preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Dan jabuka u 1.a učiteljice Meri Amadeo, 2015. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Tražilica

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2124337
Ovaj mjesec: 3924
Ovaj tjedan: 1400
Danas: 258

-

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Znam – Mislim – Imam stav

Dana 15. prosinca u 11.30 sati u prepunom Domu kulture se održala javna tribina "Znam – Mislim – Imam stav" povodom završetka Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava raznim aktivnostima od 15. studenog do 15. prosinca.

Javnu tribinu su pripremili učenici osmih razreda sa svojim nastavnicima i stručnim suradnicima i na nju pozvali roditelje i ostale zainteresirane. Tribina se sastojala od kviza i parlaonice. 

Kviz na temu ovisnosti i zdravlja se sastojao od tri dijela i troje učenika je predstavljalo svaki razred. Prvi dio kviza je odigran na sistem najbržeg prsta, druga su bila pitanja po skupinama, a u trećoj se ponovio najbrži prst. Sve su se skupine potrudile, ali skupina A je pobijedila i dobila nagradu.

Poslije kviza je održana parlaonica na temu: Možemo li se zabaviti bez alkohola? Sukobile su se dvije skupine, negacija i afirmacija. Važno je napomenuti da su grupe raspravljale bez obzira na vlastiti stav. Pobijedila je skupina negacije jer je bila uvjerljivija i upornija u svojim tvrdnjama. Svrha i cilj ovoga projekta je osvijestiti učenike i upozoriti ih na opasnost od posljedica uzimanja alkohola i općenito na problem alkohola u društvu.  

Đina Radovanović, Nina Brčić, Sara Hančević, Antonela Tomašić 8.c


[OPŠIRNIJE]Osmaši poručuju...
Gordana Curać Depolo / datum: 10. 12. 2012. 10:07

Nakon čitanja lektire.... u mjesecu borbe protiv ovisnosti.

Već nekoliko godina na popisu lektire za 8. razred nalazi se roman Maje Brajko Livaković Kad pobijedi ljubav. Roman se bavi problemima mladih i prvim susretom s drogom. Spisateljica je prva progovorila u svom romanu o ovoj osjetljivoj temi na prikladan način umotavši je u priču djevojke Dore koja ima sretan završetak. No, najvažnije je osvijestiti našim čitateljima situacije u kojim bi se i sami mogli naći i kako se nositi s njima. Stoga od srca preporučujem za čitanje svima koji je u osmom razredu nisu stigli pročitati. Evo što nam poručuju učenici 8.a i 8. b u svojim brošurama koje su nastale nakon obrade lektire:

"Droga i sport ne poznaju jedno drugo."

"Droga daje lažan osjećaj moći.“

"Oni koji se drogiraju misle da će postati bolji ljudi i veće face, te da će nestati svi njihovi problemi. Oni ne shvaćaju da pomoć traže na krivome mjestu."

„Droga donosi patnju u obitelj.“

„Nitko nije toliko vrijedan da zbog njega uđeš u svijet droge."

„Nemoj nikada pokušavati pomoći onima koji se drogiraju jer te mogu uvući u svijet droge. Oni trebaju stručnu pomoć.“

„ Ako ti ponude drogu ODBIJ JE .... i budi ponosan na svoju odlučnost.“„ Ako ti ponude drogu, ODLUČNO RECI NE  i otiđi.“

„Ne stupaj u kontakt s osobama koje su ti na bilo koji način sumnjive.“

"Ne budi naivan, informiraj se o vrstama i utjecaju droge na organizam i ne zaboravi: TI SI TAJ KOJI ODLUČUJE! Donesi pravu odluku!“


[OPŠIRNIJE]Pismo imaginarnom prijatelju u 8.b
Administrator / datum: 5. 12. 2012. 08:32

Ružica Žuvela

Govoreći o problemima ovisnosti, na satu razrednika došli smo na ideju da prijatelju, koji je odabrao krivi put, napišemo pismo ili pjesmu, u kojem ćemo ga uvjeriti da čini loše sebi i drugima i pomoći mu da se vrati na put sreće i zdravih izbora.

Puno je odličnih razloga da drogama kažemo NE. Izbjegavajući drogu možemo:

Izbjeći nevolje (droga je zabranjena zakonom)

Izbjeći ovisnost (ovisnost je ponižavajuća, bolesna i glupa)

Ostati zdrav (droga uništava duh, tijelo i prirodnu životnu radost)

Imati prijatelje (droga uništava prijateljstvo)

Završiti školu (bez škole si nitko i ništa)

Ima još…  Pod opširnije pročitajte neke od naših uradaka.


[OPŠIRNIJE]Najbolji prijatelj u mom razredu
Ružica Žuvela / datum: 4. 12. 2012. 20:08

Ove školske godine odlučili smo u višim razredima odabrati učenika koji se u svom razredu ističe kulturnim ophođenjem s učenicima i učiteljima, brigom za druge, koji je spreman saslušati i pomoći drugima u razredu, učiniti dobro djelo. Na taj način želimo stvarati toplo, sigurno i poticajno okruženje za osobni razvoj učenika u kojem će nastajati, razvijati se i održavati prijateljstva, međusobno se pomagati i uvažavati jedni druge.

Izbor smo napravili na način da su učenici pojedinačno predlagali učenika za kojeg smatraju da je najbolji prijatelj u razredu, obrazlažući svoj prijedlog, a član Vijeća učenika zapisivao je predložene učenike na ploči. Ime učenika s najvećim brojem glasova upisalo se na hamer. Ostali učenici su mu pružili ruku prijateljstva i zahvalnosti tako što su zapisali njegove pozitivne osobine zbog kojih ga biraju. Svaki razredni odjel osmislio je izgled svog plakata koji sada krase naš školski hodnik, pogledajte plakate ! Čestitamo izabranim učenicima! Želimo da i dalje svojim ponašanjem budu primjer ostalima. To su:


[OPŠIRNIJE]Naš štit za samopoštovanje i borbu protiv ovisnosti
Administrator / datum: 30. 11. 2012. 12:44

Ružica Žuvela

Radionicom ''Moj štit'' i ''Izaberi zdrav život'' u 3.a započeli smo obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Učenici su za sebe izrađivali svoj osobni ''štit'', koji je izgrađen od njihove najdraže igre, najsretnijeg trenutka u obitelji, onoga što najviše cijene kod sebe, svog najboljeg prijatelja i najljepše bajke ili priče koju su pročitali. Međusobno su pričali o onome što su napisali i nacrtali tako da jedni druge bolje upoznaju i razvijaju pozitivnu sliku o sebi.

U drugom dijelu radionice upoznali su se s pojmom ovisnosti i olujom ideja nabrajali o čemu sve možemo biti ovisni i što nam može pomoći da ne upadnemo u zamku tog mračnog svijeta. Složili smo se da je to prije svega obitelj, pravi prijatelji, znanje, bavljenje sportom i zdrava prehrana. U grupama su od starih časopisa izrađivali brošurice koje promiču zdrav život. Na fotografijama pogledajte kako smo vrijedni i kreativni bili.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju