preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Kalendar za 2023./2024.

Vremenska prognoza

 

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2521123
Ovaj mjesec: 6348
Ovaj tjedan: 949
Danas: 94

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Kulturna baština
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prikle za Veli petak
Autor: Marija Penjak, 17. 4. 2014.

Naša učiteljica Meri nas uči da treba čuvati tradiciju i običaje. Uvijek kad nešto učimo o Korčuli trebamo malo istraživati i zapisivati. Zadala nam je da istražimo i saznamo kako se činu prikle. Ja sam pitala moju tetu, tatinu sestru Seku Jasminku Divić. Ona mi je pomogla napisati recept za prikle. Slijedite ga pažljivo.

Recept:

Tri krumpira stavite kuhati u slanu vodu. Pripremite kockicu kvasca s malo mlakog mlijeka i žličicom šećera i pustite da se diže na toplom. Skuhane krumpire dobro zdrobite. Dodajte petnaest dag  šećera, vanilin šećer, izgratane korice limuna, muškatnog oraščića i malo rakije  od rozi. U tu smjesu se polako dodaje brašno, kvasac i malo vode u kojoj su se kuhali krumpiri. Sve  treba dobro izmiješati dok smjesa  ne postane srednje gusta. Tu je potrebno iskustvo. Još treba pripremiti grožđice, sjeckane bademe i orahe i  polako ih miješajući dodati  u  dobivenu smjesu. Kuglice  tijesta se prže u vrućem ulju dok  ne dobiju zlatno žutu boju. Vruće prikle treba posuti šećerom i brzo pojesti!






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju