preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Dan jabuka u 1.a učiteljice Meri Amadeo, 2015. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Tražilica

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2124329
Ovaj mjesec: 3919
Ovaj tjedan: 1395
Danas: 252

-

Ulicama moga grada 2016./2017.
Fotografije s prezentacije projekta
Claudia Tarle / datum: 26. 5. 2017. 11:21

Predstavljanje tema javne prezentacije projekta Ulicama moga grada fotoaparatom je zabilježila Mirna Kalogjera 7.b, čija je fotografija na ovogodišnjem LIK-u s temom Ritam svjetla, ritam boje predložena za državno natjecanje. Za fotogaleriju klikni ovdje. Hvala Mirna :) 


[OPŠIRNIJE]Najava: Ulicama moga grada - u srijedu u 18 sati
Claudia Tarle / datum: 22. 5. 2017. 14:17

Dragi svi, a posebno zaljubljenici u kulturnu baštinu i drugačije učenje, pozivamo vas na javnu prezentaciju velikog školskog projekta - Ulicama moga grada - u srijedu, 24. svibnja s početkom u 18 sati u kino sali Liburna. Klikni na sliku smiley!


[OPŠIRNIJE]Izrada web stranice o Korčuli
Nada Rkman / datum: 2. 5. 2017. 15:24

U okviru velikog školskog projekta Ulicama moga grada nastao je projekt  Izrada web stranice- Korčula u kojem je sudjelovala grupa učenika osmih razreda. Ova nova, jednostavna web stranica Korčule zamišljena je i napravljena kao promocija Korčule, ali je prvenstveno kreativni pokušaj stvaranja vlastite web stranice. Posjetite našu stranicu na linku:

https://sites.google.com/view/projekt-osmi-razred/po%C4%8Detna_1

U projektu su sudjelovali: Ivo Zelić, Val Korica, Marinko Dračevac, Toni Skokandić, Antonio Lipanović, Ivan Đivanović, Ivan  Kučija, Marin Šegedin, Ivan Milina, Ivan Leleković (F), Baldo Murtić, Ivan Leleković (A), mentor Nada Rkman.


[OPŠIRNIJE]Fotografije projektnog dana iz Gradskog muzeja
Claudia Tarle / datum: 28. 4. 2017. 10:30

Fotografije i audio zapise projektnog dana provedenog u suradnji s Gradskim muzejom Korčula pogledajte na linku.

Ovako je veselo učiti!


[OPŠIRNIJE]Sve je lako kad si mlad - snimanje za radio
Claudia Tarle / datum: 27. 4. 2017. 14:00

U petak 28. travnja s početkom u 14:15 sati na valovima Radio Korčule možete slušati emisiju za mlade "Sve je lako kad si mlad" s puno zanimljivosti vezanih uz veliki školski projekt Ulicama moga grada. Ivan Sardelić, urednik i voditelj programa za mlade, istaknuo je koliko je za razvoj i samostalnost djece važno da imaju priliku na radiju predstaviti i opisati svoje aktivnosti i uspjehe. Slušaj http://www.radio-korcula.hr/


[OPŠIRNIJE]Drugi projektni dan "Ulicama moga grada"
Claudia Tarle / datum: 14. 4. 2017. 10:22

U srijedu, 12. travnja, održan je i drugi projektni dan velikog školskog projekta "Ulicama moga grada". Cilj nam je bio da svi nešto naučimo jedni od drugih, mali od velikih i veliki od malih, pa smo u kino sali svaki projekt ukratko predstavili, u okviru tri do pet minuta. Po prvi put su učenici imali priliku i ocijenjivati jedni druge, dobili su evaluacijski listić na kojemu su nakon ogledane prezentacije na jednostavnoj skali od 1-3 označili koliko im je bila zanimljiva tema i prezentacija svih 26 projekata. Nastavlja se...


[OPŠIRNIJE]Prvi projektni dan - Projekt je tijeku...
Claudia Tarle / datum: 28. 3. 2017. 10:44

U tijeku je prvi projektni dan  velikog školskog projekta Ulicama moga grada u kojemu sudjeluje svih 376 učenika OŠ Petra Kanavelića. Raspršili su se po cijelome gradu i svi vrijedno i kvalitetno rade. Činimo učenje zanimljivim i kreativnim, i ne manje važno - istražujemo našu kulturnu baštinu. Učenici od prvog do četvrtog su sa svojim učiteljicama, a oni stariji su se rasporedili prema svojim interesima. Ako ih sretnete na terenu, slobodno im se priključite, mogu oni od vas, ali i vi od njih nešto naučiti.... Polako ćemo dodavati fotografije u album.


[OPŠIRNIJE]Ulicama moga grada - najava prvog projektnog dana
Claudia Tarle / datum: 22. 3. 2017. 16:23

Za utorak, 28. ožujka 2017. najavljujemo prvi radni dan velikog školskog projekta "Ulicama moga grada". Učenici od prvog do četvrtog razreda projekte će raditi u svojim odjelima, a učenici od petog do osmog razreda se samostalno odlučuju za sudjelovanje u jednoj grupi. Klikom na sliku preuzmite letak sa sažecima svih 26 mini projekata.

Cilj velikog školskog projekta je osuvremenjivanje nastave. Povezivanjem sadržaja školskih predmeta s istraživanjem kulturne baštine naših (neizbježno turističkih) mjesta, razvija se i unaprjeđuje informacijska pismenost svih sudionika projekta kroz motiviranje za istraživački rad, samostalno korištenje tiskanih i digitalnih izvora znanja, traženje i odabir informacija, sažimanje, uočavanje bitnoga, praktičan rad, timski rad, organiziranje posla, predstavljanje proizvoda i za učenje brojnih drugih životnih vještina i kompetencija koje su temelj cjeloživotnog obrazovanja 21. stoljeća.

Kako će izgledati školski projektni dan?

Bez školskog zvona i rasporeda sati, manje grupe učenika pod vodstvom nastavnika. Rezultate rada predstavit ćemo jedni drugima za dva tjedna, a krajem šk.god. planiramo javnu prezentaciju projekta u obliku večernje priredbe. 


[OPŠIRNIJE]Veliki školski projekt
Claudia Tarle / datum: 18. 11. 2016. 12:57

Radni tim za provedbu i organizaciju velikog školskog projekta sastao se u srijedu, 9. studenoga 2016. i usuglasio se oko okvirne teme projekta.

Za radni naslov izabrana je tema Ulicama moga grada. Izborom teme ostali smo u okviru proučavanja kulturne baštine, što je jedan od prioriteta naše škole, a istovremeno omogućili jednostavno integriranje svih ostalih tema.

Veliki školski projekt će se realizirati u drugom polugodištu kroz dva projektna dana s razmakom od dva tjedna.

Učenici od prvog do četvrtog razreda provodit će razredne projekte koje će voditi učiteljice razredne nastave, a učenici od petog do osmog birati će prema svojim interesima između ponuđenih projekata predmetnih učitelja.

Svi učitelji će ispuniti prijavu projekta na priloženom obrascu (pod opširnije) do 1. prosinca i poslati na e-mail ruzica.fabijanovic@gmail.com.

Od 1. do 15. prosinca tim za provedbu projekta napraviti će prikaz dostavljenih ideja na panou u zbornici kako bi se do kraja polugodišta mogla napraviti međusobna integracija voditelja i usklađivanje broja učenika u grupama po uzrastu.


[OPŠIRNIJE]Učiteljsko vijeće: Tema SWOT analiza realiziranih VŠP
Claudia Tarle / datum: 3. 11. 2016. 13:47

Planiranje velikog školskog projekta na Učiteljskom vijeću :) SWOT analiza


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju