preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Sedmaši, Razrednica Marina Kalogjera, 1966. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




Tražilica

 

 

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2072742
Ovaj mjesec: 6080
Ovaj tjedan: 662
Danas: 228

-

Kulturna baština
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Recept za lojenicu
Autor: Claudia Tarle, 7. 11. 2014.

Običaje prenosimo pjesmom, govorom, pričama, ali i receptima. Ja sam zapisala recept iz moje obitelji, a vi pokušajte zabilježiti svoje, zapisujte kad god od starijih čujete nešto zanimljivo iz starih vremena jer vrijeme leti. Korčulanska lojenica se pravi za sv. Martina. Prošlost nam priča kako je u staro vrijeme lojenica  bila slatki kruh koji se jeo uz meso, uz pečeni bravlji but. Danas lojenicu zovemo kolačem, a i loj koji se u nju stavlja je sve teže nabaviti. (lojenica recept.pdf) 

(prošle godine u 4.a)

(Claudia Tarle)


povratak na naslovnicu





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju