preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Dan jabuka u 1.a učiteljice Meri Amadeo, 2015. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Tražilica

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2116398
Ovaj mjesec: 4379
Ovaj tjedan: 1641
Danas: 130

-

Kulturna baština
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Recept za lojenicu
Autor: Claudia Tarle, 7. 11. 2014.

Običaje prenosimo pjesmom, govorom, pričama, ali i receptima. Ja sam zapisala recept iz moje obitelji, a vi pokušajte zabilježiti svoje, zapisujte kad god od starijih čujete nešto zanimljivo iz starih vremena jer vrijeme leti. Korčulanska lojenica se pravi za sv. Martina. Prošlost nam priča kako je u staro vrijeme lojenica  bila slatki kruh koji se jeo uz meso, uz pečeni bravlji but. Danas lojenicu zovemo kolačem, a i loj koji se u nju stavlja je sve teže nabaviti. (lojenica recept.pdf) 

(prošle godine u 4.a)

(Claudia Tarle)


povratak na naslovnicu





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju