preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Dan jabuka u 1.a učiteljice Meri Amadeo, 2015. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Tražilica

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2124329
Ovaj mjesec: 3919
Ovaj tjedan: 1395
Danas: 252

-

Naših ruku djela :))
Mali raj imena Lumbarda
Nena Seretinek / datum: 14. 6. 2014. 08:59
Prospekt je nastao kao proizvod školskog projekta Europska Unija i zavičajno mjesto. Likovni poticaj za izradu prospekta je bio susret i druženje s akademskim slikarom Stipom Nobilom koji živi i radi u Lumbardi.

Klikom na sliku preuzmite prospekt u pdf. formatu i uživajte!

Autori slika i teksta su učenici 4 razreda, područni razredni odjel u Lumbardi. Prospekt je preveden na one europske jezike kojeg učenici 4. razreda uče u školi ili se njime služe komunikaciji kod kuće. Mentori za izradu projekta su bile nastavnice Ninislava Lagundžija, Branka Kriletić i Nena Seretinek te Karin Milina, suradnica i savjetnica za španjolski jezik.


[OPŠIRNIJE]Pogledajte novi kalendar iz Lumbarde!
Nena Seretinek / datum: 9. 12. 2013. 12:34

O sviće blagi dan novi od godišća

Da svi zdravo i veselo dočekamo do lita.

Karla, Marija, Rosana, Željana, Marija, Dino, Karlo, Josip, Ante, Josipa

i učiteljica Nena


[OPŠIRNIJE]Paula Petković i ove godine na Reviji
Suzana Petković / datum: 16. 10. 2013. 16:17

Nakon prošlogodišnjeg gostovanja na 50. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece  u Zadru, Paula Petković pozvana je i ove godine jer je njen animirani film „Složna braća“ uvršten u službeni program 51. Revije koja se održala u Kutini.

Od 3. do 6. listopada 2013. hrvatski dječji film preselio se u Moslavinu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Osnovne škole Stjepana Kefelje. Na Reviji je prikazano 70 filmova  („70 veličanstvenih“ kako su ih prozvali organizatori) u okviru 7 revijskih projekcija. U četiri kutinska dana 150 osnovnoškolaca i njihovih mentora iz cijele Hrvatske uživali su u  filmskim projekcijama, ali i brojnim  drugim  sadržajima, poput radionica, izleta i zabavnog programa. Bio je to uistinu praznik dječjeg filmskog stvaralaštva, a rodile su se i neke nove filmske ideje i prijateljstva, pogledajte fotografije iz Kutine  i film "Složna braća"! 

Da Paulin film nije prošao nezapaženo, svjedoči sljedeći tekst:  „(...)Među trideset i tri animirana filma (gotovo polovina svih odabranih radova na 51. reviji!) izdvojili su se pješčana animacija Dobrodošli u naš grad Šibenik  Filmske grupe OŠ Jurja Šišgorića s voditeljicom Ivanom Rupić, glazbena alegorija o ljudskom (ne)razumijevanju Laaa FKVK Zaprešić, s voditeljima Miroslavom Klarićem i Jadrankom Lopatićem, pa možda više glasovima i porukama nego crtežom Pucica z črlenom kapicom,  ponovo iz FKVK Zaprešić, s voditeljem Miroslavom Klarićem i ugodno iznenađenje Složna braća samostalne autorice Paule Petković iz Korčule.“ (D. Popović na web-stranicama Hrvatskog filmskog saveza)


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dan neovisnosti u Račišću
Luči Farac / datum: 6. 10. 2013. 18:41

U petak smo u PŠ Račišće obilježili Dan neovisnosti. Naša je škola svake godine sve manja, ali mi smo i dalje vrijedni i kreativni. Ove školske godine imamo samo osam učenika u kombinaciji (drugi, treći i četvrti razred). Nastavu smo počeli čitajući svako iz svoje čitanke pjesme o domovini, uspoređujući ih, a najviše nas je dojmila pjesma Draga Ivaniševića Moja Hrvatska. Razgovarali smo o prošlosti i naučili što Dan neovisnosti znači za našu domovinu Hrvatsku, izradili zastavice i napravili pano zajedno s kravatama koje predstavljaju Hrvatsku u Europi. Na kraju smo se i sami okušali u pisanju pjesama.

Čestitamo vam Dan neovisnosti!

Hrvatska   domovina

Domovina moja je lijepa Hrvatska.  

Lijepo čisto Jadransko more,

uz Dalmaciju i visoke gore.

Tri boje na zastavi i grb.

Hrvatska je u nama

 i u srcu mame

 i u tebi.

Petra  Matić

Domovina

Domovino moja časna volim te više od svega.

Hvala svim hrabrim vojnicima na tebi,

za sva blaga ovog svijeta  mijenjao te ne bi.

Hrvoje Terzić

Hrvatska domovina

Hrvatska, to je domovina naša za koju su se djedovi naši izborili. Crvena, bijela i plava boje su zastave naše. Slavimo je, poštujemo, obilježavamo. Patnje koje su propatili, smrti, sve za našu budućnosti, a to ne smijemo zaboraviti.

Nikola Franić


[OPŠIRNIJE]Najnovije s Proljetnog sajma
Martin Sardelić / datum: 7. 6. 2013. 20:55

Pogledajte kako je danas bilo na Proljetnom sajmu uz film Martina Sardelića iz 4.b (integralna verzija) smiley

 


[OPŠIRNIJE]Filmska premijera osmaša
Mate Bilić / datum: 20. 5. 2013. 09:44

Učenici osmih razreda OŠ Petra Kanavelića su 8. svibnja prikazali svoje vlastite projekcije u kino sali Liburna u Korčuli. Taj je projekt nastao u suradnji nastavnice hrvatskog jezika Gordane Curać Depolo, koja predaje osmašima i nastavnice informatike, Jakice Stanišić. Program je započeo u 11,30 sati. Sala je bila puna roditelja i učenika. Naši osmaši su se potrudili, prikazano je čak deset filmskih projekcija o svakodnevnim događajima iz života. Rad na filmovima je počeo još u siječnju. Učenici su sa nastavnicom Jakicom, a i kod kuće, snimali i montirali kadrove. Program je podijeljen u tri dijela, tri filmska bloka:

PRVI (Što se ovdje događa? 8.c, Ružno pače 8.b, Bosiljka 8.a)

DRUGI (Kućni ljubimci 8.a, Spas u zadnji čas 8.b, Nije mi ništa 8.c, Nikad nije kasno 8.b)

TREĆI (Friend request 8.c, Osveta 8.a, Mafi Jozo 8.c)

U prvom bloku nagradu za najbolji scenarij dobili su osmaši 8.a razreda za film Bosiljka. U istom bloku u kategoriji najbolja muška uloga nagradu Zlatni oblutak dobiva Josipa Farac. U drugom bloku u kategoriji dokumentarnih filmova Zlatni oblutak dobiva 8.b za film Nikad nije kasno. U  kategoriji za najbolji specijalni efekt Zlatni oblutak dobiva Mate Batinović. U kategoriji ženska uloga Zlatni oblutak dobiva  Maja Biliš. Nagradu za najmlađeg glumca dobiva Roko Tasovac. Nagradu za najbolji film dobiva Mafi Jozo. Učenici su se zahvalili i projekcija je završila.


[OPŠIRNIJE]Djeca su ukras svijeta
Dinko Fabris / datum: 2. 3. 2013. 21:52

Svako dijete je važno. Ima svoje dobre i loše strane. Djeca znaju biti zaigrana i neposlušna, a znaju biti mirna i pažljiva. Neka su djeca osjetljiva i plašljiva, a neka hrabra i neoprezna. Vole bajke i priče i od njih stvaraju razne igre. U igrama žive u dvorcima i gusarskim brodovima. Dok tako plove svijetom mašte, odrasli se drže za uši...

I kad su bučna i kad su tiha, djeca su uvijek ukras svijeta.

Dinko Fabris 2.b

Voditelj: Ivana Žuvela

međuopćinska razina Lidrano 2013.


[OPŠIRNIJE]Oslikali smo kalendar i ove godine !
Nena Seretinek / datum: 16. 12. 2012. 17:51

Klikom na sliku možete prolistati kalendar! 

Kalendar su izradili učenici Osnovne škole Petra Kanavelića Korčula, Područni razredni odjel Lumbarda na kreativnim radionicama zajedno sa svojim učiteljicama Nenom i Ivanom. Zdravlja, sreće, mira i veselja u 2013.  žele Vam:

Ivana, Ena, Silva, Luka, Joana, Emili, Katie, Petra, Karla, Marija, Rosana, Željana, Marija, Karlo, Dino, Josip i Lucija 

"U zdravlju i veselju

Novega godišća

Da svi zdravo i veselo

Dočekamo dolita..."

Lumbardska kolenda


[OPŠIRNIJE]Fotografije nam pričaju
Claudia Tarle / datum: 30. 4. 2012. 10:11

Započnite listati našu knjigu klikom na slikusmiley!

Ovaj je projekt nastao u školskoj knjižnici kao dio velikog i vrlo uspješnog školskog projekta Moj grad u vremenu koji je izazvao veliko zanimanje naših sugrađana. Prezentiran je kroz čak 33 teme vezane uz našu baštinu. Fotografije nam pričaju  je jedna od tih tema, projekt je nastao u školskoj knjižnici s namjerom stvaranja male digitalne arhive starih slika Korčule.


[OPŠIRNIJE]Zeko i potočić
Slađana Regoja / datum: 1. 3. 2012. 17:52

Sjećate se pjesmice "Zeko i potočić"? Mi ne bismo imali ništa protiv da smo proveli nekoliko sati u ovom bijelom okruženju poput našeg zeka...  Nas je pjesmica potaknula da je oslikamo. Baš je ispalo lijepo, poželjeli smo je podijeliti s vama. Prolistajte slikovnicu  "Zeko i potočić" koju su ilustrirali učenici PŠ Lovište.


[OPŠIRNIJE]Kalendar i dobre želje iz Lumbarde
Nena Seretinek / datum: 20. 12. 2011. 22:19

Veselim kalendarom za 2012. godinu puno zdravlja, sreće, mira i veselja zaželjeli su vam Karla, Marija, Rosana, Željana, Marija, Dino, Karlo, Josip, Josipa, Lucija i Laura. Oni su učenici PŠ Lumbarda i kalendar su izradili na kreativnmim radionicama zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicom Nenom. 

"U zdravlju i veselju Novega godišća

Da svi zdravo i veselo dočekamo do lita..."

Lumbardska kolenda

Kalendar prelistajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju