preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Sedmaši, Razrednica Marina Kalogjera, 1966. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
 

 

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2056630
Ovaj mjesec: 7921
Ovaj tjedan: 1478
Danas: 237

-

vijesti
Pozdrav proljeću
Jasenka Lipanović / datum: 20. 3. 2018. 19:22

I ove ćemo godine s veseljem pozdraviti proljeće izletima u prirodu. U srijedu, 21. ožujka, učenici od prvog do četvrtog iz Korčule planiraju izlet na Naplov (provjerite planove s učteljicama), a kako je kiša natopila zemlju i poremetila planove i malih berača šparoga iz Lumbarde, izlet na Gornje blato se odgađa za sljedeći tjedan. Sretan vam prvi dan proljeća!


[OPŠIRNIJE]Klikni i preuzmi letak sa svim projektima!
Claudia Tarle / datum: 16. 3. 2018. 12:47


[OPŠIRNIJE]Izaberi nenasilje - projektni dan u ponedjeljak
Claudia Tarle / datum: 15. 3. 2018. 09:31

Najavljujemo projektni dan velikog školskog projekta „Izaberi nenasilje“ u ponedjeljak 19. ožujka 2018.g. Učenici od prvog do osmog razreda projekte će raditi u svojim odjelima, od 8 do 13 sati. To će biti dan bez školskog zvona i rasporeda sati.

Ove školske godine naglasak smo stavili na preventivne programe, zdravstveni i građanski odgoj. Nasilje ostavlja dugotrajne posljedice po psihičko zdravlje i ponašanje, kako djece koja trpe nasilno ponašanje, tako i onih koji ga čine.

Naša škola mjesto je nulte tolerancije na nasilje stoga i je cilj našeg projekta promoviranje i usvajanje poželjnih oblika ponašanja, poticanje odgovornog i primjerenog ponašanja, tolerancije prema različitima te razvijanje vještina zauzimanja za sebe. 

Osim podizanja svijesti javnosti, želimo uspostaviti jasno i glasno NE nasilju! Učimo djecu nenasilnom rješavanju sukoba te svima šaljemo poruku: "Svi smo mi različiti, ali nismo sami, svi mi zajedno izabrali smo nenasilje." Rezultate rada predstavit ćemo zainteresiranoj javnosti krajem travnja na javnoj prezentaciji i izložbi naših radova. 


[OPŠIRNIJE]Županijski pobjednici Vjeronaučne olimpijade idu na državno
Claudia Tarle / datum: 15. 3. 2018. 09:13

Ekipa naše škole prva je u Županiji  i ide na državno natjecanje u Poreč. Ekipu čine: Dinko Fabris (7.b), Matej Bokšić (8.a), voditeljica Časna Anita, Vjeko Fabris (7.b) i Zvonimir Skorin (7.a). Čestitamo!

Vjeronaučna olimpijada, nakon odgađanja na razini Hrvatske zbog nevremena, održana je u petak, 9. ožujka u Dubrovniku. Sudjelovala je ukupno 21 škola: 13 osnovnih škola i 8 srednjih škola s područja Dubrovačke biskupije.

Ekipa Osnovne škola Petra Kanavelića iz Korčule i Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića iz Dubrovnika pobjednice su županijskog natjecanja iz Vjeronauka u Dubrovniku i predstavljat će Dubrovačku biskupiju na državnom natjecanju.


[OPŠIRNIJE]Sretan vam svima dan broja Pi!
Administrator / datum: 14. 3. 2018. 17:25

Ivana Fazinić

Pi dan (π dan) se u matematičkom svijetu slavi svakog 14. ožujka, jer ako pišemo datum u obliku m.dd tada je to najjednostavnija aproksimacija broja π: 3.14.

Danas je na nastavi matematike sve bilo u znaku ovog broja. Učenici su izrađivali maštovite plakate pa su tako znamenke broja Pi interpretirane u različitim bojama, smajlićima, notama, a upoznali su se i s njegovom dugom poviješću saznali da je star nekoliko tisuća godina. 

Usput smo čuli kako decimale ovog broja zvuče odsvirane na saksofonu, a počastili smo se i posebnim keksima za ovaj dan koji su učenici napravili kod kuće. Čak je i recept za kekse pomno osmišljen, sadržava točno 3 sastojka i 14 prstohvata vanilin šećera.

Sretan vam svima dan broja Pi!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Sara Ilišković / datum: 14. 3. 2018. 16:29

U srijedu  07. ožujka 2018. godine u OŠ Marina Držića u Dubrovniku održano je Županijsko natjecanje iz povijesti. Našu školu je predstavljalo troje učenika.

U konkurenciji sedmaša sam ja, (Sara Ilišković 7.b), podijelila treće mjesto s još dvoje učenika, a u konkurenciji osmaša je Josip Rončević (8.a) osvojio drugo mjesto, a Matej Bokšić (8.a) sedmo mjesto u županiji od ukupno 13 učenika.

Moram istaknuti da je Josip Rončević (8.a)  na neslužbenoj listi dijelio 1. mjesto, ali je pregledom svoga testa uočio jednu pogrešku i prijavio ju je ispitnom povjerenstvu. Oni su uvažili njegovu primjedbu i na službenoj listi Josip je završio na drugom mjestu. Josip nas je iznenadio svojom čašću i iskrenošću. Bravo Josipe!

Dobro smo se zabavili, nasmijali i družili. Radujemo se sljedećem natjecanju iz povijesti na kojem ćemo biti još bolji. Još jednom čestitam svima na postignutim rezultatima, svojim smo znanjem i ponašanjem na najbolji mogući način predstavili svoju školu!

Sara Ilišković, 7.b


[OPŠIRNIJE]Prvi put na natjecanju World Maths Day
Administrator / datum: 12. 3. 2018. 10:30

Ivana Fazinić

Naša škola je ove godine prvi put sudjelovala u najmasovnijem matematičkom natjecanju na svijetu World Maths Day i tako obilježila svjetski dan matematike 7. ožujka. 
Natjecanje je trajalo 48 sati i paralelno se odvijalo u cijelom svijetu. Učenici su se, nekoliko dana prije u prednatjecanju, mogli upoznati s tipovima zadataka i uvježbavati brzinu rješavanja.

Zadaci su kratki, numeričkog tipa i treba ih riješiti što više u zadanoj minuti. Virtualno se u tom trenutku nadmeću s vršnjacima iz cijeloga svijeta, a ukupno je sudjelovalo skoro 4 milijuna učenika.

Ovaj događaj ima i bitan humanitarni značaj, ("škole pomažu školama") budući organizatori za određeni broj bodova postignut kroz natjecanje doniraju novac UNICEFU za pomoć školama u nerazvijenim zemljama. Ove godine su to bile škole u Zimbabweu.

Za samo natjecanje smo saznali sasvim spontano i pomalo u zadnji čas, a budući nam je ovo svima bila probna godina, odlučili smo prijaviti samo desetak sudionika. 

Sudjelovali su učenici Wanda Vigna, Roko Ivančević, Paula Lučić, Zvonimir Skorin, Josipa Milina, Tomislav Čurković, Luka Depolo, Leo Fider, David Julian Gavranić, Tonka Ivančević, Marin Milat i Mario Novaković, te nastavnice Ivana Fazinić i Tajana Tasovac. 

Vrijedi spomenuti da je učenica Wanda Vignja iz 8.b razreda do pred sam kraj natjecanja bila na listi 100 najboljih učenika svijeta u svojoj kategoriji, ali su je nažalost za tijesnih nekoliko bodova ipak „izgurali“ s liste.
Svima nam se natjecanje veoma svidjelo i jedva čekamo sljedeću godinu kada ćemo sudjelovanje proširiti na cijelu školu.


[OPŠIRNIJE]Bravo za naše žene, druge su u Hrvatskoj!
Claudia Tarle / datum: 8. 3. 2018. 18:21

Naša ženska plivačka ekipa je osvojila drugo mjesto na završnici državnog prvenstva u plivanju koje se danas održalo u Vukovaru. Školu je predstavljala sljedeća ekipa: voditeljica Adriana Barčić i plivačice Ena Šestanović, Paula Blitvić, Karla Fabris, Franka Brkić, Ana Franić, Tina Sardelić, Ana Farac, Katija Sessa i Karmen Fabris, kapetanica. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Sretan Dan žena!
Claudia Tarle / datum: 8. 3. 2018. 08:51


[OPŠIRNIJE]Zdravi doručak u 2.a
Tereza Lozica / datum: 7. 3. 2018. 20:55

U 2.a, razredu učiteljice Mirjane Jeličić, učenici i učiteljica su se potrudili i organizirali zdravi doručak. Donijeli su samo zdrave namirnice: domaće marmelade, domaći med, razne jogurte, kuhana jaja, domaći kruh...

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedna je mama učenicima pokazala kako napraviti zdravi smoothie, a učenici su se oduševili. Miksali su zobene pahuljice, orašasto i svježe voće s medom i mlijekom i dobili slasni zdrav, cjelovit doručak! 


[OPŠIRNIJE]Izvrsni mladi geografi!
Jurica Čupić / datum: 7. 3. 2018. 16:52

Na Županijskom natjecanju iz geografije, koje je održano 1. ožujka u Gimnaziji Dubrovnik, korčulanski osnovci opet su imali razloga za slavlje. Od pet učenika koliko ih je dobilo pozivnice za županijsku razinu, čak njih četvero se vratilo s nekom od medalja. U kategoriji osmaša Josip Rončević je uvjerljivo osvojio 1. mjesto (64/70). Podsjetimo da je Josip bio i državni prvak iz geografije prije dvije godine, a sa županijskih natjecanja ima dva 1. i jedno 2. mjesto. U istoj kategoriji Marin Čumbelić je osvojio 2. mjesto te je pokazao da se uspješno mogu uskladiti školske i športske obveze.

Sedmašice su također bile izvrsne. Sara Ilišković se po prvi put natjecala i odmah je osvojila 1. mjesto. Da je bila presnažna za svoju konkurenciju govori i 10 bodova razlike ispred drugoplasiranog. Malo se učenika može pohvaliti redovitim uspjesima na natjecanjima, a kad vam to polazi za rukom tri godine za redom, onda to nije slučajnost. Ove godine Lora Lagundžija je osvojila 3. mjesto.

Najmlađu kategoriju (5. razred) predstavljao je Tomislav Čurković koji je u konkurenciji 17 učenika zauzeo 5. mjesto. Još jednom iskrene čestitke na postignutim rezultatima. Svojim ste uspjehom i ponašanjem na najbolji način predstavljali OŠ Petra Kanavelića.  


[OPŠIRNIJE]Škola i šport mogu zajedno!
Velebit Veršić / datum: 5. 3. 2018. 11:06

Na završnom turniru prvenstva Hrvatske u vaterpolu, koji je održan ovaj tjedan u Korčuli, učenici naše škole, članovi Korčulanskog plivačkog kluba osvojili su prvo mjesto te postali prvaci Hrvatske u kategoriji kadeta. 

Da škola i šport mogu zajedno još jednom je potvrđeno, članovi pobjedničke ekipe su svi od reda dobri učenici. Neka ovaj uspjeh bude primjer svim našim učenicima da se uz malo dobre volje i htijenja puno toga može ostvariti.

Čestitke svim članovima pobjedničke ekipe i njihovim trenerima na velikom uspjehu, sa željom da nadmaše i budu bolji od trofejne generacije kapekaša iz 78. godine, žele njihovi nastavnici.

Ravnatelj Velebit Veršić, prof.


[OPŠIRNIJE]Čestitamo, kadeti KPK su prvaci Hrvatske!
Claudia Tarle / datum: 5. 3. 2018. 08:27

https://markopolosport.net


[OPŠIRNIJE]Srijeda 28. veljače - Dan ružičastih majica
Claudia Tarle Ružica Žuvela / datum: 27. 2. 2018. 12:22

Pokaži da si protiv nasilja i dođi u školu u ružičastoj majici!

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

Dan ružičastih majica poseban je po tome što je inicijativa i ideja potaknuta od učenika.  2007. godine u jednoj školi u Kanadi, jedan je dječak došao u školu u ružičastoj majici u znak podrške svojoj majci, oboljeloj od raka dojke. 

Zbog toga što je nosio ružičastu majicu, doživio je vrijeđanje i maltretiranje od strane svojih vršnjaka. Međutim, njegova dva prijatelja, došla su na ideju da, bez puno riječi, daju nasilnicima do znanja kako osuđuju takvo ponašanje na način na su obukli ružičastu majicu, a svakim je danom sve više učenika nosilo ružičaste majice kako bi pružili podršku učeniku kojeg su maltretirali. 

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, naša škola će i ove godine obilježiti Dan ružičastih majica kako bi se podigla svijest o problemima vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima.

POKAŽI DA SI I TI PROTIV NASILJA!

Ovdje pogledajte kako je bilo prošle godine!


[OPŠIRNIJE]Pozdrav s Antarktike!!
Jurica Čupić / datum: 20. 2. 2018. 13:25

Dobiti razglednicu postala je prava rijetkost, a kad vam ona stigne s Antarktike, točnije s Južnog pola, onda je to ravno čudu. Pošiljatelj svima dobro poznat, Davor Rostuhar, prvi Hrvat koji je samostalno osvojio Južni pol. Bio je to projekt „Polarni san“ koji je predstavljen u mjesecu rujnu i u našem gradu. Možemo biti ponosni što smo bili dio te priče te što smo na skroman način doprinijeli da Davor ostvari svoje snove.

Ekspedicijski dnevnik čitajte na https://kek.hr/category/polarni-san-novo/ekspedicijski-dnevnik/


[OPŠIRNIJE]Drugo kolo Modelarske lige održano u Korčuli
Claudia Tarle / datum: 19. 2. 2018. 11:22

Prvo kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije održano je 15. veljače 2018. u OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću. U natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa (20 učenika) iz 5 škola s kontinentalnog područja Dubrovačko-neretvanske županije. Drugo kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije održano je 16. veljače 2018. u OŠ Petra Kanavelića u Korčuli. U natjecanju je sudjelovalo 8 ekipa (15 učenika) iz 3 škola s područja otoka Korčule.

Natjecanja je otvorila koordinatorica Modelarske lige – Biljana Trifunović koja je izrazila veliko zadovoljstvo uključenjem Dubrovačko-neretvanske županije u natjecanje, čime je Modelarska liga uspješno ostvarila jedan od ciljeva – provedbu u svim županijama Republike Hrvatske.

Ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića, gospođa Žana Dodig zahvalila je Hrvatskoj zajednici tehničke kulture na nastavku suradnje koja je započela programom terenske nastave u Nacionalnom centru tehničke kulture.

Ravnatelj OŠ Petra Kanavelića, gospodin Velebit Veršić i učiteljica Ivana Marušić zahvalili su Hrvatskoj zajednici tehničke kulture na suradnji pri organizaciji i provedbi Modelarske lige te najavili optimalnu podršku svih budućih događanja vezanih za praktičnu nastavu Tehničke kulture.

Učenici su u puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu prema nacrtu profesora Ivana Rajsza, a Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Hrvoje Vrhovski, Tena Kozina i Zvonimir Lapov-Padovan najboljim ekipama prvog kola proglasilo je:

 1. mjesto - Donatella Ivulić i Ana Čagalj–OŠ Lapad, Dubrovnik (mentorica: Fany Bilić)
 2. mjesto - Antonia Šurković i Stella Ribičić–OŠ Marina Držića Dubrovnik (mentorica: Nives Radović)
 3. mjesto - Ivan Šprlje i Toni Milan–OŠ Stjepana Radića, Metković (mentorica: Marina Nikolić)

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Hrvoje Vrhovski, Ivana Marušić, Jure Vilić i Zvonimir Lapov-Padovan najboljim ekipama drugog kola proglasilo je:

 1. mjesto –Frano Silić – OŠ Petra Kanavelića Korčula– (mentorica: Ivana Marušić)
 2. mjesto – Karmen Jana Šestanović i Veronika Vicelić – OŠ Orebić (mentorica: Ivana Marušić)
 3. mjesto – Mladen Foretić i Vito Farac - OŠ Petra Kanavelića Korčula (mentorica: Ivana Marušić)

Obje prvoplasirane ekipa u oba kola Dubrovačko-neretvanske županije predstavljat će Županiju na državnoj razini u Kraljevici. Oba kola natjecanja je organizirala ZTK Dubrovačko-neretvanske županije koja je osigurala optimalne materijalno-tehničke uvjete za provedbu natjecanja (pribor i alat za provedbu natjecanja, užinu i simbolične nagrade za sve natjecatelje), uz administrativno-logističku podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture (stručno povjerenstvo za provedbu natjecanja i potrošni materijal za provedbu natjecanja).

Voditeljica Nacionalnog centra tehničke kulture, Biljana Trifunović, prof.


[OPŠIRNIJE]Maškare!
Claudia Tarle / datum: 13. 2. 2018. 12:11

Puno fotografija maškarane povorke, suđenja i plesno-glumačkih točaka najmlađih učenika, s puno veselih detalja i lijepih portreta možete pogledati u fb albumima Andree Tedeschi. Hvala Andrea na obilju slika!

Male maškare od prvog do četvrtog na skalama od grada smiley


[OPŠIRNIJE]Županijsko prvenstvo u plivanju
Adriana Barčić / datum: 13. 2. 2018. 10:01

U Dubrovniku je završilo Županijsko prvenstvo u plivanju. Dječaci su se plasirali na 3. mjesto, a odlične djevojčice na 1. mjesto i idu na Državno prvenstvo koje će se održati 28. veljače u Vukovaru.

Sastav djevojčice: Tina Sardelić, Paula Blitvić, Franka Brkić, Katja Sessa, Karmen Fabris, Karla Fabris, Marta Bakarić, Ana Farac, Ana Franić.

Sastav dječaci: Vito Sardelić, Toni Mozara, Jakov Brčić, Toni Grbin, Maxim Noah Vucković, Leo Fider, Vjekoslav Fabris, Igor Krstulović, Vito Favro.


[OPŠIRNIJE]Poziv za edukaciju učitelja
Velebit Veršić / datum: 13. 2. 2018. 09:31

Drage kolege,

udruga Vincenca iz Blata, u suradnji sa centrom znanja Profectus, 16. i 17. veljače organizira  edukaciju za učitelje, odgojitelje i roditelje djece s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju. Edukacija će se odvijati u prostorijama OŠ Blato. Molim zainteresirane da se upišu na listu na oglasnoj ploči u zbornici do četvrtaka, 15.3.

                                                                                                  Ravnatelj Velebit Veršić

Program edukacije preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Kostimirani koncert učenika glazbene škole
Tihana Penjak / datum: 8. 2. 2018. 22:18
OŠ Petra Kanavelića Korčula
Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola
 
Tradicionalni  Kostimirani koncert učenika glazbene škole u Korčuli održati će se ove školske godine  u  prostoru  OŠ Petra Kanavelića Korčula, (prizemlje -lijevo), ove subote, 10.veljače 2018. u 17 i 30 sati.
Nastupaju naši učenici instrumentalisti,zbor te mali orkestar.
Sviraju pripremljene skladbe- svi maškarani!  
👑 🎓 🎩👠 👒 🎸 📣
 
 Srdačan pozdrav,
                                   Voditelj OGŠ:
                                   Tihana Penjak,prof.
 
 

[OPŠIRNIJE]NASTAVA POD MASKAMA
Ružica Žuvela / datum: 8. 2. 2018. 11:02


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2018.
Jakica Stanišić / datum: 5. 2. 2018. 00:09

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. 

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Svake godine organizira se i nagradni kviz kojemu mogu pristupiti učenici osnovnih škola.

Ukoliko želiš saznati više o ovom danu ili pristupiti kvizu klikni ovdje (link na http://www.dansigurnijeginterneta.org/)!

Sretno!!!

https://www.youtube.com/watch?v=ygV-eUJCGM4 – 5 savjeta za sigurno korištenje interneta

https://www.youtube.com/watch?v=hUvX3YiFqWg – lijepa riječ

Kakva je tvoja riječ na internetu? Razmisli...


[OPŠIRNIJE]U petak LiDraNo u Blatu
Claudia Tarle / datum: 25. 1. 2018. 10:03

U petak, 26. siječnja održat će se međuopćinski LiDraNo u Blatu. Uz sudionike dramskog dijela programa, pozvani su i svi nominirani autori literarnih i novinarskih radova. Polazak u 8 sati s autobusnog kolodvora.


[OPŠIRNIJE]Školski Lidrano 2018.
Gordana Curać Depolo / datum: 24. 1. 2018. 08:49

Danas se u Domu kulture Liburna održala smotra dramskog stvaralaštva. Jučer je školsko povjerenstvo izabralo najbolje literarne i novinarske radove. Donosimo vam imena najuspješnijih učenika koji će sudjelovati na međuopćinskoj smotri u Blatu, 26. siječnja. Želimo im puno uspjeha!

Odabrani literarni:

Mislav Tomičić / 5. razred, mentorica Suzana Petković

Klara Zupet / 6. razred, mentorica Vesna Martinović

Kata Silić /  6. razred, mentorica Vesna Martinović

Dinko Fabris / 7. razred, mentorica Gordana Curać Depolo

Lora Lagundžija / 7. razred, mentorica Gordana Curać Depolo

Wanda Vigna / 8. razred, mentorica Suzana Petković

novinarski radovi:             

Mislav Tomičić / 5. razred, mentorica Suzana Petković

Eva Depolo / 5. razred, mentorica Suzana Petković

Dinko Fabris / 7. razred, mentorica Claudia Tarle

Josip Rončević / 8. razred, mentorica Suzana Petković

Matej Bokšić /  8. razred, mentorica Suzana Petković

Radijsko stvaralaštvo- radioigra:

Priča koja nije za laku noć, filmska i radijska grupa, Mihael Matković i Mario Novaković, mentorica Suzana Petković

Pojedinačni dramsko scenski nastupi:

Marija Skeleta / 3. razred, mentorica Meri Amadeo

Marija Botica / 8. razred, mentorica Suzana Petković

Saša Vukić / 8. razred, mentorica Suzana Petković

Skupni dramsko scenski nastupi ( dramsko-scenska igra):

DUGE GAĆE, 4. razred, mentorica Dragoslava Radovanović

(Vito Ilišković, Lucija Botica, Mia Maričević, Antonio Aščić, Branimir Cebalo, Matea Andreis, Tina Vučićević, Ana Filipović Grčić, Kalarisa Gatti)

DEČKI, NAĐITE SI CURE, 7. razred, mentorica Gordana Curać Depolo

(Tina Sardelić, Jakov Brčić, Danijela Ćurković, Marija Foretić, Lora Lagundžija, Vjeko Fabris, Dinko Fabris, Zvone Skorin)

MENTORICE:

 • Vesna Martinović
 • Suzana Petković
 • Gordana Curać Depolo
 • Meri Amadeo ( mijenja je asistentica Tina Tomašić)
 • Claudia Tarle ( Članica povjerenstva za međuopćinski Lidrano )

[OPŠIRNIJE]1.C u knjižnici (i A i B :)
Administrator / datum: 23. 1. 2018. 09:02

Petra Prvulović

U ponedjeljak (22.1.2018.) smo bili na druženju s tetom knjižničarkom u školskoj knjižnici. Ispričali smo joj što smo sve naučili o knjižnici i posuđivanju knjiga. Ponovili smo što sve knjige ne vole i naučili što je to lektira. 

Pogledali smo zabavan crtani film o knjižnici te posudili prvu lektiru koju ćemo sami čitati: Male priče o velikim slovima. Bilo je to zabavno i poučno druženje. Veselimo se sljedećoj posjeti knjižnici. 

Ljubav prema čitanju potičemo čitanjem

Prvaši čitaju puno priča, a krenula je i lektira: 1.a Tri medvjeda i gitara, 1.b Pale sam na svijetu, 1.c. Male priče o velikim slovima

Nije prvašima lako, pomozite im ako pitaju za pomoć, nudite se, čitajte im naglas, glumite, čitajte naizmjenično... Bolje će razumjeti i zavoljeti priču, pa će se i više truditi. Osim lektire, nemojte im braniti da istovremeno čitaju što god žele, neće im se ništa pomiješati, dapače, vrlo je korisno.  A kad budu malo samostalniji  uzmite svako svoju literaturu, neka vide kako uživate s knjigom u ruci (jer vas oponašaju:).  C.Tarle


[OPŠIRNIJE]Popis učenika koji sudjeluju na školskom Lidranu 2018.
Gordana Curać Depolo / datum: 22. 1. 2018. 13:27


[OPŠIRNIJE]Počinju školska natjecanja!
Ružica Žuvela / datum: 22. 1. 2018. 12:59

Pocinju skolska natjecanja. Pogledajte ove fotografije kao najavu, orijentirajte se, pogledajte datume, razmislite, prijavite se... Sudjelujte, stvarajte i druzite se! 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o upisu djece u I. razred šk. godine 2018./2019. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije
Administrator / datum: 17. 1. 2018. 14:41

Darija Janković

Pozivaju se roditelji, odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2018/2019. da najkasnije do 09. veljače 2018. godine podnesu zahtjev za uvrštenje svog djeteta na popis djece dorasle za upis u prvi razred.  

Potpunu OBAVIJEST UREDA DRŽAVNE UPRAVE o upisu djece u I. razred školske godine 2018./19. pročitajte ovdje.


Zahtjevi za upis djece dorasle za upis se podnose na obrascu „Zahtjev za uvrštavanje djeteta na popis djece školskih obveznika“ koji je dostupan i na web stranici Ureda državne uprave (www.udu-dnz.hr). Ispunjen Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika za Osnovnu školu Petra Kanavelića, Dr Ante Starčevića 1, 20260 Korčula roditelj, odnosno skrbnik treba dostaviti Ispostavi u Korčuli na e-mail: ured.državne.uprave.dnz2@du.t-com.hr  u prilogu koje treba dostaviti skeniranu osobnu iskaznicu djeteta ili jednog od roditelja, odnosno skrbnika s kojim dijete stanuje, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu. Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika se može dostaviti i osobno ili poštom na adresu: 

Ured državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Ispostava u Korčuli

Trg Antuna i Stjepana Radića 1

20260 Korčula

u kojem slučaju uz nju treba priložiti presliku osobne iskaznice, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu. Neovisno od prethodno navedenog, roditelj, odnosno skrbnik, ako je to povoljnije(praktičnije) za njega, ispunjeni Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika može predati (dostaviti) i osnovnoj školi u koju se upisuje, odnosno na području koje dijete ima prebivalište, odnosno prijavljeno boravište, a ona će ga proslijediti nadležnoj unutarnjoj ustrojstvenoj jedinici ovoga Ureda državne uprave. 


Obrasce preuzmite pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Klokan 2018.
Nadira Halilović Peručić / datum: 17. 1. 2018. 14:18

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatskog matematičkog društva, 22. ožujka 2018. godine u 12 sati i 30 minuta održat će se po dvadeseti  put Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" u svim školama. Prema međunarodnim dogovorima svaki se učenik ima pravo natjecati bez obzira na njegov uspjeh u redovnoj nastavi.

Pozivaju se svi učenici od 2. do 8. razreda,  zainteresirani za sudjelovanje na ovom natjecanju, da se jave svojim učiteljicama i nastavnicama matematike. Kao i svih ovih  godina, uz prijavu (do 12. veljače 2018.), potrebno je donijeti 15 kuna. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima.

Osim po brojnosti, ovo natjecanje je jedinstveno u svijetu i po svom sloganu bez selekcije, eliminacije i finala. Pozivamo učenike da iskušaju svoje znanje  i  budu dio velike međunarodne matematičke obitelji.

VAŽNO! Zbog naknadnih zahtjeva roditelja za brisanjem imena njihove djece sa službenih lista nagrađenih učenika - 10% najuspješnijih (pozivanjem na Zakon o zaštiti osobnih podataka), od ove godine svaki učenik koji želi pristupiti natjecanju, mora imati ispunjenu suglasnost roditelja. Ako učenik želi sudjelovati, ali bez suglasnosti objavljivanja njegovog imena, rezultat će biti objavljen pod oznakom NN1, NN2, itd. Povjerenik dodjeljuje oznake i samo on zna koji se učenik krije iza određenog NN imena. 


[OPŠIRNIJE]Raspored za 2. polugodište
Jurica Čupić / datum: 14. 1. 2018. 20:01

U rasporedu za drugo polugodište došlo je do nekih promjena, provjerite ima li promjena za vaš razred.

Raspored po razredima,

Raspored po učionicama.


[OPŠIRNIJE]Novi Katalog stručnog usavršavanja
Claudia Tarle / datum: 9. 1. 2018. 12:45

Katalog stručnog usavršavanja siječanj-travanj 2018. godine preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Sjednica UV
Claudia Tarle / datum: 9. 1. 2018. 12:13

Sjednica Učiteljskog vijeća  održat će se u četvrtak, 11. siječnja, s početkom u 9:30 sati.

Ravnatelj Velebit Veršić, prof.


[OPŠIRNIJE]Tko kaže da je lektira stresna?
Claudia Tarle / datum: 23. 12. 2017. 09:39
Vesna Martinović
Cijelo polugodište smo marljivo čitali, pisali, raspravljali... Imali smo stresan tjedan... silni testovi, ispitivanja... Za kraj smo dobili pozivnice i čekali. Učiteljica nam je organizirala čajanku uz sitne kolačiće i razgovor o lektiri.
Komu se što svidjelo, što bi mijenjali i još more drugih pitanja.
Pili smo topli čaj, jeli kolačiće i uživali. Zaslužili smo.

[OPŠIRNIJE]Sat povijesti u knjižnici
Marija Šegedin / datum: 21. 12. 2017. 11:12

 Danas smo održali sat povijesti u školskoj knjižnici gdje su učenici slušali priču o Dedalu i Ikaru. 

S obzirom da učenici sada obrađuju Grčku došli smo u knjižnicu proširiti svoje znanje, čitajući grčku mitologiju.

U knjižnici su nam bili 5.a i 5.b. 

 Lijep pozdrav,

Nia Amadeo, mag.bibl.

 

 

 

    


[OPŠIRNIJE]1.b u knjižnici
Milkica Jurjević / datum: 19. 12. 2017. 12:31

19.12.2017. učenici 1.b. razreda susreli su malog miša koji im je pokazao put do školske knjižnice. Tamo su poslušali priču Miš u knjižnici i naučili što to knjige vole i kako se odnositi prema njima. Knjižničarka Nia ih je naučila kako se ponašati u knjižnici i podijelila im njihove prve članske iskaznice. Na kraju su svi učenici posudili svoje prve slikovnice koje će preko praznika s veseljem pročitati!

       


[OPŠIRNIJE]Parlaonica i kviz osmaša
Ružica Žuvela / datum: 18. 12. 2017. 20:56

   

Završetak  Mjeseca borbe protiv ovisnosti obilježiti ćemo javnom prezentacijom  znanja o ovisnostima pod naslovom

UČIM-MISLIM-IMAM STAV I GOVORIM.

Učenici 8. razreda pripremili su se za KVIZ  znanja o ovisnostima  i PARLAONICU na temu  „Trebaju li pušači sami snositi troškove liječenja bolesti dišnih puteva?“.

Osim nastavnika, razrednika, stručnih suradnica i roditelja, gosti događanja bit će gradonačelnik,  školska liječnica, policijska službenica iz MUP-a,  predstavnica Crvenog Križa i ravnateljica  Centra za socijalnu skrb .

U publici će biti i svi sedmaši u pratnji svojih razrednika.

Pozivamo roditelje, učenike i građane da nam se  pridruže u  četvrtak, 21. prosinca 2017. g., s početkom u 11 sati u kino sali LIBURNA.


[OPŠIRNIJE]Prvaši u knjižnici
Ankica Pamuković / datum: 17. 12. 2017. 22:28

 14.12.2017. u školsku knjižnicu nam je došao 1.a sa svojom učiteljicom Ankicom Pamuković. Poslušali smo priču Miš u knjižnici, te dobili članske iskaznice. Posudiili smo puno zanimljivih slikovnica.  Veselimo se ponovnom susretu u našoj školskoj knjižnici.

 

   

   


[OPŠIRNIJE]Ususret Božiću - koncert u subotu
Claudia Tarle / datum: 15. 12. 2017. 13:09
OŠ Petra Kanavelića Korčula
Podružnica br.1 /  Osnovna glazbena škola
 
Pozivamo Vas na  koncert  Ususret  Božiću  učenika osnovne glazbene škole koji će se održati u Centru za kulturu Korčula, u kino-sali, u subotu, 16.12.2017. u 17 i 30 sati.
Očekujemo Vas s veseljem ...       🎅📯🎅  
 
 
Srdačan pozdrav,
Voditelj OGŠ: Tihana Penjak, prof.

[OPŠIRNIJE]Božićna radionica učenika i roditelja u 2.a
Mirjana Jeličić / datum: 8. 12. 2017. 09:21

Za foto galeriju klikni ovdje


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam
Ružica Žuvela / datum: 5. 12. 2017. 13:06


[OPŠIRNIJE]Bravo petaši!
Claudia Tarle / datum: 4. 12. 2017. 13:51

Naš razred 5.b sudjelovao je u humanitarnoj akciji Korčulanskog srca koja je pokrenuta s ciljem pomoći 35-ero djece iz socijalno ugroženih obitelji s područja otoka Korčule i poluotoka Pelješca.


Željeli smo da i njima Božić bude vrijeme darivanja i da se razvesele našim poklonima. Sakupili smo hranu, higijenske potrepštine, igračke, slatkiše..

 

 

 

 

 

 

 

Jako nas je veselilo što možemo pomoći svojim skromnim doprinosom da našim sugrađanima vršnjacima uljepšamo blagdane. To i nas čini boljim ljudima!

5. b i razrednica Maja Žuvela


[OPŠIRNIJE]Ušće Neretve - Edukacija o prirodi i pticama
Claudia Tarle / datum: 4. 12. 2017. 11:29

Ovaj tjedan, nakon nekoliko odgađanja zbog vremenskih neprilika, u Neretvi su bili učenici četvrtog razreda osnovne škole „Petra Kanavelića“ iz Korčule sa područnim razrednim odjelima iz Lumbarde i Račišća. Četrdeset učenika sa učiteljicama Mirela Tolj i Dragoslava Radovanović iz osnovne škole Korčula, Nena Seretnik iz PO Lumbarda i Luci Farac PO Račišće bilo je na terenskoj nastavi u delti Neretve. Posjetili su Prirodoslovni muzej u Metkoviću , muzej Narona u Vidu i na kraju posjetili su ušće Neretve.

Na ušću su s volonterima Udruge „Brkata sjenica“ promatrali ptice dalekozorom i durbinom, te dobili saznanje o vrstama koje su uočili.

Kroz jednosatno druženje djeci je održano edukativno predavanje o prirodi i pticama. Učenici su upoznati sa staništem ušća Neretve i pticama koje borave na ušću, obali, sprudovima, slanušama, lagunama Galičak i Parila, koliko su za ptice važna staništa ušća Neretve i koliko je cijela delte Neretve važna kao područje gniježđenja, selidbe i zimovanja mnogih vrsta ptica. 

Učenici su saznali koliko pojedine vrste ptica žive, kako i gdje se razmnožavaju, koliko gnijezda mogu imati pojedine vrste ptica u jednoj sezoni gniježđenja, koliko mogu imati mladih, kako i čime se hrane, koliko mladim pticama treba da se osamostale i još mnogo stvari vezanim uz ptice.

Na kraju učenicima je prezentirano prstenovanje ptica, kako se love, stradaju li ptice kad ih se lovi itd. Učenicima je objašnjeno da se ptice love u ornitološke mreže, spremaju se u ornitološke vrećice gdje se nalaze do samog prstenovanja. Pticama se stavljaju prstenovi prema veličini ptice, određuje se vrsta, starost i spol ako je moguće, provjerava se forma ptice,mjeri se dužina krila,važe se ptica i nakon toga neozlijeđena pušta u prirodu. Svi podaci se pohranjuju i šalju na zavod za ornitologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i na taj način mogu se dobiti podaci o bilo kojoj ulovljenoj ptici sa prstenom tko, kada i gdje je prstenovao ulovljenu pticu, a na taj način struka može iščitati mnogo podataka vezanim uz ptice.
Na kraju nadamo se da su naši mali prijatelji stekli neka nova znanja o pticama i delti Neretve. Hvala učenicima i učiteljicama što su prepoznali naš rad i potrudili se doći i poslušati nadamo se i naučiti nešto novo o pticama, a bilo nam je posebno zadovoljstvo ugostiti ih jer su prva škola izvan Neretve koja se potrudila posjetiti nas i skupa sa nama istražiti ušće Neretve i saznati što više o pticama.

Više fotografija fb objava udruge Brkata sjenica


[OPŠIRNIJE]Sve je lako kad si mlad!
Claudia Tarle / datum: 1. 12. 2017. 11:18

Danas u 14:15 sati u programu Radio Korčule poslušajte emisiju o mladima "Sve je lako kad si mlad!". 

Čekaju vas dvije zdrave, ekološke reportaže iz naše škole: prva donosi priču o Eko grupi učenika od prvog do četvrtog razreda i berbi i preradi maslina iz školskog vrta, a druga priča dolazi iz 3.a razreda i govori o ovogodišnjem, šestom po redu, "Masterchefu - zdravom doručku 2017."

Slikovni rezultat za radio korčula

Radio Korčulu slušajte na http://www.radio-korcula.hr/.


[OPŠIRNIJE]ARHIVA svih naših vijesti
Claudia Tarle / datum: 8. 9. 2015. 08:41

Arhiva naših vijesti nalazi se desno na dnu stranice i složena je po datumu objave vijesti. U njoj možete pronaći sve vijesti koje su objavljene na našim stranicama od početka, 17. svibnja 2010.g. 


 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju