivala.


Karla Fabris 4.b
1. Da, imala sam malo tremu.
2. Da, dobro su plivali.
3. U leđnom sam najbolja.
4. Da, zadovoljna sam jer sam prva.


Mladen Foretić4.b
1. Ne, nisam imao tremu.
2. Nije neka konkurencija.
3. Kraul mi je najbolji.
4. Da, jer sam prvi.


Leo Fider 4.a
1. Ne, nisam imao tremu.
2. Konkurencija? Tako, tako.
3. Kraul plivam najbolje.
4. Da, zadovoljan sam kako sam plivao.


Jan Škokić 4.b
1. Nisam imao tremu.
2. Da, ima konkurencije.
3. Kraul mi ide najbolje.
4. Zadovoljan sam, ali mogu bolje.


 

Web tim / Branka Kalogjera, Ena Seretinek i Mirna Kalogjera 6.a


[OPŠIRNIJE]Wanda u Beču
Wanda Vigna / datum: 6. 11. 2015. 15:04

Wanda Vigna je učenica 6.b OŠ Petra Kanavelića iz Korčule. Na Državnom natjecanju „Sigurno u prometu“ koje se prošlog svibnja održalo u Zadru osvojila je drugo mjesto u ukupnom plasmanu i tako izborila mjesto u četveročlanoj reprezentaciji koja je u rujnu predstavljala Hrvatsku na Europskom natjecanju u Beču. Ovo se natjecanje provodi za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Bravo Wanda!

Put Beča preko Tuheljskih...

Moj avion iz Dubrovnika poletio je 23. kolovoza u 22 sata. U Zagrebu me dočela gospođa Mirjana iz HAK-a. Ujutro sam se susrela s ostalim natjecateljima s kojima ću predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju European Traffic Education Contest (ETEC) u Beču. 

Zajedno s Mirjanom i Nenadom krenuli smo u West Gate kupiti opremu za natjecanje. Nakon kupovine smjestili smo se u Tuheljskim toplicama. Taj dan smo se čitavo popodne kupali i zabavljali na toboganima.

I slijedeće dane smo se super zabavljali, ali smo i vježbali vožnju bicikla i učili za ispite. Nažalost, tih pet dana je brzo proletjelo, vratila sam se kući.

U srijedu, 3. rujna ponovo sam letjela put Zagreba. Ovaj put sam provela popodne u zagrebačkom Zoološkom vrtu, a sutradan ujutro krenuli smo za Beč. U Beču smo se smjestili u kamp kućicama. Navečer smo imali  sastanak i upoznavanje sa svim ekipama koje sudjeluju na natjecanju.

U petak ujutro, nakon svečanog otvaranja, započelo je natjecanje. Prvo smo odvozili sve poligone, pa smo rješavali ispite, a rezultate smo saznali iste večeri. Mi smo zauzeli šesnaesto mjesto i bili smo zadovoljni rezultatom jer nam je već samo sudjelovanje bilo uspjeh. Prije proglašenja pobjednika bio je nastup akrobata. Sudjelovala sam kao asistent pa su me preskakali biciklom. 

Subota je bila dan za izlet i posjet Zoološkom vrtu u dvorcu Schönbrunn i Tehničkom muzeju, a navečer smo razmijenili poklone s natjecateljima drugih država. 

Uslijedilo je pakiranje kofera i u nedjelju ujutro nakon doručka odlazak prema Zagrebu. Za ekipu put je tu završio, a ja sam čekala let do 22:30 sati. Poletjeli smo sa skoro sat vremena zakašnjenja, tako da sam kući stigla tek u 5 sati u ponedjeljak ujutro. 

Sve skupa, ovo je bio prekrasan doživljaj i fantastično iskustvo. Voljela bih opet sve ponoviti. Zahvaljujem nastavniku Ivanu Grbinu koji me je učio i vodio i time mi ovo omogućio, upoznala sam nove prijatelje i bila na mjestima kojih ću se zauvijek sjećati.

Fotogaleriju iz Beča pogledajte ovdje►.

Wanda Vigna 6.b

Pozivamo sve učenike od trećeg do petog razreda koji bi se rado okušali u ovoj zanimljivoj aktivnosti da se pridruže ekipi "Sigurno u prometu" svaki četvrtak u 12:15 na mini-poligonu kraj učionice tehničke kulture.


[OPŠIRNIJE]Pogodak u sridu!
Suzana Petković / datum: 21. 9. 2015. 08:11

Kao što je bilo najavljeno, u alkarskome gradu Sinju od 16. do 18. rujna održavala se Državna smotra hrvatskoga školskog filma na kojoj je sudjelovala i naša škola.

Iako smotra nema natjecateljski karakter, jer su pozvani filmovi već prošli selekciju, prosudbeno povjerenstvo (Krešimir Mikić, filmolog, predsjednik; Istvan Filakovity, filmski redatelj, član; Neven Hitrec, filmski redatelj, član; Miran Miošić, filmski montažer, član)  od 49 prikazanih osnovnoškolskih i srednjoškolskih filmova ipak je odabralo 10 najboljih i posebno ih pohvalilo na završnoj svečanosti. Pohvaljeni filmovi uvršteni su u svojevrsni katalog Smotre – DVD koji su svi sudionici dobili za uspomenu na ovo ugodno i korisno druženje.

Među 10 najboljih filmskih ostvarenja na DVD-u ovogodišnje smotre pod brojem 2 nalazi se crtani film OŠ Petra Kanavelića Korčula, „Mali blam“ autorice Paule Petković.


[OPŠIRNIJE]Paulinom stripu treća nagrada na AMORES međunarodnom natjecanju e-artefakata
Suzana Petković / datum: 29. 8. 2015. 19:06

Klikom na sliku možete pročitati strip Kugina kuća kojim je Paula Petković osvojila treće mjesto na međunarodnom natjecanju AMORES. Bravo Paula!

Na CARNet-ovim stranicama 10. 8. 2015. objavljene su novosti:

„Cilj međunarodnog natjecanja bio je poticanje učenika na čitanje nacionalnih književnih djela i korištenje modernih tehnologija za bolje razumijevanje i interpretaciju pročitanog. Veliki broj učenika pronašao je vremena za osmišljavanje, izradu i prijavu e-artefakata. Ukupan broj prijavljenih radova bio je veći od šezdeset, dok je njih tridesetak zadovoljilo uvjete definirane propozicijama natjecanja. Svaki rad ocijenila su dva člana žirija sukladno kriterijima natjecanja. Pet članova žirija imalo je izuzetno težak posao pri odabiru najboljih radova.

Tim projekta AMORES s radošću objavljuje da je pobjednik AMORES međunarodnog natjecanja e-artefakata s osvojenih 48 od mogućih 50 bodova:

OSNOVNA ŠKOLA KEFALOS, KOS, GRČKA, 2. razred s radom The Honey (Med). Pobjednik je osvojio putovanje u Dubrovnik na završno događanje projekta AMORES. Nagradno putovanje odnosi se na jednog učenika i jednog nastavnika mentora.

Drugu nagradu osvojila je:

OLGA CHATJIDIMITRIOU, 2. razred, Srednja Muzička škola Komotini, Komotini, Grčka, s radom Why (Zašto) s 46 od mogućih 50 bodova. Druga nagrada je godišnja licenca za program za izradu stripova Pixton za 60 učenika.

Treću nagradu osvojila je:  

PAULA PETKOVIĆ, 7. razred, Osnovna škola Petra Kanavelića, Korčula, Hrvatska, s radom Kugina kuća s 44,5 od mogućih 50 bodova. Treća nagrada je godišnja licenca za program Pixton za 30 učenika.

Tim projekta čestita autorima i njihovim učiteljima i nastavnicima na uspjehu i uloženom trudu! Ostale prijavljene radove moguće je pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Teče sreća i Pauli Petković!
Suzana Petković / datum: 17. 7. 2015. 16:33

U program Državne smotre hrvatskog školskog filma uvršten je i animirani film „Mali blam“ Paule Petković, nastao u suradnji s Ivom Musa i Martinom Sardelićem.

Pauli će to biti treće sudjelovanje na Državnoj smotri. Veselimo se što će našu školu ove godine predstavljati čak dva filma: spomenuti Paulin crtić i sjajan igrani film naših (bivših) osmašica „Tečaj sreće“.

Čestitamo svim našim darovitim filmašicama (i filmašima).


[OPŠIRNIJE]Tečaj sreće na Državnoj smotri školskog filma! Bravo!
Claudia Tarle / datum: 16. 7. 2015. 09:17

Drage moje osmašice!

Ponosno vam javljam da film "Tečaj sreće" ide na Državnu smotru školskog filma koja će se održati u Sinju od 16.-18. rujna povodom 300 godina alke! 

Filmašice su Sara Hančević, Gabriela Maričić i Dora Meštrović, a na našem "Zlatnom oblutku 2015." film Tečaj sreće je pobjedio u kategoriji Filma godine. Hvala vam cure! 

Gordana Curać Depolo


[OPŠIRNIJE]Dodjela nagrada i priznanja
Claudia Tarle / datum: 1. 7. 2015. 11:13

U utorak, 30. lipnja u Gradskoj vijećnici su Andrija Fabris, gradonačelnik Grada Korčule i Katarina Vojvodić Zupet, pročelnica za obrazovanje Grada Korčule ugostili i nagradili najuspješnije učenike i mentore OŠ Petra Kanavelića.

foto galerija


[OPŠIRNIJE]Bravo za Wandu i Josipa!
Claudia Tarle / datum: 12. 6. 2015. 10:58

Nije se lako izboriti za prva mjesta u državi, konkurencija je velika, ali je zato veselje još veće. Bravo Wanda, uživaj u Beču na Europskom natjecanju! Wanda je učenica 5.b razreda, naravno, odlična, a Josip, sadašnji gimnazijalac, je naš bivši učenik pa smo i na njega jako ponosni (zanimljivost: Josipov mlađi brat, petaš Roko, bio je drugi na županijskom natjecanju iz matematike :)).

Iz Dubrovačko-neretvanske županije ukupno 93 učenika su osvojila prva tri mjesta na državnim natjecanjima  i to 10 prvih mjesta, 46 drugih te 37 trećih mjesta. Iz Korčule su dvoje učenika i dvoje mentora dobili nagrade i to Josip Ivančević, učenik 1. razreda gimnazije Petra Šegedina za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz matematike sa svojom mentoricom Sanjom Medović, kao i Vanda Vigna, učenica 5. razreda osnovne škole Petra Kanavelića za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju Sigurno u prometu sa svojim mentorom Ivanom Grbinom. Wanda Vigna je pozvana i na Europsko natjecanje u Beču. Čestitamo učenicima i mentorima na radu, trudu i izuzetnom uspjehu. Neka ovakve nagrade budu poticaj svima da radom i talentom dođu do uspjeha.

izvor DNŽ


[OPŠIRNIJE]Male sportske igre 2015.
Mirna Kalogjera / datum: 27. 5. 2015. 14:21

U petak 15. svibnja 2015. u 17:30 održane su Male sportske igre. Učenici su se natjecali u raznim sportskim igrama s rekvizitima kao što su štafete, trčanje, provlačenje, preskakanje i potezanje konopa. 

To se sve odvijalo u dvorani Balun. Učenici su se dobro zabavljali i vladala je sportska atmosfera. Na kraju, od svih odličnih sportaša i natjecatelja pobjedili su beši. Nadamo se da su se učitelji i roditelji isto dobro zabavili, a da su učenici zadovoljni svojim rezultatima.

Kliknite na opširnije. Tamo ćete naći odgovore na neka pitanja koja su novinari iz web tima postavili učenicima nakon igara, a učenici 1.b, 2.a i 2.b su se potrudili i napisali svoje dojmove. Slike su u fotogaleriji.

Mirna Kalogjera 5.a


[OPŠIRNIJE]Bravo Wanda, drugo mjesto na državnom!
Claudia Tarle / datum: 23. 5. 2015. 20:29

Ekipa naših spretnih biciklista u sastavu: Wanda Vigna, Katija Sessa, Nikica Batistić i Toni Mozara, sa svojim mentorom Ivanom Grbinom, natjecali su se u Zadru na Državnom natjecanju Sigurno u prometu. Wanda je u ukupnom plasmanu bila druga i tako izborila mjesto u ekipi koja predstavlja Hrvatsku na Europskom natjecanju u Beču.

Čestitke svima, reportaža s fotografijama slijedi. Rezultate pogledajte ovdje.

 


[OPŠIRNIJE]Wanda Vigna, Katija Sessa, Nikica Batistić i Toni Mozara na 23. Državnom natjecanju Sigurno u prometu
Ivan Grbin / datum: 19. 5. 2015. 14:15

Wanda Vigna, Katija Sessa, Nikica Batistić i Toni Mozara otputovali su u Zadar na Državno natjecanje Sigurno u prometu 2015. Korčulanski su učenici na Županijskom natjecanju održanom u Korčuli u pojedinačnoj konkurenciji osvojili vrh tablice i plasirali se na Državno natjecanje u Zadru gdje predstavljaju Dubrovačko-neretvansku županiju.

U županijskim ekipama nalaze se najbolje plasirane 2 djevojčice i 2 dječaka svih škola županije. Jedina su četveročlana ekipa koja iz jedne škole predstavlja županiju, pa je naša Osnovna škola Petra Kanavelića već sada najuspješnija u državi, a njihov mentor prof. Ivan Grbin jedini na natjecanje dovodi svoja četiri učenika i time je najuspješniji mentor ovogodišnjeg natjecanja bez obzira na buduće rezultate. Čestitamo i želimo puno uspjeha u natjecanju, ali i ugodnih druženja s vršnjacima - sretno i spretno! Prilog o Županijskom natjecanju u Korčuli pogledajte ovdje


[OPŠIRNIJE]Rezultati ovogodišnjeg natjecanja KLOKAN BEZ GRANICA
Nadira Halilović Peručić / datum: 5. 5. 2015. 22:11

Dana 4. svibnja 2015.g  objavljene su rang liste najuspješnijih natjecatelja međunarodnog matematičkog natjecanja Klokan bez granica. Pčelice i Leptirići su mogli osvojiti maksimalno 60 a  Ecolieri, Benjamini i Cadeti 120 bodova.

Veseli nas da  se među 10% najboljih, našlo i 12  učenika naše škole. Roko Ivančević  u kategoriji Ecolier zauzeo je 9. a Ana Farac u kategoriji  Leptirić 10. mjesto i oni su najbolje rangirani  učenici ove godine.

Koji su učenici izborili svoje mjesto među 10% najuspješnijih u 2015.g. pogledajte klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu" održano u našoj školi
Velebit Veršić / datum: 30. 4. 2015. 17:08

U našoj školi je 29. travnja održano Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2015.“ Natjecanje se odvijalo u dva dijela, teorijskom i praktičnom: rješavanjem  testova se provjeravalo znanje natjecatelja o prometnim pravilima, a vožnjom bicikla na zadanom poligonu se ocjenjivala spretnost i točnost u rješavanju postavljenih zadataka.

U konkurenciji osam škola je naša ekipa u sastavu Wanda Vigna, Katija Sessa, Nikica Batistić i Toni Mozara sa svojim mentorom Ivanom Grbinom uvjerljivo osvojila prvo mjesto te stekla pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će se održati 19. svibnja u Zadru. Učenicima i njihovom mentoru moje iskrene čestitke!

Ravnatelj Velebit Vešić, prof.


[OPŠIRNIJE]Završen korčulanski triatlon "Izazov Marka Pola"
Adriana Barčić / datum: 25. 4. 2015. 19:42

Danas je korčula bila domaćin "Izazova Marka Pola", triatlonskog natjecanja u više disciplina. Osnovnoškolci su sudjelovali u štafetnom trčanju u četiri kategorije: 1. i 2. razredi, 3. i 4. razredi, 5. i 6. razredi i 7. i 8. razredi.

Natjecali su se učenici iz OŠ Petra Kanavelića i OŠ "Ante Curać Pinjac". Službene rezultate očekujemo uskoro na stranicama Triatlon kluba Split (otvori link), a facebook fotografije pogledajte ovdje. Natjecali su se:

DJEČACI 1./2. RAZ

1.

111 IVAN FORETIĆ, MATIJ ŠEPAROVIĆ, ALEN GRBIN

2.

125 SANDRO BOTICA, TOMISLAV ČURKOVIĆ, KRISTIJAN SKOKANDIĆ

3.

126 MARINO BRČIĆ, VILIM VIGNA, ANDREJ ŠAIN

DJEVOJČICE 1./2. RAZ

1.

81 MARIJA KNEŽEVIĆ, KATARINA SKOKANDIĆ

2.

130 NINA BONIFAČIĆ, MARIJA SARDELIĆ, KRISTINA SARDELIĆ

3.

88 IZABELLA LAUS, MARTA BAKARIĆ, HANA FORETIĆ

DJEČACI 3./4. RAZ

1.

93 ANTONIO DUŽEVIĆ, GABRIJEL SKOKANDIĆ, NIKOLA IVANKOVIĆ

2.

85 VIKTOR ANTUNOVIĆ, JAKOV BAKARIĆ, VJEKOSLAV  FABRIS

3.

108 FRANO SILIĆ, MARKO FILIPPI, MARINO BATARILO

DJEVOJČICE 3./4.RAZ

1.

150 REBEKA BILIŠ, VERICA CURAĆ, LARA BELIĆ

2.

67 ANA FARAC, KARLA FABRIS, FRANKA BRKIĆ

3.

103 ANA JERIČEVIĆ, RUŽA MILAT, JOSIPA CURAĆ

DJEČACI 5./6. RAZ

1.

125 ANTONIO DUŽEVIĆ, HRVOJE ŽUVELA, VITO SARDELIĆ

2.

131 KARLO ŠEGEDIN, PETAR TEDESCHI, BERIS PERUČIĆ

3.

142 ANTON COLLETT, TONI JUNGHER, ANTON COLLETT

DJEVOJČICE 5./6. RAZ

1.

81 IVANA ŠEGEDIN, NINA-MERI ŠEGEDIN, ELIZA BATISTIĆ

2.

72 TEA ŠAIN, IVA FABRIS, ZRINKA STIPANOVIĆ

3.

4 KATIJA SESSA, MARIJA BOTICA, MARIJA LOZICA

DJEČACI 7./8. RAZ

1.

138 JURAJ SKOKANDIĆ, ADRIAN MILIĆ, NIKOLA FORETIĆ

DJEVOJČICE 7./8. RAZ

1.

132 KARLA ŠEPAROVIĆ, LAURA VILOVIĆ, JADRANKA GRBIN

2.

139 NIKA ŠKOKIĆ, MIRNA VUKAS, LUCIJA PRVULOVIĆ

3.

136 ADRIANA DIDOVIĆ, LAURA GRBIN, IVANA ŠALE

 


[OPŠIRNIJE]Dodijeljen Zlatni oblutak
Claudia Tarle / datum: 23. 4. 2015. 10:08

Sinoć je u prepunom Domu kulture dodijeljen „Zlatni oblutak“, školski Oscar za najbolji film osmaša. Kroz dodjelu su nas glumom, pjesmom i najavama vodili glamurozni članovi školske dramske skupine „Orama“ koji su nam uz nominirane filmove predstavili  i stripove šestaša, nove pjevačke zvijezde i Prvi školski bend „Potres mozga“.

Nagrade su dodijelili učenici koji su to zaslužili svojim postignućima na natjecanjima, što je također bio izvrstan detalj.
 
Nominirani filmovi su svake godine sve bolji. Nije mi ni bilo lako biti predsjednica povjerenstva kad je u svaki film uloženo toliko truda, dobre volje i dobre zabave. Cijela priredba je, po meni, jedna od najboljih i najveselijih koje sam gledala u posljednje vrijeme.

Čestitke organizatorici Gordani Curać Depolo, nastavnici hrvatskog i Jakici Stanišić, nastavnici informatike. Ratko Kalogjera  nam je bio tehnička podrška, a Andrea Tedeschi  je napravila krasne fotografije. Hvala svima na lijepoj večeri, a posebno našim osmašima. Pogledajte facebook Andrea, facebook Goga, bit će još.

(Nedostajao je jedan lijepi crveni tepih, tražimo sponzore :))

Nagrade „Zlatni oblutak 2015.“

 1. Najbolja ekranizacija teme sa sata razrednika - Ostani svoj /Sara Kalogjera, Ivana Bilić, Marina Grbin, Stjepan Lončar, Jakša Curać, Ivan Svalina,Vito Andrijić, Vicko Murtić

 2. Najbolji scenarij - Uspjeh ili propast / Marko Mujan, Rok Protić, Nedo Jurjević, Matij Jurjević, Mislav Milina

 3. Najbolja glazba - Sve je moguće / Ivana Botica, Katarina Matić, Ivana Angela Radovan

 4. Najbolja kamera - snimateljica Tihana Slavić / u filmu Poruka

 5. Najbolja režijska ekipa - Osveta / Mislav Kondenar, Drago Botica, Luka Vilović, Petar Kirhmajer, Anđelo Gugić, Karlo Radovan

 6. Najbolji styling - Sara Kalogjera  / za najbolju frizuru

 7. Najbolja sporedna ženska uloga - Marina Grbin / za ulogu Koraljke u filmu Ostani svoj

 8. Najbolja sporedna muška uloga - Mislav Kondenar / za uloge u filmovima Osveta i Poruka

 9. Najbolja glavna ženska uloga - Gabrijela Maričić / za ulogu u filmu Tečaj sreće

 10. Najbolja glavna muška uloga - Luka Vilović / za glavnu ulogu u akcijskom filmu Osveta

 11. Najbolji eksperimentalni film - Moj dan / Lucija Franić, Ana , Matea Vojinović, Nina Brčić

 12. Film godine - Tečaj sreće / Sara Hančević, Gabriela Maričić, Dora Mešrović

nadopunjavamo fotografije........................................


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica
Nadira Halilović Peručić / datum: 23. 3. 2015. 14:45
U četvrtak, 19.3.2015.g u 12:30, u našoj školi je održano matematičko natjecanje Klokan bez granica. Budući da je međunarodnog karaktera i da za cilj ima popularizaciju matematike, učenici se vrlo rado odazovu i sudjeluju u velikom broju. Kad se tome prirodaju i simbolični pokloni  koji dobije svaki sudionik, veselju njihovom nema kraja.
Od ukupno 90 prijavljenih, natjecanju je pristupilo njih 87 (troje ih je zbog bolesti bilo odsutno).  Ove godine najmasovniji su bili  Leptirići (32). U stopu su ih pratili Ecolieri (22) i Benjamini (22) te najmlađi sudionici Pčelice (14).
Jedva čekamo  4. svibnja 2015.g, kada će na mrežnim stranicama HMD-a biti objavljena imena i prezimena 10% najuspješnijih.

[OPŠIRNIJE]Plivačice treće na državnom natjecanju ŠŠK u Rijeci
Adriana Barčić / datum: 18. 3. 2015. 13:49

Obranile treće mjesto. Jupi! Sve rezultate pogledajte ovdje.

Ena Depolo, Antonela Tomašić, Karla Farac, Bernarda Foretić, Nika Škokić, Matea Vojinović, Marija Pivac, Zrinka Stipanović, Zrinka Fabris i trenerica Adriana Barčić


[OPŠIRNIJE]Državno prvenstvo u plivanju; Rijeka 2015.
Adriana Barčić / datum: 18. 3. 2015. 10:39

Državno prvenstvo školskih športskih društava u plivanju Rijeka, 17. i 18. ožujka

Taman smo stigli na bazen, držite nam fige!


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima sudionicima međunarodnog matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“ 2015.
Nadira Halilović Peručić / datum: 17. 3. 2015. 13:49

Obavještavamo sve učenike sudionike ovogodišnjeg  međunarodnog matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“, da će se natjecanje održati u četvrtak, 19.3.2015. g u 12 sati i 30 minuta.

Učenici sa sobom trebaju donijeti pribor za pisanje i crtanje. Za kategorije Pčelica i Leptirić (2. i 3. razred) natjecanje traje 60 minuta a za sve ostale 75 minuta.

Raspored natjecatelja po učionicama pogledajte pod opširnije:


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika
Administrator / datum: 17. 3. 2015. 08:25

Vesna Martinović

Ove nas je godine razveselila pozivnica za Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Pozvane su dvije učenice, sedmašice – Ela Šestanović i Paula Petković iz 7.a. Nažalost, bolest je nepredviđeno "poharala" obje kandidatkinje. Paula nije ni pristupila natjecanju, a Ela nije baš zadovoljna zlatnom sredinom pa se već, puna dojmova i iskustva, sprema za natjecanje sljedeće godine. Pohvale Eli i Pauli!


[OPŠIRNIJE]Zrinka Stipanović pozvana na Državni LiDraNo
Suzana Petković / datum: 12. 3. 2015. 12:06

Na stranicama AZOO-a objavljen je popis pozvanih na Državnu smotru LiDraNo. Među trideset najuspješnijih literarnih radova iz cijele Hrvatske nalazi se i „Utjeha svijeće“  Zrinke Stipanović, dirljiva priča o turobnoj svakodnevici jednog dječaka.

Zrinki i njenoj mentorici predstoji trodnevni proljetni izlet u Šibenik (23. - 25. ožujka),  gdje će ove godine svoje literarno, novinarsko i glumačko umijeće iskazati najuspješniji hrvatski osnovci i srednjoškolci.

Literarni rad „Utjeha svijeće" možete pročitati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Dobar, bolji, najbolji - 2. dio
Toni Lucin / datum: 11. 3. 2015. 11:12
Svi  učenici koji su sudjelovali na školskom natjecanju pozvani su i na županijsko natjecanje iz informatike.  Iako nas je samo troje nastavnica je bila jako ponosna što ćemo svi „braniti boje naše škole.“ Nismo imali sreće kao i ostali učenici pozvani na županijsko iz drugih predmeta  - nismo prespavali u Dubrovniku već smo išli ujutro i navečer se odmah vratili. Unatoč tome postigli smo izvrsne rezultate. 
 
Toni Lucin osvojio je 2., Petar Kirhmajer 4., a Majski Botica 5. mjesto. 
 
Nakon natjecanja super smo se  zabavili, igrali smo nogomet u jako modernoj dvorani koja je u sklopu škole i družili se s novostečenim prijateljima iz Orebića i Vele Luke.  U dvorani smo upoznali učenike iz OŠ iz Metkovića koje smo izazvali na nogometnu utakmicu i s Orebićanima smo ih uništili. Proveli smo jako zanimljiv dan, zadovoljni i sretni vratili smo se kući!
 
Toni Lucin 8.a

[OPŠIRNIJE]Županijsko iz povijesti
Marija Šegedin / datum: 9. 3. 2015. 18:27

Županijsko natjecanje iz povijesti za 2014./15. održano je 6. ožujka u Osnovnoj školi Marina Držića u Dubrovniku. U društvo najboljih malih povijesničara je pozvano čak sedam učenika iz naše škole:

Tihana Slavić (8.b.), Ivana Bilić (8.a.), Božica Gjivoje (8.c.), Ivana Radovan (8.b.), Nikola Lešaja (8.c.), Branko Tomašić (7.a.) i Luka Brkić (7.b.).

Putovanje se zbog vremenskih uvjeta pretvorilo u nezaboravnu avanturu. Nažalost, neki su i odustali. Ali, unatoč buri, kiši i snijegu, učenici su stigli do Dubrovnika i postigli izvrsne rezultate. Prema neslužbenim rezultatima Luka Brkić i Branko Tomašić dijele treće mjesto.

Čestitam svima i kao mentorica sam jako ponosna na svoje učenike.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Ena Seretinek / datum: 8. 3. 2015. 07:53

U utorak 24. veljače naši geografi zaputili su se na županijsko natjecanje. Među njima bila sam i ja. S nama su išli nastavnik Jurica, nastavnica Željka i još neki učenici i nastavnici iz drugih škola. Na kolodvoru nas je dočekao autobus, krenuli smo trajektom u 4:10 sati, a naše sljedeće odredište je bio Trpanj. Tamo smo ukrcali još troje djece - dvije petašice i sedmaša s kojima smo se sprijateljili. Putem smo se zabavljali pričajući i smijući se. 

U Dubrovniku smo bili smješteni u hotelu Ivka na Lapadu. Na recepciji smo dobili kartice koje su služile kao ključevi. Pronašli smo svoje sobe, ostavili stvari i krenui na večeru. Imali smo švedski stol pa smo mogli birati što smo željeli jesti. Nakon večere ponovno smo se zaputili u sobe i družili se po njima. Trebali smo malo ranje poći spavati zbog sutrašnjeg dana, iako baš i nismo išli ranije spavati.

Buđenje je bilo rano. Morali smo se  spakirati i poći na doručak. Natjecanje bilo u 10 sati. U autobusu smo još malo ponavljali. Stigli smo do škole gdje smo pisali ispite. Ušli smo u školu i tražili učionice gdje su pisala naša imena. Hvatala nas je trema.

Došao je i trenutak kada smo započeli pisati test. Morali smo ukljčiti naše moždane vijuge. Vrijeme je prolazilo, došle su zadnje sekunde. Predali smo test i dobili sendviče i sok koji su nam bili ručak. Nakon toga smo komentirali testove. Mnogo je petaša reklo da je bilo teško.

Dok smo čekali rezultate nastavnica Željka nas je odvela u ljevaonicu metala i dom Marina Držića. Bilo je zaimljivo. Zatim smo se zaputili prema našem najdražem djelu. Krenuli smo u slastičarnicu u kojoj smo se zasladili palačinkama,a neki i sladoledom.

Siti smo se vratili u školu i čekali rezultate. Konačno smo ih saznali!

Bili smo zadovoljni jer nije bilo lako Ukrcali smo se u autobus i krenuli prema Korčuli. Bilo je veselo. U Korčuli su nas dočekali roditelji. Bilo je jako lijepo i nadam se da će se ovo ponoviti i sljedeće godine sa još više natjecatelja.

Ena Seretinek 5.a


[OPŠIRNIJE]POP ART u našoj školi
Abel Brčić / datum: 3. 3. 2015. 10:16

Završila je županijska razina natjecanja LIK 2015. Ovogodišnji zadatak za učenike od 5. do 8. razreda je bila analiza djela POP ART pravca u umjetnosti, kreativno istraživanje ideje i tehnike rada u maniri stripa pop art umjetnika Roya Lichtensteina. Tema je bila zanimljiva, radilo se u temperi, čistim osnovnim bojama uz korištenje bijele i crne, poštujući stripovske elemente - raster točaka, odnos slike i teksta..

Od mnoštva izvrsnih radova koji su sudjelovali na školskom natjecanju (slika gore) bilo je teško izabrati deset učenika koji će predstavljati našu školu na županijskom natjecanju LIK 2015. To su slijedeći učenici:

1. Nada Borovina 7.a

2. Ana Granić 7.b

3. Mirna Vukas 7.b

4. Dora Meštrović 8.c

5. Sara Hančević 8.c 

6. Katarina Matić 8.b

7. Nika Škokić 7.b

8. Lucija Franić 8.b

9. Dragica Perišić 7.a

10. Lovro Bošković 7.a

Na Županijskom natjecanju LIK 2015. koje se održalo u Pločama sudjelovalo je 16 škola s ukupno 116 likovnih radova. Županijsko povjerenstvo je odabralo 4 rada naših učenica za izložbu:

1. Ana Granić 8b                           2. Sara Hančević 8c

3. Katarina Matić 8b                     4. Nada Borovina 7a

A za DRŽAVNO natjecanje predloženo je 10 radova iz cijele županije i  među njima  su dva rada iz naše škole:

Mirna Vukas 7 b               Lucija Franić 8 b   

ČESTITAMO!


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2015. – u tri koraka
Suzana Petković / datum: 27. 2. 2015. 10:10

Korak 1. – Školski LiDraNo

Dana 19. siječnja u  učionici Hrvatskog jezika priređen je školski Lidrano. Maloj, ali vrijednoj publici predstavili su se ljubitelji lijepe riječi i scenskog izraza. Odabrani su najbolji koji će nas predstavljati na Međuopćinskom Lidranu u Blatu:

U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa:

 • Lora Lagundžija, 4. a: Zaljubljena violina (voditeljica Meri Amadeo)
 • Toni Roso, 4. a: Iz Dnevnika Pauline P. (voditeljica Meri Amadeo)
 • Laura Nobilo, 6. c: Djedove obrve (voditeljica Suzana Petković)
 • U kategoriji skupnih scenskih nastupa:
 • Petar Botica i Dragomir Botica, 4. r  Područne škole Račišće: Sretni cvrčak (voditeljica Luči Farac)

U kategoriji literarnih radova:

 • Moje more, Kristo Botica, 5. b (voditeljica Suzana Petković)
 • Kameni zavičaj, Frana Botica, 6. b (voditeljica Suzana Petković)
 • Moje misto u zimu i lito, Lara Drušković, 6.c (voditeljica Suzana Petković)
 • Izgubljena nada, Lucija Vidajić, 6. b (voditeljica Suzana Petković)
 • Utjeha svijeće, Zrinka Stipanović, 6. b (voditeljica Suzana Petković)
 • Kad pobijedi znatiželja, Paula Petković, 7. a (voditeljica Vesna Martinović)

U kategoriji novinarskih radova:

 • Mastershief 2014. u 4. a (reportaža), Marija Penjak, 4. a (voditeljica Meri Amadeo)
 • U zjenici oka (putopisna impresija), Dora Meštrović, 8. c (voditeljica Gordana Curać Depolo)
 • Na Ovčari – 23 godine poslije (putopisna impresija), Jakša Curać, 8. c (voditeljica Gordana Curać Depolo)
 • Svi žele živjeti na planini… (esej), Sara Hančević, 8. c (voditeljica Gordana Curać Depolo)

U kategoriji radijskog izraza:

 • Kako je ljubav krenula u svijet, radioigra učenika 6. b i 6. c razreda (voditeljica Suzana Petković)
 • Zaboravljene riječi, radijski intervju učenica 8. c razreda (voditeljica Gordana Curać Depolo)

Korak 2. – Međuopćinski LiDraNo

Dana 21. siječnja našu je školu u Blatu predstavljala skupina odabranih. Usprkos kišnom i tmurnom vremenu, druženje u Blatu  ostat će nam vedra uspomena. Domaćini su nas toplo primili, poveli nas u obilazak mjesta i Samostana časnih sestara milosrdnica čija je utemeljiteljica blažena Marija Propetog Isusa Petković.

Odlukom prosudbenih povjerenstava, na Županijskom Lidranu predstavit ćemo se u svim kategorijama:

U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa:

 • Toni Roso, 4. a: Iz Dnevnika Pauline P. (voditeljica Meri Amadeo)

U kategoriji skupnih scenskih nastupa:

 • Petar Botica i Dragomir Botica, 4. r Područne škole Račišće: Sretni cvrčak (voditeljica Luči Farac)

U kategoriji literarnih radova:

 • Kameni zavičaj, Frana Botica, 6. b (voditeljica Suzana Petković)
 • Moje misto u zimu i lito, Lara Drušković, 6.c (voditeljica Suzana Petković)
 • Izgubljena nada, Lucija Vidajić, 6. b (voditeljica Suzana Petković)
 • Utjeha svijeće, Zrinka Stipanović, 6. b (voditeljica Suzana Petković)

U kategoriji novinarskih radova:

 • Mastershief 2014. u 4. a (reportaža), Marija Penjak, 4. a (voditeljica Meri Amadeo)
 • U zjenici oka (putopisna impresija), Dora Meštrović, 8. c (voditeljica Gordana Curać Depolo)
 • Na Ovčari – 23 godine poslije (putopisna impresija), Jakša Curać, 8. c (voditeljica Gordana Curać Depolo)
 • Svi žele živjeti na planini… (esej), Sara Hančević, 8. c (voditeljica Gordana Curać Depolo)

U kategoriji radijskog izraza:

 • Kako je ljubav krenula u svijet, radioigra učenika 6. b i 6. c razreda (voditeljica Suzana Petković)
 • Zaboravljene riječi, radijski intervju učenica 8. c razreda (voditeljica Gordana Curać Depolo)

Korak 3. – Županijski LiDraNo

Dana 10. veljače skupina od 13 naših učenika s trima voditeljicama gostovala je u Dubrovniku na Županijskoj smotri literarnih, novinarskih i scenskih uradaka učenika osnovnih i srednjih škola. U Kazalištu Marina Držića u 9.30 započeo je raznolik i bogat program u kojemu su se redali mladi talenti na daskama koje život znače.

Našu su školu odvažno i lijepo predstavili Toni Roso (4.a) i glumački dvojac iz Područne škole Račišće -  Petar Botica i Dragomir Botica.

Nakon pauze za okrepu, prosudbena povjerenstva objavila su imena odabranih koji će biti predloženi za predstavljanje naše županije na državnoj smotri. Među odabranima je naša Zrinka Stipanović sa svojom pričom Utjeha svijeće i naši šestaši sa svojom radioigrom Kako je ljubav krenula u svijet.

Čestitamo im i nadamo se pozivu za Državni Lidrano.


[OPŠIRNIJE]Pipi i gusari
Mate Slavić Marija Botica Marko Pendo / datum: 25. 2. 2015. 09:41

U utorak, na zadnji dan maškara, održala se nastava pod maskama u našoj školi. Mlađi učenici su išli u povorku i imali svoj nastup, ali ni nama nije bilo loše.

Naš 5.b razred se maskirao u Pipi Duge Čarape i gusare. Ideja o Pipi nam je pala na pamet na prijedlog Marije L. Neki nisu htjeli, oni su ipak željeli biti gusari. I tako smo postali: Pipi i gusari! Jako smo se uživili u naše likove. Mate, Karlo i Marko su baš bili super smiješne Pipi Duge Čarape. I nastavnici su bili smiješni: nastavnica Suzana je bila rokerica, a nastavnik Jurica gusar sa svojim papagajem Kokolom. Nakon petog sata pošli smo na Plokatu i gledali suđenje Krnovalu. Čitali su mu optužnicu. Jedva smo čekali i napokon je došao taj trenutak kad su ga zapalili kraj mora. Prekratko je trajalo. Super smo proveli ovaj školski dan pod maskama. Još nismo smislili što ćemo biti dogodine...

Marija Botica, Mate Slavić, Marko Pendo 5.b


[OPŠIRNIJE]Konačni rezultati školskog natjecanja iz kemije
Alan Farac / datum: 16. 2. 2015. 12:48

Školsko natjecanje iz kemije i ove godine je provedeno među učenicima sedmih i osmih razreda. Pismeni dio ispita pisao se 120 minuta. Učenici kažu da su zadatci  pismenog ispita bili teži nego ranijih godina premda se neki od učenika nadaju daljem prolazu na županijsku razinu natjecanja. Tijekom provedbe samog natjecanja i nakon ispravaka pismenih ispita nije bilo primjedbi tako da je školsko povjerenstvo formiralo konačnu ljestvicu uspješnosti učenika sedmih i osmih razreda na školskom natjecanju iz kemije:

7. razred       8. razred


[OPŠIRNIJE]Konačni rezultati školskog natjecanja iz povijesti
Marija Šegedin / datum: 7. 2. 2015. 15:44

Evo i konačnih rezultata školskog natjecanja iz povijesti: 

7. razred     8. razred


[OPŠIRNIJE]Konačni rezultati školskog natjecanja iz hrvatskog jezika
Gordana Curać Depolo / datum: 5. 2. 2015. 21:45

Konačni rezultati školskog natjecanja iz hrvatskog jezika:

7. razred

8. razred


[OPŠIRNIJE]Privremeni rezultati školskog natjecanja iz povijesti
Marija Šegedin / datum: 5. 2. 2015. 20:20

Do objave konačnih rezultata objavljujemo privremenu rang-listu ostvarenog poretka na školskom natjecanju iz povijesti. Bodovi su objavljeni na oglasnoj ploči. 

Čestitamo svim natjecateljima!

7. razred    8. razred


[OPŠIRNIJE]Privremeni rezultati školskog natjecanja iz hrvatskog jezika
Gordana Curać Depolo / datum: 4. 2. 2015. 18:23

Do objave konačnih rezultata ovdje objavljujemo privremenu rang-listu s rezultatima ostvarenog poretka na školskom natjecanju iz hrvatskog jezika, a bodovi su objavljeni na oglasnoj ploči. 

Čestitamo svim natjecateljima!

7. razred    8. razred


[OPŠIRNIJE]Vjeronaučna olimpijada
Kata Sučić / datum: 30. 1. 2015. 15:59

Rezultate i konačni poredak kandidata za Vjeronaučnu olimpijadu možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Konačni rezultati školskog natjecanja iz geografije
Jurica Čupić / datum: 28. 1. 2015. 12:17

Evo i konačnih rezultata školskog natjecanja iz geografije po razredima: 

5. razred         6. razred

7. razred         8. razred


[OPŠIRNIJE]Privremeni rezultati školskog natjecanja iz geografije
Jurica Čupić / datum: 27. 1. 2015. 21:32

Objavljujemo privremenu rang-listu s rezultatima ostvarenog poretka na školskom natjecanju iz geografije. Čestitamo svim natjecateljima!

5. razred   6. razred   7. razred   8. razred


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz engleskog jezika
Marina Mandić / datum: 22. 1. 2015. 21:15

Ljestvicu konačnog poretka školskog natjecanja iz engleskog jezika možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Rezultati natjecanja iz informatike - Infokup 2015.
Jakica Stanišić / datum: 21. 1. 2015. 15:05

Dobar, bolji, najbolji!

Objavljujemo fantastične rezultate prve trojice na natjecanju iz informatike Infokup 2015. Čestitke svim natjecateljima :)

Ljestvicu konačnog poretka preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" 2015.
Nadira Halilović Peručić / datum: 16. 1. 2015. 12:45

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 19. ožujka 2015. godine u 12 sati i 30 minuta održat će se po sedamnaesti put Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".
U isto vrijeme, s približno istim zadacima, natjecat će se učenici Armenije, Austrije, Belgije, Bugarske, Brazila, Bjelorusije, Kanade, Švicarske, Cipra, Češke, Njemačke, Ekvadora, Estonije, Španjolske, pokrajine Katalonije, Finske, Francuske, Gruzije, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Indonezije, Irana, Italije, Kirgistana, Kazahstana, Kolumbije, Litve, Moldavije, Makedonije, Meksika, Mongolije, Nizozemske, Norveške, Obale Bjelokosti, Pakistana, Poljske, Portorika, Portugala, Paragvaja, Rumunjske, Srbije, Rusije, Švedske, Slovenije, Slovačke, Tunisa, Ukrajine, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Venezuele, Čilea, Gane, Irske, Izraela, Kostarike, Latvije i Malezije.

Natjecati se mogu svi učenici od 2. – do 8.r  u 5 kategorija: PČELICE (2.R), LEPTIRIĆI(3.R), ECOLIERI (4. I 5.R), BENJAMINI (6. I 7. R) I CADETI (8.R).

Svi učenici zainteresirani za sudjelovanje, neka se jave svojim učiteljicama i predmetnim nastavnicima matematike i donesu 15 kuna, najkasnije do 1. veljače 2015. kako bi školski povjerenik za natjecanje pravovremeno izvršio prijavu za sve sudionike po kategorijama.


[OPŠIRNIJE]Počinju natjecanja!
Ivica Fabris / datum: 16. 1. 2015. 12:30

Dragi učenici, počinju ovogodišnja školska natjecanja i smotre!

Kao što već znate ta natjecanja organizira Agencij za odgoj i obrazovanje našeg ministarstva i provode se na više razina: školskoj, županijskoj i državnoj. Rezultati se vrednuju za upis u srednje škole. Ove školske godine naša škola se prijavila na 11 natjecanja i 3 smotre.

Pogledajte u priloženom Vremeniku natjecanja sve termine i mentore. Ako  već  niste uključeni u dodatnu nastavu pojedinog predmeta, a imate izražen interes  i znanja iz nekog područja, prijavite se mentorima.

Svima koji se odlučite  natjecati  na ovogodišnjim školskim  natjecanjima, unaprijed čestitamo, jer vi ste među najboljima u našoj školi.

Neki od vas imaju znanja i sposobni su se natjecati iz više područja. Mi vam savjetujemo da pažljivo birate ona natjecanja koja su vam najzanimljivija i koja će doprinijeti vašim budućim izborima škole i zanimanja. Nemojte pretjerivati, jer kao što vidite, natjecanja su gusto raspoređena pa nećete imati dovoljno vremena za pripreme pa će i uspjeh izostati. 

Budući većina natjecanja i ove godine počinje u 13:00 sati, učenici koji  sudjeluju na školskim natjecanjima, na sam dan natjecanja  obvezni su biti na nastavi prva tri sata uz poštedu od ispitivanja. Nakon trećeg sata su slobodni od nastave. Izuzetak su učenici koji se prijavljuju na natjecanje iz matematike. Budući to natjecanje počinje u 10:00 sati i traje dva sunčana sata, natjecatelji  će doći u školu prema dogovoru s mentorima, a nakon natjecanja nisu obvezni biti na nastavi.

Svi natjecatelji  moraju doći 15 minuta prije početka natjecanja i donijeti pribor prema dogovoru s mentorom.

Želimo vam uspješno sudjelovanje na natjecanjima!

Organizacijski odbor školskih natjecanja


[OPŠIRNIJE]Županijsko prvenstvo u plivanju - ženska ekipa opet prva!
Adriana Barčić / datum: 15. 12. 2014. 08:18

Na bazenu u Gružu u petak, 12. 12. 2014. godine održano je Županijsko prvenstvo osnovnih škola u plivanju na kojem su nastupili muška i ženska ekipa naše škole.

Cure su, i ove godine, uvjerljivo dobrim plivanjem obranile naslov županijskih prvakinja i time izborile nastup na Državnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati kroz mjesec ožujak slijedeće godine, najvjerojatnije u Rijeci. Našu županiju predstavljat će u društvu učenika osnovne škole Ivana Gundulića iz Dubrovnika.  Dečki naše škole  su u jakoj konkurenciji uspjeli ostvariti  peto mjesto. Borili smo se i to su naši rezultati!

SASTAV MUŠKE EKIPE :  David Ian Tešić 8c, Beris Peručić 6c, Frano Filippi 6c, Toni Lucin 8a, Ivan Đivanović 6c, Rando Cebalo 8a, Branko Tomašić 7a, Ratko Ojdanić 7b, Franko Fabris 6c.

SASTAV ŽENSKE EKIPE : Nika Škokić 7b, Ena Depolo 7b, Bernarda Foretić 7b, Marija Pivac 6a, Zrinka Stipanović 6b, Karla Farac 7b, Zrinka Fabris 6c, Matea Vojinović 8c, Antonela Tomašić 8c.

VODITELJ: Adriana Barčić, prof.


[OPŠIRNIJE]U Zagrebu je čitali, a nije to ni znala: Sara Kopač na 30. Danima Ante Kovačića
Suzana Petković / datum: 28. 6. 2014. 19:09

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću organizirao je 5. lipnja u zagrebačkom kazalištu Komedija, tradicionalnu manifestaciju „30. Dani Ante Kovačića“, te u sklopu nje 28. susret „Ivica Kičmanović“. Manifestacija se održala uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH i Zagrebačke županije. 

Riječ je o jednoj od najvećih književnih, literarnih i novinarskih manifestacija za učenike osnovnih škola. Okupljaju se nagrađeni učenici koji pišu o svom djetinjstvu i školovanju. Ove se godine na natječaj javilo preko stotinu škola, a prosudbeni odbor u sastavu: Stjepan Laljak (Matica hrvatska Zaprešić), Željka Horvat-Vukelja (Školska knjiga), Ivan Rodić (Školske novine), Stijepo MijovićKočan (DHK) i Marija Tuksar (Modra lasta) izabrali su najbolje radove za nagradu ili pohvalu.

Kako se ove se godine obilježava 160. godišnjica rođenja hrvatskoga književnika Ante Kovačića, ovogodišnja manifestacija bila je osobito svečana.

 „Da ste bili tu, od ponosa biste se pretvorili u lokvice meda“, rekla mi je na svoj veseo i zaigran način gospođa Željka Horvat-Vukelja u telefonskom razgovoru. Bio je to razgovor s povodom, jer me urednica Modre htjela pitati zašto nismo došle kao uzvanice u Zagreb na 30. Dane Ante Kovačića, iako imamo nagrađeni rad Sare Kopač (8. c) – Čovjek je poražen tek kad se sam preda, te pohvaljene radove: Putopis iz Danske, Đine Radovanović (7. c) i Kako su se upoznali moji mama i tata, Paule Petković (6. a).

Nažalost, pozivnica se bila zagubila u cyber prostoru uslijed promjena e-mail adresa osnovnih škola, ali se za nas ipak čulo u Zagrebu. Svečanost je naime otvorena dramskim čitanjem Paulinog rada (u izvedbi Doris Pinčić, Urše Raukar i Zvonka Novosela). Bogat program nastavio se čitanjem nagrađenih, uglavnom kraćih učeničkih radova. Za kraj je napravljen izuzetak - nadahnuto je pročitan poduži nagrađeni komentar naše Sare Kopač jer je procijenjeno da bi bila velika šteta ne pročitati taj rad u cijelosti.

Tiskane pohvale ipak su ovih dana sretno stigle na pravu adresu. Čestitke našim spisateljicama!

Pročitajte nagrađene i pohvaljene radove:

Čovjek je poražen tek kad se sam preda, Sara Kopač

U zemlji bajki, Đina Radovanović

Kako su se upoznali moji mama i tata, Paula Petković


[OPŠIRNIJE]Univerzalna sportska škola – u Zagrebu nas predstavljali naši trećaši!
Adriana Barčić / datum: 9. 6. 2014. 17:57

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS) tijekom 2007. godine pokrenuo je na nacionalnoj razini  program Univerzalne sportske škole. Program je namijenjen učenicima nižih razreda s ciljem uključivanja što većeg broja najmlađih u sportske i tjelovježbene aktivnosti kako bi stvarali naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja.  

Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, prof. fizičke kulture, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova. Broj uključenih odjeljenja iz godine u godinu raste, a u našoj se županiji provodi u 14 osnovnih škola. U našoj se školi ovaj program provodi već drugu godinu. Započeli smo s jednim odjeljenjem, a ove školske godine dodijeljeno nam je još jedno (što je maksimalna moguća uključenost). 

Šestero učenika trećih razreda naše škole nastupilo je na 7. danu Univerzalne sportske škole održanom u Zagrebu na SRC Mladost 30. svibnja 2014. godine. Ova manifestacija nema natjecateljski karakter već je osmišljena kao nagrada djeci i voditeljima uključenim u programe USŠ.

Bilo je jako zanimljivo, puni smo dojmova i zadovoljstva što smo doprinijeli tom svečanom događaju!

Učenici : Karlo Jurić (3.b), Dinko Fabris (3.b), Ante Šestanović (3.r Lumbarda)

Učenice : Paula Lučić (3.b), Marjeta Franotović i Josipa Milina (3.r Lumbarda)

Voditelji : Adriana Barčić, prof.  i Nadira M.Halilović-Peručić, prof.


[OPŠIRNIJE]Tina Klisura na Odjecima u Zagrebu
Suzana Petković / datum: 8. 6. 2014. 09:09

U petak, 6. lipnja 2014., u prostorijama Društva hrvatskih književnika na Jelačićevu trgu u Zagrebu,održana je svečana dodjela nagrada i priznanjanajuspješnijim sudionicima literarnog natječaja Odjeci, što ga za sve škole u Hrvatskoj organizira Naklada Ljevak.

Naša škola odjeknula je u Zagrebu glasom Tine Klisure, učenice 8. c razreda, čiji je novinarski rad Kočje proglašen najboljim radom iz Dubrovačko-neretvanske županije.

U nazočnosti idejne začetnice projekta i predsjednice Povjerenstva za odabir radova  prof. Olge Jambrec, urednice Zbornika radova prof. Jasminke Salamon, akademkinje Dubravke Oraić Tolić i dugogodišnje urednice Naklade Ljevak dr. sc. Nives Tomašević, nagrađeni učenici čitali su svoje radove i saslušali komplimente uvaženih domaćina.

Našoj je Tini akademkinja i pjesnikinja Dubravka Oraić Tolić javno čestitala na sugestivnosti izraza kazavši da bi se najradije smjesta uputila na Korčulu i krenula pravo u Kočje, toliku moć imaju Tinine riječi. Dodala je da u Tininom prezimenu otkriva sudbinsku vezu između Tine i njezine ljubavi prema rodnim stijenama.

U Zbornik radova ušlo je još sedam literarnih radova iz naše škole (u natječaju je sudjelovalo 150 škola!), što je veliko priznanje našim učenicima i nastavnicama hrvatskog jezika. Uz Tinin rad Kočje u Zborniku su tiskani: Oblutak (Ana Granić, 7. r.), Čovjek je poražen tek kad se sam preda (Sara Kopač, 8. r.), Nesretni četvrtak (Beris Peručić, 5. r.), Jesen me prati do škole (Frana Botica, 5. r.), Zdravo, jeseni! (Martin Sardelić, 5. r.), Zalazak (Sara Fabris, 5. r.) i Bakina kuća (Paula Petković, 6. r.).

Nakon svečanosti nastavilo se druženje uz domjenak, a potom doživljaj Jelačićeva trga u najboljem izdanju jer je u punom jeku festival Cest is the best. Iz hlada gradske kavane uživale smo u programu uličnih zabavljača koji ovih dana pristižu u Zagreb s raznih strana svijeta. Usprkos vrućini, trg je odjekivao pljeskom i smijehom. Uvjerile smo se kako zaigranost i smijeh povezuju ljude, poput poezije, samo što njima ne treba prevoditelja.

Posve lijep završetak školske godine za Tinu Klisuru! S prosjekom ocjena 5.0, može se mirno prepustiti zasluženom odmoru.


[OPŠIRNIJE]Bravo Lora i Sara!
Claudia Tarle / datum: 21. 5. 2014. 16:16

Lora Lagundžija i Sara Kalogjera su na popisu nagrađenih i pohvaljenih sudionika ovogodišnjeg natječaja u pisanju i ilustriranju vlastite autorske slikovnice "Moja prva knjiga". Čestitamo!

Lora Lagundžija ide u 3.a razred, prvi put je sudjelovala na natječaju, a kako voli pisati, čitati i crtati sa zadovoljstvom je napisala i oslikala slikovnicu Moj mali pas. Mentorica joj je bila Nia Amadeo, mag. bibl. koja je učenicima predstavila natječaj i poticala ih na rad.

Sara Kalogjera je napisala priču U potrazi za prijateljstvom. Sara ide u 7.a razred, na natječaju je uspješno sudjelovala nekoliko puta i ponosna je vlasnica više objavljenih priča i vlastite tiskane slikovnice Srećko ide u svemir.   

Ove je godine na jubilarni 10. nagradni natječaj "Moja prva knjiga 2014." stiglo rekordnih 876 dječjih slikovnica. Osim 11 prvonograđenih koji su osvojili tiskanje vlastite knjige, ukupno je nagrađeno i pohvaljeno u različitim kategorijama ukupno 200 učenika čija je kvaliteta autorskog rada bila izvrsna.

Organizatori su istakli: "Kvaliteta radova u odnosu na protekle godine toliko je porasla da nikada nije bilo teže izabrati najbolje od velikog broja originalnih, zanimljivih, vješto napisanih i oslikanih slikovnica. Zato je ove godine uz 11 prvih nagrada dodijeljen velik broj drugih, trećih i posebnih nagrada. Čestitamo svima vama koji ste se upustili u pustolovinu stvaranja vlastite priče!" (web MPK 2014.)


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu iz našeg kuta :)
Ivana Bilić Sara Kalogjera Tihana Slavić / datum: 15. 5. 2014. 10:54

Dana  7. svibnja naša je škola imala čast biti domaćin županijskom natjecanju „Sigurno u prometu 2014.“. U Korčuli su se okupili predstavnici čak dvadeset škola iz naše županije kako bi se natjecali u poznavanju prometnih znakova i dokazali svoju spretnost u vožnji biciklom.

Krenuli su s testovima koji su provjerili njihovo znanje o prometnim propisima i znakovima. Test im je trajao jedan školski sat, a nakon toga je slijedio još jedan test, a to je test vožnje biciklom na poligonu koji je bio postavljen u školskoj dvorani.

Nije im bilo nimalo lako. Neki su padali, pravili greške, obarali čunjeve, ali su uglavnom ipak uspijevali uspješno odvoziti cijeli poligon.

Proveli su tamo puno sati pa im je teta Vedrana za ručak napravila makarune!

Rezultati su bili jako dobri. Četiri najuspješnija i najspretnija učenika čine reprezentaciju naše županije na državnom natjecanju. Čak troje najboljih je iz naše škole: Marija Pivac, Wanda Vigna i Mislav Sarić, a četvrti je Antonio Vlatko  iz Blata. Svi smo ponosni na njih uključujući i njihove mentore, Ivan Grbin je mentor i voditelj ekipe iz Korčule, a Jure Franulović iz Blata.

Marija Pivac, koja je bila najbolja od svih, tako je spretno odvozila poligon da nije oborila niti jedan čunjić! Čestitamo svima i želimo im puno uspjeha na državnom natjecanju!


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu 2014.
Ivan Grbin / datum: 8. 5. 2014. 08:04

Privremeni poredak najbolje plasiranih učenika na Županijskom natjecanju "Sigurno u prometu" 2014. održanog u Korčuli 7. svibnja 2014. Čestitamo!

 • Marija Pivac, OŠ Petra Kanavelića
 • Wanda Vigna, OŠ Petra Kanavelića
 • Mislav Sarić, OŠ Petra Kanavelića
 • Antonio Vlatko, OŠ Blato

 


[OPŠIRNIJE]Tri prva mjesta na svjetskoj izložbi
Abel Brčić / datum: 7. 5. 2014. 18:06

Ovih je dana na adresu Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule stiglo pismo adresirano u Njemačkoj, iz grada Iserlohna.  Znajući da smo poslali svoje likovne radove  na likovni natječaj,  koji je za temu imao “NASLIKAJ PJESMU“ ( Ich male ein Lied) iznenađenju prilikom otvaranja pisma nije bilo kraja. Naime, učenici su sa svojim mentorom  Abelom Brčićem,  sudjelovali na likovnom natječaju u kojem su radove trebali osmisliti tako da po slobodnom izboru ukomponiraju stihove i glazbu, te odabranu pjesmu ilustriraju, a stihove pjesme ili dijelove utkaju da čine jedinstvenu cjelinu. Također su uz likovni rad trebali priložiti tekst i note pjesme koju su obradili, kratku biografiju i fotografiju učenika – učenice koji na natječaju  sudjeluje. Propisana slikarska tehnika je bila, kombinirana tehnika (mix media) kolaž, boja, tuš, flomaster. Na natječaju je sudjelovalo 14 zemalja svijeta. Vrijedno ih je spomenuti upravo radi veličine postignutih priznanja  i osvojenih nagrada . Argentina, Italija, Njemačka, Mađarska, Čile, Australija, Švicarska, Srbija, Velika Britanija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Nizozemska, Austrija i Hrvatska . A kako iznenađenje dolazi za kraj učenice Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule osvojile su sva tri prva mjesta.

       1.  mjesto osvojila je  BOŽICA GJIVOJE učenica 7. raz
       2.  mjesto osvojila je  NADA BOROVINA  učenica 6. raz.
       3.  mjesto osvojila je  IVANA  VRDOLJAK učenica 8. raz.

Ovo je po drugi put ove godine da učenici na međunarodnim, zapravo svjetskim likovnim natječajima pobjeđuju. Još nismo zaboravili  1. mjesto koje je osvojio Karlo Škokić uč. 8 raz. Na međunarodnoj likovnoj izložbi u Sloveniji „ŠETNJE POD MOREM“. Završavajući ovaj članak kao mentor nagrađenih učenika, mogu samo kratko reći, da se ponosim učenicima i postignutim nagradama.


[OPŠIRNIJE]Rezultati Klokana bez granica 2014.g
Nadira Halilović Peručić / datum: 6. 5. 2014. 12:22

Dana 5. svibnja 2014.g u večernjim satima  na stranicama HMD – a, objavljeno je 10% najuspješnijih  sudionika  ovogodišnjeg međunarodnog  matematičkog natjecanja Klokan bez granica. Od 111 učenika naše škole koji su pristupili natjecanju, njih 17 se našlo među 10% najboljih.

Ovogodišnja rekorderka je Iva Fabris, učenica 5. b razreda,  koja u kategoriji Ecolier (4. i 5. razred) dijeli 1. mjesto sa 100% učinkom i maksimalnim brojem bodova (120.00)!

Odličan je bio i višegodišnji sudionik Josip Ivančević, učenik 8.a razreda, koji s ukupnim zbrojem bodova 108.75 u kategoriji Cadet (8. r i  I. r. S.Š.),  dijeli 6. mjesto. Evo i ostalih najuspješnijih;

 U kategoriji Pčelice (2. r) najbolji su bili: Luka Batarilo (53.75 boda), Stipe Andrijić Klose (52.25), Mihael Matković (47.00), Grgur Biliš (44.75) i Marino Batarilo (43.75).

U kategoriji Ecolier (4. I 5. r) uz izvrsnu Ivu Fabris, uspješni su bili: Sara Fabris (108.00), Mate Slavić (102.00), Marija Pivac (98.75), Tea Šain (98.50), Roko Ivančević (95.75), Frano Filippi (95.50), Wanda Vigna (90.00) i Tea Lucin (88.00).

U kategoriji Benjamin (6. I 7. r), među 10% najboljih su Lucija Tolj (85.00) i Ivana Bilić (81.00).

Navedeni učenici  dobit će  prigodne nagrade i diplome na Svečanoj dodjeli priznanja u Gradskoj vijećnici na kraju školske godine.

Više o rezultatima na http://www.matematika.hr/index.php/klokan/2014/


[OPŠIRNIJE]Paula Petković i ove godine na FIFES-u
Suzana Petković / datum: 28. 4. 2014. 08:35

Drugu godinu za redom Paula Petković (6. a) svojim crtanim filmom sudjelovala je na FIFES-u, Filmskom festivalu smijeha. Njezin film Pseća posla prikazan je u juniorskoj kategoriji (autori do 18 god.)  u petak, 11. travnja 2014.  u kinodvorani Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac.

Nakon projekcije (32 filma), upriličena je i svečana dodjela nagrada,  a Paula je primila Nagradu organizatora za samostalan autorski rad.

Odlazak u Zagreb bio je i prilika za posjet Modroj lasti, koja ove godine redovito objavljuje Pauline stripove. Urednica  i spisateljica  Željka Horvat-Vukelja srdačno je primila Paulu u svom uredu, ne skrivajući veselje što su se napokon upoznale uživo.

Bio je to obećavajući početak proljetnih praznika.


[OPŠIRNIJE]Plivačice 3. u državi!
Tihana Slavić / datum: 7. 4. 2014. 07:05

Ove godine cure Osnovne škole Petra Kanavelića postigle su 3. mjesto na državnom natjecanju iz plivanja u Zadru. Natjecanje se održalo 26.ožujka na bazenu Višnjik u Zadru. Sudjelovalo je 12 ženskih ekipa i 13 muških. Kod cura prvo mjesto su osvojile Zadranke, drugo Riječanke i treće Korčulanke iz OŠ Petra Kanavelića. Kod dječaka prvo mjesto su osvojili Zadrani, drugo Dubrovčani, a treće Delinice. Što se tiče 3. mjesta to je prvi put da je OŠ Petra Kanavelića osvojila jedno od prva tri mjesta na državnom natjecanju. Čestitke idu curama i nastavnici Adriani Barčić. 


[OPŠIRNIJE]Čarolija šumskog zelenila - najbolji likovni rad Josipe Radovan
Abel Brčić / datum: 29. 3. 2014. 15:19

„Čarolija šumskog zelenila“ naziv je ovogodišnje proljetne likovne izložbe radova učenika odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske koju je Odjel dječjeg likovnog stvaralaštva Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda organizirao u suradnji s Upravnim odjelom društvenih djelatnosti Grada Slavonskog Broda i Upravnim odjelom za obrazovanje, sport i kulturu Brodsko – posavske županije. Dio je tradicionalnih svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“ koja edukativno povezuje djecu Hrvatske kroz obradu univerzalne teme života i odrastanja rasvjetljavajući pri tom uvijek  iznova sveprisutne životne mudrosti koje su na taj način postale  misli – vodilje ovog iznimnog projekta.  Tema i nadahnuće ovogodišnje likovne izložbe radova učenika odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske je tekst priče „Što je dobro djelo“ iz zbirke pripovijedaka i pjesama „Srce od licitara“  I.B. Mažuranić.

klikni na opširnije!


[OPŠIRNIJE]Josip Ivančević drugi u Županiji na natjecanju iz kemije
Alan Farac / datum: 15. 3. 2014. 15:22

U četvrtak 13. ožujka u OŠ Ivana Gundulića u Dubrovniku održano je Županijsko natjecanje iz kemije za 7. i 8. razrede. Pozvano je samo 13 najboljih kemičara sedmaša i 12 osmaša u našoj Županiji.

Josip Ivančević učenik je 8. razreda OŠ Petra Kanavelića koji je u tekućoj nastavnoj godini nastupao u 5 različitih kategorija županijskih natjecanja (hrvatski, matematika, zemljopis, povijest i kemija). Na školskoj razini je osvajao prva mjesta. Na županijskoj razini iz navedenih predmeta osvajao je zapažene rezultate pa tako iz  kemije je osvojio 2. mjesto i tako ponovio prošlogodišnji rezultat među najboljim kemičarima osnovnih škola naše Županije.

Josip se svojom višestrukom nadarenošću i izvrsnošću ističe među učenicima naše škole. Obraditi, usvojiti i naučiti toliko gradiva iz širokog spektra predmeta od društvenih do prirodnih je rijetkost među učenicima. Potrebno je naglasiti da redovito pohađa osnovnu glazbenu školu, gdje je također ostvario značajne rezultate prošle godine (prva nagrada na regionalnom i treća nagrada na državnom natjecanju iz solfeggia).

Na Josipa možemo biti ponosni svi, od škole, mentora - učitelja, njegovih roditelja pa do lokalne zajednice jer moramo znati poštovati i vrednovati izvrsnost koju učenici pokazuju tijekom svog školovanja, ali koja ne dobije potrebnu pozornost u medijima, a vjerujem da su Josipovi rezultati vrijedni javne pohvale i objave. Bravo Josipe!


[OPŠIRNIJE]Cure opet idu na državno, dečki drugi
Tihana Slavić / datum: 13. 3. 2014. 11:34

Na dubrovačkom bazenu u Gružu je 11. ožujka 2014. godine održano Županijsko natjecanje osnovnih škola u plivanju. Muška i ženska ekipa naše škole nastupila je i postigla zapažene rezultate. Cure su osvojile prvo mjesto i time izborile nastup na Državnom prvenstvu koje će se održati u Zadru 26. i 27. ožujka. Dečki su bili drugi u jakoj konkurenciji  iza Osnovne škole Marina Držića iz Dubrovnika. Čestitamo im na uspjehu i želimo dobre rezultate u Zadru!

Ženska ekipa: Antonela Skokandić, Tina Kapor, Tihana Slavić, Antonela Tomašić, Matea Vojinović, Nika Škokić, Karla Farac, Bernarda Foretić i Ena Depolo.

Muška ekipa: Tin Fabris, Ante Silić, Filip Rakočević, Karlo Škokić, Andrej Farac, Radno Cebalo, Jerko Žuvela, Beris Peručić i David Ian Tešić.  Zajedno ih je vodila i podržavala nastavnica Adriana Barčić. 

link na DV 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti, 3. i 6. mjesto!
Marija Šegedin / datum: 13. 3. 2014. 10:51

U petak 07.03. 2014. u OŠ Marina Držića održano je županijsko natjecanje iz povijesti. Natjecanja iz povijesti su predviđena samo za učenike sedmog i osmog razreda. U Dubrovnik su bili pozvani svi koji su na školskom imali više od 70% riješenog testa. Iz cijele županije pozvano je 27 sedmaša i 17 osmaša.

Naša škola je imala  šest predstavnika. Sudjelovali su: Antonela Tomašić, Mia Lozica, Nina Brčić, Ivana Bilić, Josip Ivančević i Marino Brčić.

Učenici osmih razreda postigli su odlične rezultate, a većini je ovo prvo natjecanje iz povijesti. Josip Ivančević osvojio je 3. mjesto, a Mia Lozica 6. mjesto. Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i postignutim rezultatima!


[OPŠIRNIJE]Mladi geografi ponovno izvrsni!
Jurica Čupić / datum: 13. 3. 2014. 10:50

U četvrtak, 6. ožujka 2014. u Gimnaziji Dubrovnik, održano je Županijsko natjecanje iz geografije. Među 58 osnovaca iz 17 osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije, boje OŠ Petra Kanavelića branilo je čak 13 učenika.

Među njima su se posebno istaknuli Tina Klisura i Borna Mažurana koji su u konkurenciji osmaša podijelili  2. mjesto, te petašica Tea Šain koja je osvojila 3. mjesto.

I ostali učenici se mogu ponositi izvrsnim rezultatima. Kod petaša je bila najveća gužva. Šesnaest učenika se borilo za titulu najboljeg mladog geografa ili za jednu od pozicija  koja bi ih svrstala među predložnike za Državno natjecanje. Naposljetku je to uspjelo Tei sa osvojenim 3. mjestom. Sara Fabris  je osvojila 4. mjesto, Marija Pivac i Lara Drušković su podijelile 5., Frano Filippi  je izborio  6. mjesto., Paula Batinović 7. te  Iva Fabris 8. mjesto.

Odličnim rezultatima petaša, pridružili su se šestaši Filip Mažurana i Ela Šestanović sa osvojenim 5. i 6. mjestom, sedmaš Drago Botica zauzeo je 4., a osmaš Josip Ivančević 6. mjesto.

Većina učenika su iskusni natjecatelji. Osim petaša, kojima je ovo prvo geografsko natjecanje, Ela i Josip bilježe drugi županijski nastup,  sedmaš Drago Botica je po treći  put na  županijskom natjecanju iz geografije i za sada najbolji plasman. Već najavljuje da će sljedeće godine otići još jedan korak dalje. Sretno mu! Tina Klisura je također po treći put na županijskom, a samo je Borni Mažurani to uspjelo sve četiri godine za redom. Budući da su osmaši postigli  najbolje rezultate  da se zaključiti da konstantni rad  uz  talent kojeg posjeduju naši učenici, mora uroditi plodom.  Još jednom iskrene čestitke na postignutim rezultatima!


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica 2014.
Nadira Halilović Peručić / datum: 12. 3. 2014. 12:12

Zbog državnog natjecanja iz informatike, promijenjen je datum održavanja međunarodnog matematičkog natjecanja Klokan bez granica. Natjecanje će, umjesto 20. ožujka 2014. g , biti održano 27. ožujka 2014. godine, s početkom u 12 sati i 30 minuta. 

Našu školu predstavljat će 111 učenika u pet kategorija. Ove godine najbrojniji su Ecolieri, učenici  4. i 5. r (42), zatim Pčelice – 2. r (36), Leptirići – 3.r (18), Benjamini – 6. i 7. r (13) te Cadeti  - 8.r (2). Kao i obično, 10% najuspješnijih bit će pohvaljeno i nagrađeno.

Primjere zadataka s prošlih natjecanja možete pogledati u knjizi „Matematičko natjecanje Klokan bez granica 2009 – 2011“ ili na stranicama HMD- a (http://www.matematika.hr/index.php/klokan/)

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha. 


[OPŠIRNIJE]Roku treća nagrada na natjecanju iz violine
Claudia Tarle / datum: 10. 3. 2014. 12:05

Naš mladi violinist Roko Ivančević, učenik 3. razreda Osnovne glazbene škole pri OŠ Petra Kanavelića, na 52. Regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa je osvojio 78,40 bodova i treću nagradu u disciplini gudači - violina. Rokova profesorica violine je Renata Prizmić Linarić, a korepetitorica na klaviru Dina Nobilo. Domaćin natjecanja je bila Glazbena škola „Blagoje Bersa“ iz Zadra, a natjecanje se održavalo od nedjelje, 2. ožujka 2014. do utorka, 4. veljače 2014. Sudjelovalo je 70 učenika violine, viole, violončela i kontrabasa iz glazbenih škola od Pule do Dubrovnika.

Poslušajte Rokovu izvedbu!


[OPŠIRNIJE]Novi pozivi na županijska natjecanja
Ivica Fabris / datum: 7. 3. 2014. 15:53

U nastavku drugog kruga natjecanja na županijskoj razini,  četvoro naših učenika pozvano je na natjecanje i izložbu likovnih radova i dizajna LIK 2014, čak 13  ih je pozvano na Županijsko natjecanje iz Geografije, iz KEMIJE samo jedan, ali vrijedan, dok iz BIOLOGIJE ove godine nitko nije pozvan.

Tako je do sada na  12 županijskih natjecanja i smotri pozvano  49 naših  učenika.

Detalji pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Bravo Tina!
Ivan Grbin / datum: 4. 3. 2014. 09:33

Županijsko natjecanje iz fizike za učenike osnovnih škola održano je 27. veljače u OŠ Župa Dubrovačka u Mlinima. Ove godine na natjecanje je pozvano 12 učenika koji su na školskim natjecanjima imali više od 66% rješenosti. Vrijedno je istaknuti da je među njima bilo 7 djevojaka. Ispit se sastojao od 5 teorijskih pitanja i 2 praktična zadatka u trajanju od 3 sunčana sata. 

U jakoj konkureciji naša Tina Klisura osvojila je visoko 3. mjesto, pokazala zavidno znanje i uspješno predstavljala našu školu, te potvrdila da spoj talenta i upornog rada mora donijeti rezultat na kojeg je ponosna. Bravo Tina, čestitam na zasluženom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz kemije
Alan Farac / datum: 26. 2. 2014. 08:23

Školsko natjecanje iz kemije i ove je godine provedeno među učenicima sedmih i osmih razreda. Pismeni dio ispita pisao se 120 minuta. Učenici kažu da su zadatci  pismenog ispita bili teži nego ranijih godina. Ipak se neki od učenika nadaju daljem prolazu na županijsku razinu natjecanja. Tijekom provedbe samog natjecanja i nakon ispravaka pismenih ispita nije bilo primjedbi tako da je školsko povjerenstvo formiralo ljestvicu uspješnosti na natjecanju iz kemije za sedmi i osmi razred.


[OPŠIRNIJE]Bravo naši informatičari u Mokošici!
Jakica Stanišić / datum: 25. 2. 2014. 09:05

U petak 21. veljače u OŠ Mokošica održano je županijsko natjecanje iz informatike, Infokup. Našu školu predstavljali su Sara Kopač, Antun Marinović, Karlo Škokić  i Jerko Žuvela.

Karlo Škokić s 23 osvojena boda zauzeo je 2. mjesto, Jerko Žuvela (22 bod) 3. mjesto, Antun Marinović (20,5 bodova) 4. mjesto i  na 9. mjestu smjestila se naša jedina ženska predstavnica. Ostvarili su izvrsne rezultate na čemu im od srca čestitam.


[OPŠIRNIJE]Brojni naši učenici već su pozvani na županijska natjecanja
Ivica Fabris / datum: 19. 2. 2014. 16:05

Nakon prvog kruga školskih natjecanja krenula su županijska natjecanja. Do sada  je pozvan  31  učenik iz  7 područja, još očekujemo pozive za geografiju, kemiju i biologiju.

I ove godine ima učenika koji su sudjelovali na više natjecanja, iako ih je znatno manje nego prošlih godina. Neki od njih uspjeli su se izboriti za drugi krug u više područja.  

Među njima je Sara Kopač  koja je pozvana na LIDRANO i informatiku, Ena Depolo se izborila za vjeronaučnu olimpijadu  i matematiku, a Josip Ivančević za sada  ide na županijsko natjecanje iz matematike, hrvatskog jezika i povijesti. 

Kliknite na opširnije za listu svih učenika koji su do sada pozvani na županijska natjecanja, postotak njihove uspješnosti na školskom natjecanju i termin za županijsko natjecanje.

 


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz biologije
Alan Farac / datum: 17. 2. 2014. 11:24

Rezultate školskog natjecanje iz biologije možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz povijesti
Marija Šegedin / datum: 8. 2. 2014. 08:17

U četvrtak 6. veljače održano je školsko natjecanje iz povijesti za učenike sedmih i osmih razreda. Čestitke svima na uloženom trudu i postignutim rezultatima!

Rezultati 7. razred

Rezultati 8. razred 


[OPŠIRNIJE]Put u Velu Luku na otočni LiDraNo
Martin Sardelić / datum: 6. 2. 2014. 10:10

Na otočni LiDraNo (smotru literarnih, dramskih i novinarskih radova otoka Korčule i Lastova) u Velu Luku autobusom je krenula skupina učenika čiji su radovi prošli na školskim izborima. Zaustavljali smo se u Žrnovu, Čari, Smokvici i Blatu kako bi se ukrcali i drugi učenici koji su sudjelovati na otočnom LiDraNu. Kad smo došli u osnovnu školu u Veloj Luci zanimalo nas je kako će nas dočekati učenici - domaćini. Osim domaćina tu su nas već čekala i djeca s Lastova. Ušli smo u učionicu glazbene kulture koja je bila jako lijepo uređena, pogledajte na slikama. U njoj smo gledali i slušali pojedinačne i grupne scenske i glazbene nastupe. Žiri je pohvalio mlade glazbenike koji su predivno svirali.

Nakon njih dolaze na scenu glumci koji govore o svemu što djeca danas rade, govore, misle i kako se ponašaju. Bilo je i smješnih tekstova domaćih pisaca. Nakon svih igrokaza i recitacija bilo je vrijeme za marendu. Svi smo se lijepo počastili, čak smo gledali i Mr. Beana i jako smo se smijali. Za to vrijeme  je povjerenstvo za ocjenjivanje odlučilo koji će radovi proći na županijsko natjecanje. Svi smo se zadovoljni  vratili u  u Korčulu jer nam je u Veloj Luci bilo lijepo i zabavno. Ja sam bio sretan jer moj novinarski rad „Zanimljivosti sa Božićnog sajma“ ide dalje na županijsko natjecanje i jer je ovo moje prvo sudjelovanje na LiDraNu. 

Slike iz Vele Luke, još o Lidranu potražite na OŠ Vela Luka


[OPŠIRNIJE]Šetnje pod morem
Abel Brčić / datum: 5. 2. 2014. 21:36

U rujnu 2013. raspisan je 3.   međunarodni likovni natječaj za osnovne škole na temu ŠETNJE POD MOREM. Poziv je upućen osnovnim školama u Sloveniji, Hrvatskoj i nekim osnovnim školama u Rusiji. Na natječaj  su se odazvala 1024 učenika sa svojim likovnim radovima, iz 177 osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske i Rusije. Iz Hrvatske je sudjelovalo 140  osnovnih škola  sa 772 učenika. Povjerenstvo u sastavu: Jože Foltin, Blanka Bračič Topolšek , Karolina Krajnc i Alenka Fidler među pristiglim radovima izdvojili su i izabrali 32 rada koja su izložena u Kulturnom domu Slovenske Konjice. Među tim radovima izabran je rad Karla Škokića,  učenika 8 raz. osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule. Karlo i njegov mentor Abel Brčić pozvani su na svečanost  otvaranja izložbe i dodjele priznanja. Zbog loših vremenskih neprilika u Sloveniji, na put se nisu odlučili. Na svečanosti su u subotu 1.02. 2014. u Kulturnom domu Slovenske Konjice proglašena su  i nagrađena tri najbolja učenička rada. Svaki za svoju zemlju učesnicu. Rad učenika KARLA ŠKOKIĆA proglašen je najbolji u kategoriji učenika iz Hrvatske. Svih 29 učenika kojima su radovi izloženi na spomenutoj izložbi dobiti će nagrade, a autori i mentori triju najboljih radova dobili su posebnu nagradu.Veselimo se nagradi, koju ćemo ovaj put dobiti poštom. Vise o festivalu je na www.iahd-adriatic.org.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja 2014. godine
Ivica Fabris / datum: 3. 2. 2014. 09:29

Ove školske godine učenici naše škole sudjelovat će na 13 natjecanja i 2 smotre u sustavu od ukupno 34 natjecanja koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva prosvjete i športa po jedinstvenim kriterijima i sustavu eliminacije po razinama natjecanja od školskog do državnog. Osim natjecanja na kojima već godinama sudjelujemo ove godine ponovno ćemo sudjelovati na Vjeronaučnoj olimpijadi i Smotri hrvatskog školskog filma, a po prvi put na 56. natjecanju mladih tehničara. Od novina ove školske godine treba istaknuti kako se u jedinstvenoj bazi čuvaju podaci o svakom učeniku koji sudjeluje na natjecanjima, od školske razine pa dalje, te se nadamo da će ti podaci biti od posebne važnosti u sustavu praćenja učenika, a naročito kod upisa u srednje škole.

Dragi učenici, u priloženom VREMENIKU NATJECANJA pogledajte termine natjecanja na pojedinim razinama, od školske do državne, kako biste se mogli što bolje pripremiti. U pravilu sva su natjecanja otvorena za sve učenike škole, ali obavezno uz dogovor i podršku mentora. Ako do sada niste sudjelovali na natjecanjima ili niste pohađali dodatnu nastavu, a želite sudjelovati na natjecanjima ove školske godine, pogledajte kojim se mentorima možete prijaviti.

Svim natjecateljima i mentorima želimo da na natjecanjima i smotrama pokažu najbolje znanje i stvaralaštvo, te da u sustavu natjecanja stignu što dalje.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz engleskog jezika
Marina Mandić / datum: 3. 2. 2014. 09:28

Objavljujemo ljestvicu konačnog poretka školskog natjecanja iz engleskog jezika:

Rb

Ime i prezime učenika

Ime škole

Mjesto

Br.  Žup

Prezime

i ime mentora

Broj

bodova

1

Jerko Žuvela

OŠ Petra  Kanavelića

Korčula

19

Ninoslava

Lagundžija

29

2

Sara Andrijić

OŠ Petra Kanavelića

Korčula

19

Ninoslava

Lagundžija

28

3

Sara Kopač

OŠ Petra Kanavelića

Korčula

19

Ninoslava

Lagundžija

27

4

Karlo Škokić

OŠ Petra Kanavelića

Korčula

19

Ninoslava Lagundžija

21

5

Rafaela Matković

OŠ Petra Kanavelića

Korčula

19

Ninoslava

Lagundžija

18

 

 


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz matematike
Ružica Žuvela / datum: 28. 1. 2014. 12:58

Evo rezultata školskog natjecanja iz matematike za

četvrti,

peti,

šesti,

sedmi i

osmi razred.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz fizike
Ivan Grbin / datum: 28. 1. 2014. 12:44

U četvrtak, 23. siječnja naše vrijedne osmašice, Tina Klisura i Nina Stanišić odmjerile su svoje znanje iz fizike i postigle odlične rezultate.

Tina je osvojila 86, a Nina 54 boda. Cure, čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Rezultati školskog natjecanja iz vjeronauka
Kata Sučić / datum: 28. 1. 2014. 12:30

Rezultati školskog natjecanja iz vjeronauka, održanog 24. siječnja:

Rang

Ime i prezime učenika

Razred

Broj bodova

1.

Petar Šegedin

6.

81

2.

Božica Gjivoje

7.

76

3.

Anđelo Grgo Fabris

6.

66

4.

Ena Depolo

6.

60

5.

Drago Botica

7.

57

6.

Marija Bakarić

7.

56

7.

Elizabeta Botica

6.

50

Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade je Crkva i znanost. Četvero najbolje plasiranih učenika čine ekipu naše škole za županijsko natjecanje iz vjeronauka.

Mentor učenicima je Kata Sučić, s. Anita. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Rezultati međuopćinskog LiDraNa 2014.
Claudia Tarle / datum: 24. 1. 2014. 08:18

Za nama su već dvije runde ovogodišnjeg LiDraNa. Na školskom LiDraNu koji je održan 15. siječnja odabrana je mala i kvalitetna ekipa za Velu Luku gdje se 21. siječnja održao međuopćinski LiDraNo (otoci Korčula i Lastovo). Domaćini su nas lijepo ugostili, a svi naši predstavnici su bili izvrsni. Posebne pohvale scenskim nastupima jer su oni u Veloj Luci nastupili pred brojnom publikom. Čestitke!

Na županijskom LiDraNu u Dubrovniku našu će školu predstavljati slijedeći učenici:

Literarni:

- Prije svitanja, Sara Fabris 5.a (voditeljica Valerija Borić)

- Koče, Sara Kopač 8.c (voditeljica Suzana Petković)

Novinarski:

- Zanimljivosti s Božićnog sajma, Martin Sardelić 5.b (voditeljica Claudia Tarle)

- U zemlji bajki, Đina Radovanović 7.c (voditeljica Suzana Petković)

- Vinkovci - Našice - Đakovo, Sara Kopač 8.c (voditeljica Suzana Petković)

Ekipa za Velu Luku: Martin Sardelić, Karlo Škokić, Sara Fabris, Paula Petković, Đina Radovanović, Sara Kopač, Nina Minga i Petra Bosnić  -  Zvonimir Skorin, Frana Botica, Ivana Vrdoljak i Josip Ivančević nisu na slici. Reportaža slijedi!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz informatike Infokup 2014.
Jakica Stanišić / datum: 22. 1. 2014. 16:44

Jučer  (21. siječnja)  u 13 h održano je  školsko natjecanje iz informatike - Infokup 2014. u kategoriji Osnove informatike. Sudjelovalo je sedam učenika osmih razreda. 

Čestitamo svim sudionicima na izvrsnim rezultatima, a posebno Karlu Škokiću koji  je ostvario najbolji rezultat u našoj županiji.

RANG

IME

PREZIME

BROJ BODOVA(30)

1

Karlo

Škokić

26,5

2

Sara

Kopač

22

2

Jerko

Žuvela

22

3

Antun

Marinović

21,5

4

Tesa

Jurjević

17

4

Mia

Lozica

17

4

Ivan

Žuvela

17


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo škole u plivanju od petog do osmog
Adriana Barčić / datum: 26. 9. 2013. 12:44

Evo rezultata Prvenstva škole za više razrede. Preuzmite ih ovdje, a fotografije pogledajte klikom na sliku: 


[OPŠIRNIJE]Pozivamo vas na Prvenstvo škole u plivanju - drugi dio
Claudia Tarle Adriana Barčić / datum: 19. 9. 2013. 08:24

Prvenstvo škole u plivanju za učenike od petog do osmog razreda održat će se u utorak 24. rujna s početkom u 10,00 sati na plivalištu KPK. Našim tradicionalnim Prvenstvom škole u rujnu obilježavamo dan Hrvatskog olimpijskog odbora. Roditelji i navijači, dođite i napunite tribine!

Prema našim saznanjima Prvenstvo škole se prvi put održalo još 1954. godine na plivalištu KPK u organizaciji profesora Iva Stelle. Malo stariji posjetitelji stranica mogu zaviriti u naš školski list „Iskrice“ iz 1974. godine i pročitati izvješće s jednog davnog Prvenstva škole u plivanju.  Tko zna, možda se i pronađete!


[OPŠIRNIJE]Osmašica Sara Andrijić pobijedila na Stonskom maratonu!
Claudia Tarle / datum: 10. 9. 2013. 09:46

Na sve popularnijem Stonskom maratonu ove je godine prvi put sudjelovala i odmah pobijedila naša osmašica Sara Andrijić. Natjecala se u kategoriji žene - utrka 4 km po Stonskim zidinama i pobijedila s vremenom 22:35:60.

Čestitamo Sara! Dobro se provedi na ekskurziji, a cijelu reportažu pročitajte na markopolosport.net-u!


[OPŠIRNIJE]Rezultati prvenstva škole u plivanju za niže razrede 2013.
Adriana Barčić / datum: 9. 9. 2013. 12:14

Rezultate našeg školskog natjecanja u plivanju za učenike od prvog do četvrtog razreda možete preuzeti ovdje.

Evo redosljed i sastav svih štafeta i puno fotografija !


[OPŠIRNIJE]Karlo Škokić – najbolji među izvrsnima
Suzana Petković / datum: 10. 6. 2013. 13:47

U petak, 7. lipnja 2013. u Društvu hrvatskih književnika  u Zagrebu održana je svečana dodjela nagrada i priznanja učenicima i učiteljima, sudionicima literarnog natječaja Odjeci, koji već osmu godinu organizira Naklada Ljevak. Svečanost dodjele nagrada uveličali su svojom nazočnošću idejna začetnica ovog projekta i predsjednica Povjerenstva za odabir radova prof. Olga Jambrec, urednica Zbornika radova  prof. Jasminka Salomon, književnica i sveučilišna profesorica Julijana Matanović, dugogodišnja urednica u Nakladi Ljevak doc.dr. sc. Nives Tomašević te prof. Ante Bežen.

Pobjednik je ovogodišnjih Odjeka Karlo Škokić, autor prvonagrađenog literarnog rada – lirske pjesme Kako niki mogu živit, stoga je na ovom svečanom skupu bio počasni gost.

Svečanost je osmišljena kao književni doživljaj i susret ljubitelja lijepe riječi. Pročitani su svi nagrađeni i pohvaljeni radovi, a književnica Julijana Matanović svaki je rad popratila čestitkom-komentarom. Kad je Karlo pročitao svoju pobjedničku pjesmu, književnica mu se obratila riječima: „ Hvala ti, Karlo. Svojom pjesmom vratio si mi vjeru u mladi naraštaj. U svojoj si pjesmi tako jednostavno i jasno sažeo jednu istinu koja se nameće kao najvažnija poruka cijelog ovog projekta: Ne može se živjeti bez ljepote. Smisao života je otkrivanje ljepote i svatko od nas može se pronaći u toj pjesmi(...)“

klikni na opširnije


[OPŠIRNIJE]Kako je dobro baviti se sportom!
Jakica Stanišić / datum: 7. 6. 2013. 13:17

Prošle godine u ovo vrijeme otputovali smo u Koprivnicu na završnicu sportske manifestacije Lino Višebojac. Našu školu su uspješno predstavljali Nina Stanišić i Roko Tarle i oboje ušli u finale, a Roko je čak ostvario sveukupnu pobjedu u muškoj konkurenciji. Na markopolosport.net-u je objavljen nastavak priče o ovom sportskom uspjehu koji možete pročitati ovdje.


[OPŠIRNIJE]6. Dan univerzalne sportske škole na Mladosti
Adriana Barčić / datum: 29. 5. 2013. 08:38

Marija Poša, Tea Šain i Frano Filippi, učenici 4.b, u pratnji profesorice Adriane Barčić predstavljali su našu školu, odijeljenje univerzalne sportske škole. Puno dobre zabave, igara i zanimljivosti iz svijeta sporta na atletskom stadionu ŠRC Mladost na Savi, u Zagrebu....

Podrobniji izvještaj slijedi, više na skolski-sport.hr.

 


[OPŠIRNIJE]More je živo - još jedna nagrada!
Abel Brčić / datum: 29. 5. 2013. 08:16

Početkom travnja učenici nižih razreda osnovnih škola RH dobili su  zanimljiv poziv za sudjelovanje u likovnom nagradnom natječaju "More je živo - edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora". Natječaj je organiziran od strane Prirodoslovno - matematičkog fakulteta, Biološki odsjek iz Zagreba uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta,  te tvrtke JGL ( Jadran-Galenski laboratorij ) iz Rijeke koja je omogućila vrijedne nagrade pojedincima i time pokazala da brine o očuvanju i zaštiti Jadranskog mora. Natječaju se odazvalo 35 osnovnih škola širom lijepe naše i pristiglo je 600 likovnih radova.

Ovih je dana u OŠ Petra Kanavelića iz Korčule stigla radosna vijest. Zrinka Stipanović učenica 4.a razreda nagrađena je za svoj rad postigavši 3. mjesto. Kako ona i njen mentor nastavnik likovne kulture Abel Brčić nisi prisustvovali svečanosti dodjele, nagrada  poklon - paket tvrtke JGL iz Rijeke biti će uručen poštom. Ovim se natječajom završava ovogodišnja vrlo uspješna aktivnost učenika i njihovog mentora u natječajima likovne kulture. Na svim natječajima na kojima su sudjelovali ove školske godine imali su zapažen uspjeh postigavši tri prva mjesta, (Andrej Farac 7.raz., Skupni rad učenika 4. a, Marija Magdalena Radić 6. raz.), jedno drugo mjesto (Mate Bilić 6.raz.), dva treća mjesta (Mara Risteski  8.raz. i Zrinka Stipanović 4.raz.), jednu pohvalu za orginalnost i kreativnost (Lea Milina 5.raz.) i četiri pohvale na Županijskom LIK-u  (Lana Jungher 8.raz., Andrea Brčić 8.raz., Matea Alduk 8.raz. i Ivana Vrdoljak 7.raz.) Ukupno 11 nagrada i pohvala na 6 natječaja.


[OPŠIRNIJE]Po priznanje u MUZEJ MIMARU
Abel Brčić / datum: 14. 5. 2013. 08:24

TRADICIJA I SUVREMENOST IZMEĐU MITA I STVARNOSTI Izložba je otvorena  u subotu 11. svibnja 2013. u 12 sati, u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb

Organizator ove 13. po redu izložbe dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe - UHULI, Zagreb, kojoj je predsjednik Emil Robert Tanay  redoviti prof. ALU Sveučilišta u Zagrebu. Izložba je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Natječaju se odazvala 202 škole s 2152 likovna rada od kojih je Povjerenstvo za prosudbu u sastavu Emil Robert Tanay, Ivan Doroghy, Mirjana Pavlinović Pivac , Čedna Sliško i Iva Risek odabralo 249 radova za izložbu te nagradili najbolje. Među pozvanim  najboljim učenicima ove je godine pozvana Lea Milina, učenica 5.razreda OŠ Petra Kanavelića iz Korčule da sa svojim mentorom Abelom Brčićem u subotu 11. svibnja u 12 sati 2013. u Muzeju Mimara  u Zagrebu, prisustvuju svečanosti dodjele nagrada, priznanja učenicima, diplome likovnim pedagozima i zahvalnice školama. Ovogodišnja tema likovne izložbe u okviru programa TRADICIJA I SUVREMENOST bila je IZMEĐU MITA I STVARNOSTI. Organizator natječaja želio je da se prisjetimo naših narodnih običaja, svetkovina i maštovitih sadržaja mitova. Lea je prikazala korčulansku vitešku igru Morešku. Ovo priznanje i nagrada je četvrta u nizu ove godine koje su postigli učenici OŠ Petra Kanavelića i njihov mentor Abel Brčić. Zahvala sponzorima, Gradu Korčuli, Općini Lumbarda, OŠ Petra Kanavelića i gos. Vinku Kapelini koji su poduprli i sponzorirali odlazak na ovu svečanost.


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu 2013.
Ivan Grbin / datum: 8. 5. 2013. 14:12

Osnovna škola Petra Kanavelića i ove godine je bila domaćin Županijskog natjecanja Sigurno u prometu koje se dvadeset i jednu godinu organizira na državnom nivou za učenike 4., 5. i 6. razreda. Ovogodišnje natjecanje okupilo je ukupno 20 učenika iz 5 osnovnih škola s područja naše županije – OŠ Lapad Dubrovnik, OŠ Vladimir Nazor Ploče, OŠ Blato, OŠ Staševica i OŠ Petra Kanavelića čiji su učenici ekipni pobjednici.

U pojedinačnoj konkurenciji za djevojčice najbolje su: 

 1. Ela Šestanović – Korčula
 2. Josipa Šestanović – Korčula 
 3. Anđela Burić – Ploče

Za dječake:

 1. Andrej Korica _ Korčula
 2. Ante Sardelić – Blato
 3. Ivan Jurjević - Korčula

Ekipu Dubrovačko-neretvanske županije na Državnom natjecanju u Zadru 21. - 24. svibnja čine: Ela Šestanović, Josipa Šestanović, Andrej Korica i Ante Sardelić.

Ova edukativna akcija osposobljavanja mladih u vožnji i prometnim pravilima vrijedan je i važan doprinos sigurnosti na cestama u vremenu kada smo suočeni sa velikim brojem prometnih nesreća u kojima su najčešći stradalnici mladi. Našoj županijskoj ekipi i njihovom mentoru prof. Ivanu Grbinu želimo uspješan nastavak natjecanja na državnom nivou – Spretno i sretno!


[OPŠIRNIJE]Igre za odrasle
Jakica Stanišić / datum: 25. 4. 2013. 14:24

Udruga „Suradnici u učenju“  već nekoliko godina organizira niz aktivnosti s temom „Sigurniji Internet za djecu i mlade“ te predstavlja Hrvatsku kao  Safer Internet Committee u INSAFE-u. Ove godine udruga je  pozvala  učenike da sudjeluju na izložbi multimedijskih radova kojima  objašnjavaju online prava i odgovornosti, upozoravaju vršnjake na moguće opasnosti na internetu i daju savjete kako ih izbjeći.
Učenici su mogli izraditi videoisječak, film, poster, animaciju, crtež, strip, igricu i sl. kojima svoje vršnjake  obrazuju i savjetuju kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu.  Na natječaj naša škola poslala je dva rada, animaciju Tonija Bernetića i strip Paule Petković.  Prije nekoliko dana dobili smo mail kojim smo otkrili da je na ovogodišnju izložbu pristiglo je 1016 radova na kojima je radilo 1835 učenika, a među njima su odabrani  160 najboljih i 406 istaknutih radova u kojima su djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola napisali i oblikovali savjete za vršnjake te primjerima pokazali koja su njihova prava i odgovornosti u internetskom svijetu.  Među odabranim radovima našao se i strip Paule Petković kojeg možete pogledati klikom na sliku. Čestitamo našoj Pauli!


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu 2013.
Ivan Grbin / datum: 19. 4. 2013. 23:07

U četvrtak, 8. travnja održano je Školsko natjecanje Sigurno u prometu za učenike od četvrtog do šestog razreda. Ove godine su naši učenici po prvi put rješavali testove poznavanja prometnih pravila on-line na računalu, što je prošle godine uvedeno na Županijskom i Državnom natjecanju.

Svi učenici su pokazali zavidno znanje prometnih pravila i vještine vožnje, te su dobili prometne dozvole za upravljanje biciklom.  Najbolji nastavljaju natjecanje na Županijskom nivou koje će se održati 7. svibnja, tradicionalno u našoj školi.

U kategoriji djevojčica na daljnje natjecanje plasirale su se Ela Šestanović i Josipa Šestanović, a od dječaka to je uspjelo Andreju Korici i Ivanu Jurjeviću kojima želimo uspjeha na Županijskom nivou kako bi se plasirali na Državno natjecanje i time nastavili tradiciju uspješnih učenika naše škole.

Zanimljivo je naglasiti da su svi navedeni učenici iz istog razreda (V.a) i iz istog mjesta stanovanja. Pogledajte  .


[OPŠIRNIJE]Po treći put prvi!
Abel Brčić / datum: 18. 4. 2013. 07:47

"Plava zvijezda" je naziv ovogodišnje proljetne likovne izložbe radova učenika odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske koju je Odjel dječjeg likovnog stvaralaštva Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda organizirao u suradnji s Upravnim odjelom društvenih djelatnosti Grada Slavonskog Broda i Upravnom odjelom za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko – posavske županije, kao dio tradicionalnih svečanosti „ U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“. Tema i nadahnuće ovogodišnje likovne izložbe radova učenika odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom "Plava zvijezda„ su slikoviti izvadci iz romana Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Na ovogodišnji poziv odazvalo se 67 osnovnih škola iz svih županija, s ukupno 590 radova. Koncipirana kao svojevrsna smotra likovnih kreativnih postignuća osnovnoškolaca Hrvatske, objedinjeni štovanjem prema iznimnom književnom djelu naše slavne spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, izložba predstavlja stanoviti uvid razvoja i promicanja likovnog izraza dječjeg likovnog stvaralaštva. Na svečanost prilikom podjele priznanja i nagrada za najbolji rad, ove je godine pozvana  MARIJA MAGDALENA RADIĆ,  učenica 6 razreda OŠ Petra Kanavelića iz Korčule,  da sa svojim mentorom Abelom Brčićem prisustvuje svečanosti u likovnom salonu „Vladimir Becić“/ kuća obitelji Brlić/ u Slavonskom Brodu .

Na likovnim natječajima osnovnih škola u ovoj školskoj godini ovo je čak treća pobjeda po redu, naših učenika i njihovog nastavnika. Podsjetimo se, na Visu prilikom 100 godina  rođenja književnika Ranka Marinkovića, na temu „Svaki čovjek je otok“ osvojili su 1.2. i 3. mjesto. Povodom simpozija u Splitu, na temu „ Mozak“ na likovnom natječaju 1. mjesto.

Osobitu zahvalnost zaslužuje Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Dubrovačko – neretvanske županije, pročelnica Marijeta Hladilo, jer je prepoznala važnost postignute nagrade /što drugi nisu/ i omogućila odlazak u Slavonski Brod.


[OPŠIRNIJE]Paulin crtić na Filmskom festivalu smijeha
Suzana Petković / datum: 15. 4. 2013. 09:00

„Složna braća“ u službenom programu u kategoriji do 18. godina. „Smijeh je lijek i najbolje sredstvo za borbu protiv životnih problema, uz to je i besplatan i ne izdaje se na recept. Jedan od najdivnijih lijekova koje smo izmislili, pa izliječimo svijet, zabavljajući ga...“  riječi su Davora Rogića, glavnog organizatora 1. FIFES-a, filmskog festivala smijeha, održanog u Zagrebu 5. i 6. travnja 2013.

U pet projekcija dvije večeri za redom prikazani su odabrani filmovi filmskih družina, škola animiranog filma i pojedinaca iz Hrvatske i 12 europskih zemalja. U publici je sjedila kao gost i Paula Petković, učenica 5.a razreda naše škole čiji je crtani film „Složna braća“ ušao u službeni program u kategoriji filmova autora mlađih od 18. godina. Iako su prva tri mjesta pripala vizualno i tehnički bogatijim ostvarenjima, Paulin jednostavan crno-bijeli  pokrenuti  crtež izmamio je osmijeh na mnoga lica, a upravo to je, prema riječima organizatora, glavni cilj ove manifestacije.

Večer u ugodnoj i vedroj atmosferi kino dvorane Studija smijeha u Vlaškoj ulici, jutro u šetnji Zrinjevcem, posjet Klovićevim dvorima i razgledavanje remek-djela iz pariškog muzeja Picasso, đir po Dolcu pod ruku s „kumicom“, ćevapi u Rubelja, hranjenje golubova na Jelačićevu trgu... – bio je to užitak koji nam ni ustrajna siva kišica nije mogla pokvariti.


[OPŠIRNIJE]I plivačice idu na Državno!
Adriana Barčić / datum: 9. 4. 2013. 15:46

Plivačice OŠ Petra Kanavelića osvojile su 1.mjesto u regiji Jug i time izborile pravo nastupa na završnici Državnog prvenstva osnovnih škola koje će se održati u Poreču krajem mjeseca. Bile su uspješnije od drugoplasiranih Zadranki OŠ Šimuna Kožičića Benje te Spličanki, učenica OŠ Split 3. Nakon pet godina, od DP u Rovinju 2008.godine, plivačice naše škole ponovo će predstavljati svoju školu među najboljim sportašima - učenicima osnovnih škola Republike Hrvatske. Ekipa: Mirna Stipanović, Andrea Bakarić, Sanja Klisura, Matea Vojinović, Tihana Slavić, Karla Farac, Zrinka Fabris, Antonela Skokandić i Tina Kapor. Voditeljica ekipe: Adriana Barčić, prof.


[OPŠIRNIJE]Ela i Petar pozvani na Državno natjecanje iz geografije!
Jurica Čupić / datum: 9. 4. 2013. 13:40

Nakon što su na Županijskom natjecanju  osvojili  1. mjesto u kategoriji  petih razreda, Ela  Šestanović  i Petar Šain pozvani su na  Državno natjecanje iz geografije koje će se od 8. do 10. svibnja održati u Varaždinu, gdje će u konkurenciji s još 14 petaša iz cijele Hrvatske pokazati svoja znanja i geografske vještine.

I među osmašima smo imali jednog predložnika za državno natjecanje. Antun Botica je na Županijskom zauzeo 2. mjesto, ali njegov broj bodova  nije bio dovoljan da dobije pozivnicu za sljedeću razinu natjecanja. Ovom prilikom pohvalio bi i ostale učenike koji su sudjelovali i postigli izvrsne rezultate na Županijskom natjecanju iz geografije u Dubrovniku. Drago Botica je u konkurenciji  šestih razreda zauzeo 5. mjesto, među sedmašima su Borna Mažurana i Andrija Filipović Grčić podijelili 4., a Tini Klisuri je pripalo 5. mjesto. Osmaši su se natjecali u poznavanju Hrvatske. Mate Batinović je zauzeo 5., Andrea Bakarić 7., a Ivan Tomović  8. mjesto. Iskrene čestitke mladim geografima na dosadašnjim  uspjesima i puno sreće na daljnjim natjecanjima!

(Čestitke i nastavniku Jurici čiji učenici već godinama postižu vrhunske rezultate na županijskim natjecanjima i plasiraju se na državna u nimalo lakoj konkurenciji. Mislimo da je tajna visoke motiviranosti i uspjeha u neuobičajenom načinu rada: radi se sa svim zainteresiranim učenicima, bez razlike, i to tijekom cijele školske godine kao zanimljiva dodatna nastava, a ne kao stresna priprema za natjecanje. Iskrene čestitke! op.ad.)


[OPŠIRNIJE]Infokup
Andrea Brčić / datum: 7. 4. 2013. 12:31

20. veljače (srijeda) u OŠ Mokošica održano je županijsko natjecanje iz informatike, Infokup. Prvi put naši učenici su nas predstavljali na županijskom natjecanju. Andro Tasovac i ja, Andrea Brčić u vodstvu Ivice Fabris (jer je mentorica Jakica Stanišić bila odsutna) krenuli smo u Dubrovnik.

Nakon 2 sata putovanja stigli smo u Gruž, mjesto gdje je smješten hotel Adria  u kojem smo proveli jednu večer. U jutarnjim satima razgledavali smo Stradun, a poslijepodne bilo je namijenjeno za natjecanje.

Jako smo zadovoljni rezultatima; Andro  četvrto, a ja treće mjesto! Vratili smo se u večernjim satima u Korčulu. U Dubrovniku smo se odlično zabavili. Na dan natjecanja proslavila sam i svoj rođendan, stekla sam nove prijatelje s kojim ću i dalje ostati u kontaktu.

Svakako moram napomenuti da se isplatilo učiti!!!


[OPŠIRNIJE]Klokan bez granica 2013.
Nadira Halilović Peručić / datum: 28. 3. 2013. 08:23

U organizaciji HMD-a, 21.ožujka 2013. godine u 12.30, održano je međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Posebnost ovog natjecanja je da se svaki učenik ima pravo natjecati bez obzira na njegov uspjeh u redovitoj nastavi. Cilj je popularizacija matematike među mladima,a namjera je motivirati učenike da se bavi matematikom i izvan redovitih školskih programa.

 U našoj školi je sudjelovao ukupno 91 učenik u pet različitih kategorija: Pčelica (18), Leptirić (25), Ecolier (28), Benjamin (17) i Cadet (3).

Na taj način su odmjerili snage s vršnjacima iz 52 zemlje Europe, Amerike, Afrike i Azije, te postali dio velike međunarodne matematičke obitelji.

Rezultati s objavljenim imenima i prezimenima 10% najuspješnijih, bit će 9. svibnja 2013. godine na internet stranicama HMD-a, kao i na našim školskim stranicama.


[OPŠIRNIJE]Josipu Ivančeviću 3. mjesto na državnom natjecanju iz solfeggia
Administrator / datum: 19. 3. 2013. 21:51

Tihana Penjak

U Dubrovniku je jučer, 18. ožujka, 2013., održano 51. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa na kojem je naš Josip Ivančević, učenik Osnovne glazbene škole u Korčuli (Podružnica 1 OŠ Petra Kanavelića), u disciplini solfeggio - I kategorija - osvojio 3. mjesto u državi!

U konkurenciji su bili natjecatelji svih glazbenih škola Hrvatske koji su osvojili visoki broj bodova u svojoj kategoriji na Regionalnom natjecanju održanom u Zadru 16. veljače 2013., i tako zaslužili pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju. Mentor natjecatelja jeTihana Penjak, prof. Čestitamo učeniku, mentoru i glazbenoj školi na osvojenom plasmanu!


[OPŠIRNIJE]Andrej, Mate i Mara nagrađeni na manifestaciji „100 godina Ranka Marinkovića“
Abel Brčić / datum: 28. 2. 2013. 07:37

Trodnevna kulturna  manifestacija „100 GODINA RANKA MARINKOVIĆA“ održana je na Visu u organizaciji Memorijalne zbirke „Ranko Marinković“, gradova Visa i Komiže, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva  kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Splitsko – dalmatinske županije.

Veliki hrvatski književnik Ranko Marinković rođen je 22. veljače 1913. godine u gradu Visu, umro je 28. siječnja 2001.godine u Zagrebu, a pokopan 2. veljače u Komiži, gradu rođenja njegova oca. U Komiži se svake druge godine održava znanstveni skup „Dani Ranka Marinkovića“, posvećen njegovu životu i književnom djelu, jedan od uporišnih mjesta cjelokupne hrvatske i mediteranske književnosti i kulture.
Radi daljnje populacije njegova književnog opusa, inače sastavnog dijela obvezne školske lektire, a u povodu stote obljetnice rođenja viškog Voltaiera, „Dani Ranka Marinkovića“ raspisali su literarni i likovni natječaj na temu “SVAKI ČOVJEK JE OTOK“ za sve osnovce.
Kao otočanin, Ranko Marinković u svojim djelima i razgovorima posebno isticao tu misao iskazujući ljubav za otok i otočane, a nju mogu osjetiti svi otočani, ali i svi koji znaju što je otok, osobito djeca na njemu rođena, koja su stekla prva životna iskustva i prva znanja o literaturi.
Na raspisani likovni natječaj prijavili su se i učenici viših razreda Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule. S ukupno petnaest  radova, rađenih u tehnikama tuša, laviranog tuša i tempere.
Peteročlano povjerenstvo s književnikom Jakšom Fiamengom na čelu, između svih pristiglih likovnih radova odabralo je i dodijelilo tri nagrade koje su činili plaketa i knjiga Ranka Marinkovića, dar Školske knjige.
U konkurenciji likovnih radova učenici OŠ Petra Kanavelića iz Korčule su bili izvrsni i zauzeli prvo, drugo i treće mjesto. Prvo mjesto osvojio je Andrej Farac, drugo Mate Bilić, a treće Mara Risteski. Čestitamo!

Nagrađeni učenici pozvani su na Vis da prisustvuju bogatom programu, od kazališnih predstava „Ruke po Ranku“ i „Maestrova smrt“, filmova  „Karneval“ i „Albatros“ i koncerata klape „Tragos“ i grupe „Rulin“ te da zajedno sa svojim mentorom Abelom Brčićem preuzmu priznanja na svečanoj dodjeli nagrade „Albatros“  u Gradskoj knjižnici Ranko Marinković u Komiži.


[OPŠIRNIJE]Na LiDraNu u Veloj Luci
Damir Meštrović / datum: 11. 2. 2013. 08:22

Ove godine međuopćinski LiDraNo održao se u Veloj Luci. Kao netko, tko nikad nije vidio školu u Veloj Luci, bio sam jako znatiželjan. Ulazeći u školu ugodno sam se iznenadio. Sve je šareno, puno vedrih boja, slika i plakata. Vesela škola. Zapravo im zavidim. Od šarenih zidova (ali baš šarenih zidova), čak su im panoi za plakate oslikani, puno raznih slika i učeničkih radova, čak su i bolje opremljeni računalima… Dočekali su nas stolovi puni kolača i kolačića. Lijepo.

Kad je započeo LiDraNo zauzeli smo svoja mjesta i čekali u tišini. To se tako kaže, u stvari, stalno smo se premještali dok nije počelo. Ok, dirljivi govor i par uvodnih točaka i napokon počinje „pravo“ natjecanje, scenski nastupi. Jedna je recitacija ponovljena. Najviše mi se dopalo „Drugo lice“ jer je, po meni, jedino imalo pravu poruku. Oda „Grand Čiri – Biri“ je bila najsmješnija, ali nije baš da sam razumio sve u vezi s pričom. Nakon kratke pauze i sendviča sa sirom i šunkom vraćamo se u dvoranu na „okrugli stol“. Bilo je napeto. Na kraju smo ipak prošli i ja i Ivana. Veliko olakšanje. Vraćamo se kući. Radujem se prolasku i jedva čekam novu rundu.

Slijedeći cilj: preuređenje škole!

Foto!


[OPŠIRNIJE]Vjeronaučna olimpijada
Kata Sučić / datum: 8. 2. 2013. 21:08

25. siječnja u našoj školi se po prvi puta održalo natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada. Osam naših šestaša, Petar Kirhmajer, Drago Botica, Ana Granić, Lucija Franić, Marija Bakarić, Božica Gjivoje, Nina Brčić i Matea Vojinović osjetili su radost borbe za pobjedu u poznavanju života Svetog Dominika. Kao što je Dominik svoju braću uvijek poticao da uče i proširuju znanja, jer skučeno znanje smatrao je jadnim, tako je i naša sestra Anita poticala ove učenike. Natjecali su se pojedinačno, a četvero najbolje plasiranih (Nina Brčić, Drago Botica, Marija Bakarić i Božica Gjivoje) čine ekipu naše škole koja ide na županijsko – nadbiskupijsko natjecanje. Neka im je sretno!


[OPŠIRNIJE]Ljestvica privremenog poretka: natjecanje iz geografije
Jurica Čupić / datum: 7. 2. 2013. 18:17

Ljestvica privremenog poretka školskog natjecanja iz geografije:

peti razred

šesti razred

sedmi razred

osmi razred


[OPŠIRNIJE]Stigli prvi pozivi za županijska natjecanja
Ivica Fabris / datum: 6. 2. 2013. 18:18

Nakon prvog kruga školskih natjecanja stigli su i prvi pozivi učenicima za županijska natjecanja. 

Iz matematike imamo čak 9 pozvanih učenika. Evo ih redom: Andrej Korica, petaš, postigao je najbolji rezultat u županiji na školskom natjecanju i naravno, dobio pozivnicu za županijsko natjecanje. Osim njega za županijsko neka se spreme Filip Mažurana, Ela Šestanović i Nera Farac. Od šestaša pozivnicu za županijsko dobile su dvije cure: Sara Hančević i Tihana Slavić. Sedmaši nisu dobili pozivnicu za županijsko, a od osmaša boje naše škole branit će Antun Botica, Branimir Baždarić i Damjan Borovina. Svi zajedno nemaju baš puno vremena za pripreme jer će se županijsko natjecanje održati već 15. veljače u OŠ Lapad u Dubrovniku.

Na županijsko natjecanje iz ENGLESKOG JEZIKA  koje će se održati 26. veljače u OŠ Župa Dubrovačka poziva se Damir Meštrović, a na kraju naš vrijedni osmaš Antun Surjan koji na školskom natjecanju iz FIZIKE nije imao konkurencije je dokazao svoje znanje postigavši treći najbolji rezultat u županiji u konkurenciji od 50 osmaša. Naravno da je pozvan dokazati svoje znanje i na županijskoj razini te putuje u Ploče  27. veljače. Školska natjecanja još traju!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz fizike
Ivan Grbin / datum: 25. 1. 2013. 12:41

U srijedu, 23. siječnja održano je školsko natjecanje iz fizike. Naš vrijedni Antun Surjan, učenik 8.b razreda, nije imao konkurenciju. Bio je jedini natjecatelj i postigao odličan rezultat, 39 bodova. Antune, čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Rezultati školskog LiDraNa
Suzana Petković / datum: 24. 1. 2013. 10:11

Rezultati školskog LiDraNa

Zaporke odabranih radova za međuopćinsku smotru u Veloj Luci:

BARKA 12345

LOVRO 12910

SULEJMAN 19567

MEHIDEVRAN 05183

ŠILOKO 20202

MAČKA 12345

SMILE 10010

SUMRAK 17198

VUKOVAR 55555

MATKO 91673


[OPŠIRNIJE]Engleski - ljestvica privremenog poretka
Marina Mandić / datum: 22. 1. 2013. 20:35

Ljestvicu privremenog poretka školskog natjecanja iz engleskog jezika možete preuzeti ovdje


[OPŠIRNIJE]Infokup 2013!
Jakica Stanišić / datum: 21. 1. 2013. 21:59

Danas, 21. siječnja, u našoj je školi održano natjecanje iz osnova informatike – Infokup 2013. Na natjecanju se provjerava teorijsko znanje o računalima i drugim područjima  informatike. Učenici od petog do osmog razreda natječu se u jednoj, zajedničkoj skupini. Na natjecanju su sudjelovali  sedmaši i osmaši, a osmaši su, naravno, postigli bolje rezultate.

Sedmaši: Tesa Jurjević, Mia Lozica, Ivana Vrdoljak,  Jerko Žuvela, Antun Marinović, Ivan Žuvela, Sara Kopač, Antonela Skokandić i Karlo Škokić.

Osmaši: Andro Tasovac (21 bod), Andrea Brčić (18 bodova) i Damir Meštrović (17 bodova). 

Čestitamo svim učenicima na uspjehu!

  


[OPŠIRNIJE]Matematički klokan 2013.
Nadira Halilović Peručić / datum: 21. 1. 2013. 21:34

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Motto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine PČELICA i LEPTIRIĆ, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine (ECOLIERS, BENJAMINS, CADETS, JUNIORS I STUDENTS). Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Službeni su jezici "Klokana" francuski i engleski, a pitanja su prevedena na jezike zemalja sudionica. Ove godine natjecanje će se održati 21. ožujka 2013. godine u 12,30 sati.

Pozivaju se zainteresirani učenici da se jave do 4. veljače svojim učiteljima matematike. Uz prijavu potrebno je donijeti 15 kn. Prikupljena sredstva koriste se za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Prijavite se i budite dio velike međunarodne matematičke obitelji.

 


[OPŠIRNIJE]Počela su školska natjecanja
Ivica Fabris / datum: 18. 1. 2013. 18:48

Ove godine su školska natjecanja započela ranije nego obično, a učenici naše škole su se prijavili u čak 14 područja natjecanja i smotri. Želimo svima dobar početak, puno znanja, uspjeha i dobre zabave! 

Za sve informacije o natjecanjima obratite se svojim nastavnicima, mentorima i voditeljima natjecanja i pogledajte u tablicu Školskog vremenika.


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu 2012.
Ivan Grbin / datum: 30. 5. 2012. 16:44

Državno natjecanje Sigurno u prometu 2012. na kojem su Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljali učenici Osnovne škole Petra Kanavelića – Josipa Šestanović, Božica Gjivoje, Jakša Curać i Stjepan Lončar održano je u Slavonskom Brodu od 22. do 25. svibnja. U oštroj konkurenciji 21 županije naši učenici osvojili su ekipno 8 mjesto, a najbolji rezultat postigao je Stjepan Lončar koji je po ostvarenim bodovima dijelio treće mjesto u Hrvatskoj.

Lijepo je znati da je Stjepan ovim svojim uspjehom zaradio bodove za upis u srednju školu i možda jednog dana za upis na Prometni fakultet. Pohvaljujemo organizatore koji su se potrudili nakon održanih natjecanja osigurati učesnicima ugodno druženje i zabavu tako da smo se puni dojmova vratili kući..  Pogledajte


[OPŠIRNIJE]Veliki uspjeh naših višebojaca, Roko pobjednik hrvatskog finala!
Jakica Stanišić / datum: 26. 5. 2012. 17:55

Lino višebojac je višegodišnji sportski projekt kojeg organiziraju Sportske novosti i Podravka pod pokroviteljstvom MOZS-a. Cilj projekta  je poticati razvoj školskog sporta, razvijati sportske navike u djece, te promicati pristojno ponašanje i kulturno navijanje na stadionima i na ostalim sportskim događajima. Sudjeluju učenici od petog do osmog razreda u 8 sportskih disciplina. Također se natječu i u pisanju  literarnih radova, a ovogodišnja tema je „Svijet po mom“. Na svako natjecanje dolaze vrhunski hrvatski sportaši i učenici ih imaju prilike upoznati. Idejni začetnik ovog projekta je proslavljeni Zvonimir Boban.

Nina Stanišić  i Roko Tarle ovaj su vikend u pratnji nastavnice Jakice Stanišić otputovali u Koprivnicu na finale Lina Višebojca.

Još u listopadu prošle godine u našoj školi se održao prvi krug natjecanja, a pobjednici su bili Borna Mažurana i Nina Stanišić iz 6.b. Kako je Borna kao svestrani sportaš išao na „Igre otoka“ na Sardiniju, pozvan je drugoplasirani Roko Tarle iz 8.b i na kraju ostvario najbolji rezultat i pobijedio!

Dvadeset i četiri cure i dječaka borili su se u petak u finalu. I Nina i Roko su izborili subotnje finale. U finalu su oboje bili super, a Roko najbolji! Pobjedničko postolje i pehar izborio je u napetom pripetavanju. Pobjednik za nagradu putuje na neki sportski događaj po izboru, Roko se nada posjetiti igrače i kamp Manchester Uniteda.

Čestitamo Nini i Roku, a vi večeras i sutra na Varaždinskoj TV (max tv kanal 806) u 20,00 sati pogledajte snimku, sutra u emisiji Olimp na hrt ili kupite Sportske novosti ovaj tjedan gdje će biti sve o finalu i pogledajte .

Iz Koprivnice vas pozdravljaju Nina, Roko i Jakica

link na lino višebojac


[OPŠIRNIJE]Naši najbolji matematički klokani
Ivica Fabris / datum: 17. 5. 2012. 19:52

Stigli su rezultati  Međunarodnog matematičkog  natjecanja „Klokan bez granica“ na kojem je u  5 kategorija sudjelovalo skoro sto naših učenika od 2. do 8. razreda.

Najbolje  rezultate  postigli su:

 • Frano Filippi, učenik 3.b razreda koji dijeli 1. mjesto u državi s maksimalnim rezultatom od 60 bodova u svojoj kategoriji LEPTIRIĆA (3. razred).
 • Sara Fabris, učenica 3. b  razreda dijeli odlično 4. mjesto u istoj kategoriji sa osvojenih 56 bodova.
 • Josip Ivančević, učenik 6.a  razreda dijeli 13. mjesto u državi u kategoriji BENJAMIN (6. i 7. razred) sa osvojenih 103,50 bodova (max. kategorije=120, 00 bdv)
 • Ena Seretinek, učenica 2.b razreda dijeli 18. mjesto u državi u kategoriji PČELICE (2. razred)  sa postignutih 45 bodova (max. = 60).
 • Petar Šain, učenik 4.a razreda, dijeli 19. mjesto u državi u kategoriji  ECOLIER (4. i 5. razred) s postignutih 99,75 bdv (max =120) . Treba napomenuti kako je u ovoj kategoriji bilo najviše natjecatelja, a  Petrov rezultat je u  prvoj petini svih objavljenih rezultata.

Svi učenici koji su na ovom natjecanju osvojili rezultat  među 10% najboljih u državi bit će nagrađeni simboličkim nagradama, ali i priznanjem škole. Čestitamo našim najuspješnijim matematičkim klokanima!


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu 2012.
Claudia Tarle / datum: 7. 5. 2012. 09:47

Pohvaljujemo Božicu, Josipu, Stjepana i Jakšu na osvojenom prvom mjestu na županijskom natjecanju "Sigurno u prometu 2012" koje se održalo 3. svibnja u Korčuli i želimo im puno sreće na državnom natjecanju!

Klikom na sliku pogledajte cijelu foto- galeriju, a opširnije rezultate pogledajte ovdje.

U rubrici natjecanja prisjetimo se još jednom koliko su naši učenici bili vrijedni u cijeloj ovogodišnjoj sezoni natjecanja koja se polako bliži svome kraju.


[OPŠIRNIJE]Bravo za Božicu, Josipu, Jakšu i Stjepana!
Ivan Grbin / datum: 17. 4. 2012. 15:08

U petak, 13. travnja u našoj je školi održano i posljednje školsko natjecanje u ovoj školskoj godini. U 12,30 sati počelo je "Sigurno u prometu". Ispit se sastojao od dva dijela, pismenog dijela i vožnje. Učenici  i učenice koji su osvojili prva i druga mjesta čine županijsku ekipu, a to su: Božica Gjivoje, Josipa Šestanović, Jakša Curać i Stjepan Lončar.

Bravo svim sudionicima, pohvale učenicima iz područne škole Lumbarda, a posebno svima onima koji su se prijavili po prvi put i postigli odlične rezultate. Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu"  održat će se 2. ili 3. svibnja u našoj školi. Pogledajte fotografije i zaželite našoj ekipi puno sreće na županijskom!


[OPŠIRNIJE]Plivači i plivačice drugi u županiji
Adriana Barčić / datum: 28. 3. 2012. 20:33

Ženska plivačka ekipa naše škole (Eliza Fabris, Katarina Kaštelan, Antonela Skokandić,  Matea Vojinović, Mirna Stipanović, Ana Granić, Sanja Klisura i Andrea Bakarić) i muška plivačka ekipa naše škole (Branimir Baždarić, Lovro Petković, Filip Rakočević, Tin Fabris, Ante Silić, Roko Tarle, Niko Depolo, Mate Batinović i Tomislav Denoble) pod vodstvom nastavnice Adriane Barčić, nastupile su na završnici županijskog natjecanja iz plivanja u Dubrovniku. Obje ekipe zauzele su 2. mjesto. Curama su nedostajala samo 3 boda za prvo mjesto koje im je odnijela ekipa OŠ Lapad (od 4 ekipe). U muškoj konkurenciji bilo je 6 ekipa i  također je OŠ Lapad bila najbolja. Tako Dubrovčani  putuju na regionalno natjecanje u Split.

Čestitamo našim plivačima na odličnim rezultatima!!!  


[OPŠIRNIJE]Županijska poluzavršnica u malom nogometu
Roko Tarle / datum: 16. 3. 2012. 22:53

U tijeku su županijska natjecanja školskih športskih klubova u malom nogometu za područje Pelješca i Korčule. U utorak, 13. ožujka malonogometna ekipa OŠ Petra Kanavelića  je izborila poluzavršnicu pobijedivši ekipe Orebića i Žrnova na međuopćinskom natjecanju osnovnih škola koje se održalo u Žrnovu.

Danas, 16. ožujka se igrala poluzavršnica, domaćin je bila OŠ Ston. Pobijedili smo ekipe Blata i Stona i idemo dalje na završni županijski turnir koji će se održati 21. ožujka (srijeda) u Mokošici. 

Za našu ekipu igraju: Mate Batinović 7.a, Nikola Peraić 7.b, Tomislav Denoble 7.b, Andrej Žmirić 7.b, Petar Milina 7.c, Šimun Šulentić 8.a, Mate Botica 8.a, Dario Skokandić 8.b, Željko Šain 8.b i Roko Tarle 8.b (trener Toni Borovina).

Fotografije ekipa i rezultate pogledajte na stranicama OŠ Ston.


[OPŠIRNIJE]Sto klokana
Ivica Fabris / datum: 13. 3. 2012. 17:13

U četvrtak, 15. ožujka, u našoj školi provest će se međunarodno natjecanje u matematici poznato pod nazivom „KLOKAN BEZ GRANICA“. To se natjecanje istovremeno provodi u 51 zemlji na svijetu. U Hrvatskoj se ove godine u natjecanje uključuje 430 škola, a u našoj školi za natjecanje se prijavilo ravno 100 učenika. S radom se počinje u 12,30 sati, raspored preuzmite ovdje. Ovo je jedino natjecanje koje započinje podjelom poklona učenicima. Svaki natejcatelj dobiva čokoladicu, kemijsku olovku  s logom natjecanja, kalendar s ravnalom i  12, odnosno 24 boda. Dakle, odmah u startu svi dobivaju i nitko se ne mora bojati da će imati 0 bodova, zar to nije motivirajuće! Nakon toga učenici počinju s rješavanjem zadataka. Pčelice i leptirići  rješavaju 12 zadataka kroz 60 minuta, ecolieri, benjamini i cadeti rješavaju  24  zadatka tijekom 75 minuta. Zadaci su takvog karaktera da je važno logički razmišljati i zaključiti koje je od 5 predloženih rješenja točno. Listići s označenim rješenjima šalju se u Hrvatsko matematičko društvo. Tamo se prave rang liste. Najboljih 10% učenika u pojedinoj kategoriji posebno  se nagrađuju, a slijedećih 10%  se pohvaljuju. Čast je sudjelovati!  I nitko nije na gubitku.


[OPŠIRNIJE]Tjedan od 12. do 17.3. u znaku županijskih natjecanja
Ivica Fabris / datum: 9. 3. 2012. 13:30

U slijedećem tjednu čekaju nas čak tri županijska natjecanja i to redom: 

13. 3. (utorak) na županijsko natjecanje iz matematike pozvano je 7 učenika:

četvrtaš Andrej Korica i mentorica Jerkica Matić, šestaši Josip Ivančević i Borna Mažurana s mentoricom Darijom Pecotić, sedmaši Antun Botica, Branimir Baždarić i Tina Mozara s mentoricom Zlatom Ćurković i osmaš Roko Lučić s mentoricom Dijanom Pauše.

14.3. (srijeda) na županijsko natjecanje iz biologije pozvano je već poznatih 7 učenika koje priprema mentorica Ivana Šegedin

15.3. (četvrtak) na županijsko natjecanje iz kemije pozvani su  sedmaš Andro Tasovac i osmaš Roko Lučić s mentorom Alanom Farcem.

Za slijedeći tjedan najavljujemo još i međunarodno natjecanje iz matematike KLOKAN BEZ GRANICA koje će se održati u našoj školi u četvrtak s početkom u 12,30 sati. Nakon toga groznica natjecanja za većinu prestaje, tek rijetki sretnici s puno osvojenih  bodova na županijskim natjecanjima željno će očekivati poziv na državna natjecanja. Ali, o tom, potom.


[OPŠIRNIJE]Čista petica iz geografije
Damjan Borovina / datum: 8. 3. 2012. 16:06

OŠ Petra Kanavelića bogatija je za još četiri medalje s županijskih natjecanja i to iz geografije. U utorak, 6. ožujka 2012. u Dubrovniku je održano županijsko natjecanje iz geografije na kojem su se, između 140 učenika, okušalo i naših devet učenika pod vodstvom mentora Jurice Čupića.

No, krenimo od početka.  Dan ranije smo krenuli u Dubrovnik. Prespavali smo u hotelu Ivka te sutradan naspavani išli u Ugostiteljsko-turističku školu. Ispit smo pisali 60 minuta, nekima je vremena bilo premalo, a nekima previše. Nastavnici su ostali u školi ispravljati ispite, a mi smo šetali Stradunom i razgledavali akvarij kojega su neki po prvi put posjetili. Ručali smo na drugom kraju Dubrovnika, ali ponovo smo se vratili u staru gradsku jezgru. Razgledavanje je po drugi put prekinuto. Proglašenje neslužbenih rezultata! Napeti trenutak koji je neke rastužio, a neke oraspoložio.  Ali, ukupni dojam je super, rezultati su itekako dobri. Vratili smo se u Korčulu sretni.

Za točne podatke smo pitali nastavnicu Ivicu Fabris, koja je koordinatorica za sva natjecanja u našoj školi i evo koje smo točne podatke saznali: „Od deset pozvanih iz naše škole na natjecanju ih je sudjelovalo devet (Marino Brčić je bio bolestan) i svi su pokazali odlično poznavanje geografije. Kući smo se vratili s ukupno 4 medalje:

Damjan Borovina je osvojio 1. mjesto, među sedmašima,

Tihana Slavić, petašica, osvojila  je 2. mjesto,

Josip Ivančević, šestaš, i Antun Botica, sedmaš, osvojili su 3. mjesto.

Ukupno je osvojen čak 461 bod što iznosi 79% od ukupnog broja mogućih! Mentor Jurica je zadovoljan, pobjednici također. I izlet u Dubrovnik je prošao odlično. Ni kiša, ni udaljenost od hotela Ivke do srednje Ugostiteljsko-turističke škole na Pločama, ni gospar Onofri koji je gradio česme na dva kraja Straduna, pa čak niti svih 140 skalini koje smo morali proći do škole i to u jednom dahu, nisu nam pokvarili ugodan dan. Napominjemo da su i korčulanski srednjoškolci, sve naši bivši odlični učenici koje je pripremala mlada profesorica Ines Peručić, dobro prošli na natjecanju: njih četvorica osvojili su čak dvije medalje. I to nije sve: svi su oni, i sadašnji i bivši, osvojili čistu peticu  za ukupan dojam; od ponašanja u hotelu, poštovanja dogovora do međusobnog druženja i podrške. Takvim se učenicima Korčula i škola Petra Kanavelića može zaista ponositi!“

Potpis uz slike:

 1. Damjan s osmijehom od uha do uha- upravo je saznao za osvojeno prvo mjesto
 2. Antun prolazi kroz istočna vrata grada zvana vrata od Ploča.
 3. Damjan trči obećani „počasni krug“, tj. uspinje se na vrh skalina.
 4. Čekajući rezultate marljivo proučavaju sabrana djela Chucka Norisa. Da je dotični bio na natjecanju, on bi sigurno bio bolji od Damjana jer Chuck bi „jedanput pobijedio dvaput“.
 5. Dočekali mentora Juricu i konačne liste (na slici nema Tihane koja je već otišla).

[OPŠIRNIJE]Prva naša medalja iz fizike
Ivica Fabris / datum: 3. 3. 2012. 22:26

Roko Lučić i  mentor Ivan Grbin stigli su sa županijskog natjecanja iz fizike koje se održalo u OŠ „Vladimir Nazor„  u Pločama s prvom osvojenom medaljom za našu školu. U konkurenciji 13 najboljih osmaša u županiji Roko je dokazao svoje znanje iz fizike riješivši ukupno 67% zadataka čime je osvojio 3. mjesto. Kako sam kaže: „ Zadaci su bili očekivano teški, ukupno je bilo 5 zadataka iz teorije i 2 zadatka iz prakse. U praktičnim zadacima sam bio najbolji sa 17 bodova, a u teoriji sam zauzeo 4. mjesto i tako sam ukupno treći. Bolje od mene prošle su dvije cure, jedna iz Kune i jedna iz Metkovića. S našeg otoka smo bili trojica, dvojica osmaša iz Vele Luke i ja. Bilo je dobro i ja sam zadovoljan i rezultatom i druženjem. Ne nadam se pozivu na državno jer koliko sam čuo zadnjih godina nitko iz naše županije nije uspio doći do državnog natjecanja.“

Naša škola se natječe u fizici tek zadnje tri godine a Roko je prvi u našoj školi osvojio medalju iz fizike na županijskim natjecanjima. Roko smatra da će mu znanje iz fizike, kao i diploma za treće mjesto na županijskom natjecanju pomoći u ostvarenju njegovih planova za dalje školovanje, upis u gimnaziju i studij na PMF-u. Čestitamo mu na uspjehu i želimo mu ostvarenje planova i snova.


[OPŠIRNIJE]Kuća škorpiona
Ivica Fabris / datum: 27. 2. 2012. 21:27

Još jedna lijepa vijest iz Dubrovnika, radio drama Kuća škorpiona predložena je za državni Lidrano. Radi se o adaptaciji ulomka iz djela Kuća škorpiona autorice Nancy Farmer kojega su izradili učenici Andro Tasovac, Andrea Brčić, Petar Milina, Stipe Torić, Tina Mozara i Toni Bernetić iz 7. razreda OŠ Petra Kanavelića (mentorice Gordana Curać Depolo i Jakica Stanišić).  U prilogu pogledajte rezultate županijske smotre.

 


[OPŠIRNIJE]Gužva na geografskom vrhu
Ivica Fabris / datum: 23. 2. 2012. 17:48

Naši učenici su i ove godine pokazali izuzetno znanje iz geografije. Na školskom natjecanju osvojili su sve županijske geografske vrhove i čak deset njih je pozvano da se penju dalje. Poziv za županijsko natjecanje dobili su: petaši Tihana Slavić i Drago Botica, šestaši Josip Ivančević, Jerko Žuvela, Andrija Filipović Grčić, Borna Mažurana i Marino Brčić i sedmaši Damjan Borovina, Andrea Bakarić i Antun Botica.

Klikni na opširnije


[OPŠIRNIJE]Pozivnica za Marijetu
Ivica Fabris / datum: 20. 2. 2012. 19:12

Na županijsko natjecanje iz povijesti pozivaju se sedmaši koji su na školskom natjecanju osvojili 75 % bodova i osmaši koji su osvojili 70% bodova i više. Iz naše škole pozivnicu je zaslužila sedmašica Marijeta Markovina. Čestitamo Marijeti!


[OPŠIRNIJE]Rezultati školskog natjecanja iz kemije 2012.
Alan Farac / datum: 17. 2. 2012. 12:34

Klikom na opširnije možete pogledati rezultate školskog natjecanja iz kemije za sedmi i osmi razred.


[OPŠIRNIJE]Rezultati školskog natjecanja iz biologije 2012.
Alan Farac / datum: 16. 2. 2012. 21:15

Klikom na opširnije možete pogledati rezultate školskog natjecanja iz biologije za sedmi i osmi razred.


[OPŠIRNIJE]Rezultati školskog natjecanja iz matematike
Zlata Ćurković / datum: 15. 2. 2012. 18:43

Klikom na opširnije možete pogledati konačne rezultate školskog natjecanja iz matematike za četvrti, peti, šesti, sedmi i osmi razred.


[OPŠIRNIJE]Konačni rezultati školskog natjecanja iz povijesti 2012.
Marija Šegedin / datum: 7. 2. 2012. 17:03

Klikom na opširnije možete pogledati konačne rezultate školskog natjecanja iz povijesti. 


[OPŠIRNIJE]Lidrano 2012.
Claudia Tarle / datum: 6. 2. 2012. 20:20

Sve o međuopćinskom Lidranu 2012.  pročitajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Osvrt
Gordana Curać Depolo / datum: 5. 2. 2012. 21:50

Ovaj osvrt iz pera predsjednice Provedbenog povjerenstva nastao je s namjerom da se Lidrano učini još boljim i da se pomogne školama domaćinima  koje će se ubuduće prihvaćati organizacije...

Što je ove godine na Lidranu bilo drugačije nego inače?

Kako su tekle pripreme, koje su obveze škole domaćina, što su radila povjerenstva (provedbena i prosudbena) i što bi se još bolje moglo napraviti dogodine pročitajte pod opširnije.

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati LiDraNo 2012.
Claudia Tarle / datum: 1. 2. 2012. 17:43

Prosudbeno povjerenstvo za literarni izraz  (Mara Burmas, Darinka Krstulović, Snježana Matić, Milojka Skokandić)

Osnovne škole: (kliknite na naslov rada i pročitajte ga)

 1. More je meni.., Lucija Botica 8.r OŠ Petra Kanavelića (mentor Suzana Petković)
 2. Vrh sela moga, Laura Kunjašić, 6. r OŠ Smokvica (mentor Borjana Crnčević Kovačić)
 3. Žubor života, Marta Donjerković, 6. r  OŠ Blato (mentor Silvija Žanetić)
 4. Je li meni negdje zapisana ljubav, Antonija Napotnik, 8.r OŠ Petra Kanavelića (mentor Suzana Petković)
 5. Vali, Adela Žuvela, 5. r OŠ Blato (mentor Silvija Žanetić)
 6. Što mi je bilo najdraže u prošloj školskoj godini, Jana Cvita Matić, 3.r  PŠ Račišće -OŠ P. Kanavelića (mentor Luči Farac)

Srednje škole

 1. Drhtalica, Rita Matulović, 4. razred SŠ (mentor Maja Šestanović)
 2. Hamlet, Marko Tolj, 2. razred SŠ (mentor Bogdana Roso)

 

Prosudbeno povjerenstvo za novinarski izraz  (Lana Filippi Brkić, Romana Crnac, Dora Mikelić)

 1. Višnjan – Motovun – Hum – Roč, Eliza Fabris, 8. r OŠ Petra Kanavelića (Gordana Curać Depolo)
 2. Volim život. Iako ne vidim, radujem se svemu., Jakov Poša 8. r OŠ Ante Curać Pinjac (mentor Matijana Ojdanić)
 3. Intervju s osobom koja voli svoj posaoViktorija Šeparović, 7. r. OŠ Blato (mentor Ljubica Andreis)
 4. Svijet po mom, Petra Seretinek , 8. r OŠ Petra Kanavelića (mentor Suzana Petković)
 5. Kako se oduprijeti utjecaju medija, Petra Seretinek , 8. r OŠ Petra Kanavelića (mentor Suzana Petković)
 6. Kako odabrati buduće zanimanje , Ivan Kovačević, 8. r OŠ Petra Kanavelića (mentor Suzana Petković)

 

Prosudbeno povjerenstvo za dramsko-scenski izraz  (Ivica Žaknić, Franica Jeričević, Goran Duka)

 1. Grga Čvarak, Ratko Zvrko, Matej Bokšić, 2. razred OŠ Petra Kanavelića, (Voditeljica Dragoslava Radovanović)
 2. (Anti)reklama za knjigu, Robert Krajančić, 3. razred OŠ Smokvica, (voditeljica Marina Šego)
 3. Cvrčak i mravi, učenici 2. i 3. razreda, OŠ Smokvica, (voditeljica Vinka Salečić)
 4. Priče iz Brbljavije, učenici 5. razreda, OŠ Vela Luka (voditeljica Mirjana Žuvela)
 5. (direktan plasman na županijsko) - Radio igra Kuća škorpiona adaptacija ulomka Nancy Farmer Kuća škorpiona. Učenici: Andro Tasovac, Andrea Brčić, Petar Milina, Stipe Torić,Tina Mozara, Toni Bernetić. 7. razred OŠ Petra Kanavelića (mentorice Gordana Curać Depolo i Jakica Stanišić)
 6.  

[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2012.
Claudia Tarle / datum: 27. 1. 2012. 10:47

OŠ Petra Kanavelića je ove godine domaćin međuopćinskog LiDraNa za područje otoka Korčule i Lastova. LiDraNo je popularna smotra LIterarnog, DRAmskog i NOvinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola. Svečano otvaranje smotre, te skupne i pojedinačne scensko-dramske izvedbe možete pogledati u utorak, 31. siječnja u 10,30 sati u kino sali „Liburna“. Pozivamo sve koji mogu doći da napune gledalište i podrže mlade glumce u njihovim prvim scenskim koracima. Klikom na sličice možete pogledati program ili ga pruzmite ovdje (pdf).


[OPŠIRNIJE]Počela je sezona školskih natjecanja
Ivica Fabris / datum: 16. 1. 2012. 08:36

Dragi učenici,

pozivamo vas da se pripremate i uključite u školska natjecanja, susrete i smotre na kojima možete pokazati svoja znanja, vještine, stvaralaštvo i kreativnost. Ako budete u tome dobri i imali malo sreće možete biti pozvani na županijska i državna natjecanja što je onda priznanje i čast za vas i  vašu školu. Najuspješniji učenici i njihovi mentori, koji osvoje 1., 2. ili 3. mjesto na županijskim natjecanjima dobivaju priznanja  i nagrade grada i pozivaju se na prijem kod župana, a državni prvaci imaju čast biti primljeni kod ministra znanosti, obrazovanja i sporta i kod predsjednika države.

U našoj školi već godinama  njegujemo izvrsnost i potičemo naše učenike da je pokažu na različitim natjecanjima. Bilježimo posebne uspjehe naših učenika, od školskih, do županijskih i državnih prvaka, a njihova imena upisujemo u  „KNJIGU SLAVNIH“  kojima se naša  škola diči i ponosi. Svatko od vas je posebno, jedinstveno biće, u vama se kriju različiti talenti. Neke su već otkrili vaši učitelji, a neki još čuče u vama neotkriveni. Samo vi znate kakve sve talente imate. Zato, usudite se, javite se svojim nastavnicima, voditeljima različitih aktivnosti i mentorima i prijavite za sudjelovanje. Na koja se sve natjecanja možete prijaviti, kome se trebate prijaviti  i kada će se  natjecanja održati pogledajte u našem Školskom vremeniku natjecanja, susreta  i smotri. 


[OPŠIRNIJE]Borna Mažurana i Nina Stanišić pobjednici Lino višebojca u Korčuli
Administrator / datum: 27. 12. 2011. 17:28

'Lino višebojac' je gostovao u Korčuli: Borna Mažurana i Nina Stanišić  su pobjednici i očekuju ih daljnja natjecanja!

Sve o ovom uzbudljivom sportskom događaju i svim sudionicima pročitajte na MarkoPoloSportu i u članku Pobjednici iz istog razreda, a pogledajte i fotografije .

Čestitamo Nini i Borni i želimo im puno uspjeha u finalu!


[OPŠIRNIJE]Dodjela nagrada i priznanja u Gradskoj vijećnici
Claudia Tarle / datum: 6. 7. 2011. 22:02

 U Gradskoj vijećnici Grada Korčule učenicima i učiteljima OŠ Petra Kanavelića dodijeljene su nagrade i priznanja za uspjehe postignute tijekom šk. god. 2010./2011.    

Veselom mnoštvu učenika i njihovih ponosnih roditelja čestitao je gradonačelnik Mirko Duhović i sa zadovoljstvom utvrdio kako je prekrasno ispred sebe vidjeti ovoliko vrijedne i uspješne djece, a na nama odraslima je da im pomognemo kako bi postali isto tako uspješni i vrijedni mladi ljudi - budućnost ovog grada.

Ravnatelj škole Berislav Ćurković primio je čestitke u ime škole i ugodno nas iznenadio podatkom da je OŠ Petra Kanavelića po broju primljenih priznanja treća škola u Dubrovačko – neretvanskoj županiji.

Naši mali laureati i njihovi mentori koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima uz priznanja su dobili i skromne poklone od Grada, a škola je pohvalila i još neke aktivnosti koje čine život škole bogatijim.

U lijepom ambijentu vijećnice zapjevala je i ženska klapa Korkyra ponikla u našoj školi, koja još uvijek rado sudjeluje na našim svečanostima.

Čestitamo!

Nagrađeni učenici:

 • Jerko Žuvela, 5. razred, 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz geografije
 • Tina Klisura, 5. razred, 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz geografije
 • Marija Žanetić, 8. razred, 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz geografije
 • Vinko Fabris, 8. razred, 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz geografije
 • Josip Ivančević, 5. razred, 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz matematike
 • Ivan Šestanović, 8. razred, 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz povijesti
 • Andrea Brčić, 6. razred, 1. mjesto na Županijskom i sudjelovanje na Državnom natjecanju  Sigurno u prometu
 • Marino Sardelić, 6. razred, 1. mjesto na Županijskom i sudjelovanje na Državnom natjecanju  Sigurno u prometu
 • Antonela Skokandić, 5. razred, 2. mjesto na Županijskom i sudjelovanje na Državnom natjecanju  Sigurno u prometu
 • Stjepan Lončar, 4. razred, 2. mjesto na Županijskom i sudjelovanje na Državnom natjecanju  Sigurno u prometu
 • Ana Granić, 4. razred, likovni rad izložen na LIK-u
 • Mia Lozica, 5. razred, likovni rad izložen na LIK-u
 • Tihana Slavić, 4.razred, likovni rad izložen na LIK – u
 • Iva Jurjević, 7. razred, likovni rad izložen na LIK-u
 • Valentina Gudelj, 8. razred, likovni rad izložen na LIK-u
 • Ženska plivačka ekipa- 2. mjesto na Županijskom natjecanju u plivanju
  • Jasna Peručić, Dora Tešić, Marija Žanetić, Emanuela Rađa, Eliza Fabris, Katarina Kaštelan, Andrea Bakarić, Mirna Stipanović,
 • Muška  plivačka ekipa - 2. mjesto na Županijskom natjecanju u plivanju
  • Vinko Fabris, Saša Antunović, Hrvoje Fabris, Borna Bokšić, Nikola Pilipović, Marino Kučija, Borna Stanković, Roko Tarle.

I  njihovi mentori:

 • Jurica Čupić – Geografija
 • Judita Bojić – Matematika
 • Marija Šegedin – Povijest
 • Abel Brčić – Likovno stvaralaštvo LIK
 • Ivan Grbin – Sigurno u prometu
 • Adriana Barčić – Županijsko natjecanje u plivanju

Pohvale škole:

 • Na međunarodnom natjecanju iz matematike „Klokan“ svi su se ovi učenici plasirali u prvih 10% u državi:
  • u kategoriji LEPTIRIĆ: Frano Filippi, Paula Batinović, Dora Biliš i Lara Drušković (2. razred)
  • u kategoriji ECOLIER: Josip Ivančević i Borna Mažurana (5. razred),
  • u kategoriji BENJAMIN: Marino Sardelić,  Todor Jurjević i Damjan Borovina (6. razred)
  • u kategoriji CADET: Fabijan Ravlić i Hrvoje Fabris (8. razred)
  • za posebno vrijedan uspjeh pohvaljene su učiteljice Milka Jurjević i Ankica Pamuković, a za uspješnu organizaciju  Judita Bojić,
 • Tomislav Pranjić, 5. razred, osvojio je pohvalnicu za likovni rad na natječaju Tradicija i suvremenost  (priznanje uručeno u muzeju MIMARA 4. lipnja u Zagrebu),
 • Đina Radovanović, 4. razred, pohvaljena je za postignuti uspjeh na natječaju "Moja prva knjiga",
 • Vinko Fabris, 8. razred, priznanje za sportski uspjeh i ulazak u kadetsku vaterpolsku reprezentaciju,
 • Judita Bojić i  Claudia Tarle pohvaljene su za uređivanje web stranica škole,
 • Jurica Čupić je pohvaljen za vrstan i  uspješan višegodišnji rad s učenicima u dodatnom radu iz geografije i popularizaciji geografije među učenicima,
 • za uspješnu suradnju s roditeljima i organizaciju susreta triju područnih škola pohvaljene su PŠ Viganj, PŠ Lovište i PŠ Račišće,
 • za uspješnu organizaciju i prezentaciju školskih projekata roditeljima na Danu otvorenih vrata škole pohvaljena je PŠ Lumbarda.

Claudia Tarle


[OPŠIRNIJE]Nagrađen Tomislavov rad
Abel Brčić / datum: 20. 5. 2011. 19:27

I ove, jedanaeste godine za redom, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe priređuje natječaj namijenjen svim osnovnim školama.Tema ovogodišnjeg natječaja je Tradicija i suvremenost – Narodne priče i običaji, a završava kao i svake godine velikom izložbom odabranih dječjih likovnih radova.

Od najranijeg djetinjstva, susrećemo se s narodnim običajima, svetkovinama, čitamo bajke i mitove. Krenuli smo u taj svijet ljepote, oživili ga i izrazili vizualnim jezikom doživljaje naših narodnih običaja i slike iz bogatog carstva pročitanih bajki, priča i legendi. Korčulanski su učenici obradili dvije teme: pokladne povorke i karneval, i tradicionalne korčulanske bratovštine s procesijom.

Ovih dana u osnovnu školu Petra Kanavelića u Korčuli, stigao je dopis. U ime organizatora likovnog natječaja izražavaju zadovoljstvo što mogu izvijestiti školu da je Tomislav Pranjić, učenik petog razreda, i njegov mentor likovne kulture Abel Brčić pohvaljen za originalni likovni rad. Pohvalnice učenicima, učiteljima i školama biti će uručene na dan  svečanog otvaranja izložbe u subotu, 4. lipnja 2011. u 12 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Uz čestitke na postignutom uspjehu vesele se dolasku na svečanost.

Veselimo se i mi!


[OPŠIRNIJE]Nagrađena Đinina slikovnica
Administrator / datum: 20. 5. 2011. 19:25

I ove godine su učenici naše škole sudjelovali na natječaju "Moja prva knjiga". To je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a sastoji se od pisanja i ilustriranja vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova. Ove godine na natječaj su pristigla 632 rada, što je do sada najveći broj u sedam godina koliko natjecanje postoji. Članovi stručnog žirija imali su težak posao, no uspjeli su izabrati one najbolje.

Ponosni smo što je naša učenica četvrtog razreda Đina Radovanović među najboljima, a njena slikovnica osvojila je nagradu za najšarmantniju priču. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje Sigurno u prometu
Ivan Grbin / datum: 9. 5. 2011. 10:39

I ove godine već tradicionalno je naša škola bila domaćin prometno edukativne akcije Sigurno u prometu. Ovogodišnje Županijsko natjecanje značajno je po većem broju sudionika, ukupno osam prijavljenih škola od kojih je Osnovna škola Lapad odustala.

U konkurenciji osnovnih škola OŠ Blato, OŠ Stjepan Radić Metković, OŠ Vladimir Nazor Ploče, OŠ Smokvica, OŠ Fra Ante Gnječa Staševica, OŠ Vela Luka i OŠ Petra Kanavelića Korčula naša škola je zauzela prva i druga mjesta u kategorijama dječaka i djevojčica te prvo mjesto kao ekipa.

To je dosad najmasovniji odaziv u našoj županiji, pa je i uspjeh Osnovne škole Petra Kanavelića još značajniji i vredniji.   

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Izvrsni mladi geografi!
Jurica Čupić / datum: 6. 4. 2011. 21:02

U srijedu 16. ožujka 2011. u Turističkoj i ugostiteljskoj školu u Dubrovniku održano je Županijsko natjecanje iz geografije. Osnovnu školu Petra Kanavelića  predstavljalo je 12 učenika koji su  postigli  sljedeće rezultate.

Među petašima Tina Klisura i Jerko Žuvela  podijelili su 1. mjesto, Marino Brčić zauzeo je  4., a  Andrija Filipović-Grčić  7. mjesto.

Šestaše je predstavljala Sanja Klisura koja je osvojila 6. mjesto, a  sedmaše  Ivan Kovačević  13. mjesto.

Osmaši su pokazali da izvrsno poznaju Republiku Hrvatsku. U kategoriji osmaša  Marija Žanetić je osvojila  2., a  Vinko Fabris 3. mjesto. Vinko Fabris je osvajanjem trećeg mjesta postao najuspješniji  geograf u našoj školi jer  već četiri godine uspješno  sudjeluje na županijskim natjecanjima  iz geografije. Do sada je osvajao 1., 2. i 3. mjesto, a školske godine 2008./2009. plasirao se i na Državno natjecanje gdje je zauzeo   5. mjesto.

 I ostali osmaši postigli su izvrsne rezultate:  Dora Tešić je osvojila  4., Nikola Pilipović 5., Marin Milina 6. te Jasna Peručić 8. mjesto.

Sve čestitke učenicima na  ostvarenom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju