preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login
Vremenska prognoza

 

Iz povijesti škole...

Upis prvaša u školsku knjižnicu, 2010. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
Tražilica

 

 

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2091311
Ovaj mjesec: 2311

-

Novosti...
Vremenik obveza za lipanj i srpanj školske godine 2017./2018
Velebit Veršić / datum: 5. 6. 2018. 13:49

Vremenik preuzmite ovdje.

 


[OPŠIRNIJE]Poslovi nastavnika OŠ uz kraj šk. god. 2017./2018.
Velebit Veršić / datum: 5. 6. 2018. 11:37

Vremenik preuzmite ovdje.

 


[OPŠIRNIJE]Vremenik obveza nastavnika OGŠ za kraj šk. god. 2017./2018.
Velebit Veršić / datum: 5. 6. 2018. 11:28

Vremenik preuzmite ovdje.

 


[OPŠIRNIJE]U našoj školi - Uz 10. Tjedan psihologije
Ružica Žuvela / datum: 24. 2. 2017. 11:43

 našoj školi, u zadnjem tjednu veljače, obilježit će se 10. tjedan psihologije radionicama s roditeljima učenika trećih razreda na temu „Naša očekivanja i odgojni stilovi“.

Cilj radionica je  razgovorom u krugu roditelja iznijeti njihova očekivanja od djeteta i škole te osvijestiti osobni roditeljski stil odgoja. 

Kroz kraće predavanje roditelji će se upoznati sa važnijim stilovima odgoja i njihovim posljedicama, a nakon toga će u  grupama rješavati određene odgojne situacije na koje nailazimo u školi.  

Školska psihologinja, profesorica  Ivica Fabris već dugi niz godina provodi takve radionice s roditeljima upozoravajući kako popustljivi odgoj koji sve više dominira u našem podneblju dovodi do ponašanja i osobina djece koja su u suprotnosti od željenih. 

Većina roditelja tako očekuje da im djeca budu „sretna, vesela, samopouzdana, prijateljska, samostalna, da se lijepo druže i surađuju s drugom djecom,  te da se dobro osjećaju  u školi…" Popustljivi odgoj u kojem djeca rastu bez granica i bez pravila ponašanja (bez discipline!),  prema mnogim istraživanjima dovodi do impusivnog i nekontroliranog, a ponekad i asocijalnog ili samouvjereno nametljivog ponašanja. 

Djeca odgajana popustljivim stilom nisu uporna, odustaju već kod malo težih zadataka, nemaju samopouzdanja ni samostalnosti, a kad  nije po njihovim željama znaju se ponašati prkosno i buntovno. Iako je odgoj prvenstveno u domeni roditelja,  na tom planu nužno je partnerstvo škole i roditelja. 

Svi zajedno, i  kod kuće i u školi, trebamo težiti odgovornom roditeljstvu na koje nas uostalom obvezuju i dokumenti Vijeća Europe koje roditeljima nude  smjernice za razumijevanje njihovih odgovornosti kao roditelja u 21. stoljeću. 

Roditelji trebaju osigurati djetetu osnovnu njegu, sigurnost, emotivnu toplinu, ali i stimulaciju, vođenje i strukturu te emocionalnu stabilnost. 

Iz ovoga je vidljivo kako nije lako biti roditelj 21. stoljeća! 

To je  zaista posao s punim radnim vremenom! Važno je djeci  u svakoj dobi  postavljati jasne i razumljive okvire i  granice te unaprijed poznate posljedice za kršenje istih. Iznad svega, biti dosljedan i ponašati se kao dobri uzori. Tako ćemo djecu odgojem, a ne kažnjavanjem, učiti kako svijet funkcionira.

"Nestrpljenje, nepoznavanje i nerazumijevanje djetetovih individualnih i razvojnih potreba, kao i sve veći nedostatak vremena za bavljenje djetetom“ ističe psihologinja „dovodi do slabljenja odgojne funkcije suvremene obitelji  i škole."

I za kraj, ali ne manje važno: djeca s granicama i strukturom su sigurnija, odrastaju emocionalno stabilnija, imaju bolju kontrolu svojih osjećaja, bolje  se prilagođavaju zahtjevima situacije, samostalna su  i samopouzdana i nisu rizična za kasniji loš utjecaj društva. A to je upravo ono  što svi mi, odrasli, želimo.


[OPŠIRNIJE]Rezultati OECD-ova istraživanja PISA 2015
Claudia Tarle / datum: 7. 12. 2016. 14:39

PISA (Programme for International Student Assessment), odnosno Međunarodni program za procjenu znanja i vještina učenika, svjetsko je obrazovno istraživanje koje Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) provodi od 1997. godine s ciljem prikupljanja međunarodno usporedivih podataka o znanju i vještinama petnaestogodišnjih učenika.

PISA se pokazala dobrim prediktorom gospodarskog rasta i ekonomskog razvoja neke zemlje, a rezultati omogućuju identificiranje uspješnih obrazovnih politika. Detaljnije informacije o rezultatima istraživanja PISA 2015 dostupne su ovdje.


[OPŠIRNIJE]Veliki školski projekt
Claudia Tarle / datum: 18. 11. 2016. 12:57

Radni tim za provedbu i organizaciju velikog školskog projekta sastao se u srijedu, 9. studenoga 2016. i usuglasio se oko okvirne teme projekta.

Za radni naslov izabrana je tema Ulicama moga grada. Izborom teme ostali smo u okviru proučavanja kulturne baštine, što je jedan od prioriteta naše škole, a istovremeno omogućili jednostavno integriranje svih ostalih tema.

Veliki školski projekt će se realizirati u drugom polugodištu kroz dva projektna dana s razmakom od dva tjedna.

Učenici od prvog do četvrtog razreda provodit će razredne projekte koje će voditi učiteljice razredne nastave, a učenici od petog do osmog birati će prema svojim interesima između ponuđenih projekata predmetnih učitelja.

Svi učitelji će ispuniti prijavu projekta na priloženom obrascu (pod opširnije) do 1. prosinca i poslati na e-mail ruzica.fabijanovic@gmail.com.

Od 1. do 15. prosinca tim za provedbu projekta napraviti će prikaz dostavljenih ideja na panou u zbornici kako bi se do kraja polugodišta mogla napraviti međusobna integracija voditelja i usklađivanje broja učenika u grupama po uzrastu.


[OPŠIRNIJE]Učiteljsko vijeće: Tema SWOT analiza realiziranih VŠP
Claudia Tarle / datum: 3. 11. 2016. 13:47

Planiranje velikog školskog projekta na Učiteljskom vijeću :) SWOT analiza


[OPŠIRNIJE]Opravdavanje izostanaka učenika
Claudia Tarle / datum: 30. 9. 2016. 13:04

Ministarstvo je ravnateljima osnovnih škola uputilo dopis u kojem se dodatno obrazalažu pitanja vezana uz izostajanje učenika s nastave. O načinu opravdavanja izostanaka bi se trebali informirati učenici i roditelji.

Obavijest možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Priručnik o primjeni IKT u predmetnoj nastavi
Claudia Tarle / datum: 22. 9. 2016. 10:10

U prilogu možete preuzeti priručnik o primjeni IKT- informacijske i komunikacijske tehnologije po razredima i predmetima: Hrvatski jezik, Engleski jezik, Matematika, Fizika, Priroda, Biologija, Kemija, Povijest i Geografija.

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije ima za cilj podignuti digitalne kompetencije učenika osnovnih škola i naučiti ih sustavno koristiti različite programske i web 2.0 alate, te samostalno učiti i istraživati digitalne nastavne sadržaje. 


[OPŠIRNIJE]Poslovi vezani uz kraj nastavne i školske godine 2015./2016.
Velebit Veršić / datum: 9. 6. 2016. 10:22
  • Poslovi vezani uz kraj nastavne i školske godine 2015./2016. - preuzmite ovdje.
  • Vremenik za kraj šk. god. 2015./2016. - preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Pogledajte emisiju "Normalan život" o pomoćnicima u nastavi
Claudia Tarle / datum: 6. 6. 2016. 12:26

HTV1 nudi uslugu gledanja emisije na zahtjev kojom možete pogledati emisiju "Normalan Život" od 3. lipnja u kojoj se predstavila udruga "Kap u moru" iz Korčule. Gošće emisije članice su udruge: Anita Batistić, Katarina Curać, Claudia Tarle i Dalida Prižmić, a reportaža je snimana u OŠ Petra Kanavelića i DV Korčula / Područni vrtić Čara.

Udruga "Kap u moru" želi senzibilizirati javnost za probleme djece s teškoćama koja trebaju asistenta u nastavi radi ostvarivanja prava na ravnopravno obrazovanje i integraciju u zajednici. Čut ćemo o specifičnostima problema male sredine, na otoku, predrasudama prema djeci s teškoćama u razvoju, ali i primjer dobre prakse kada stručnjaci - defektolozi, logopedi, pedagozi i učitelji - volontiraju u udruzi kako bi se svi zajedno educirali i pomogli djetetu s teškoćama, ali i senzibilizirali njegove vršnjake na prihvaćanje različitosti kao kvalitete. (Kap u moru - humanitarna udruga za ostvarivanje pomoći djeci s posebnim obrazovnim potrebama u predškolskom odgoju, osnovnom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju kroz djelovanje pomoćnika u nastavi)


[OPŠIRNIJE]Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.
Claudia Tarle / datum: 28. 5. 2016. 10:21

Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017. preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Webinar na temu upisa u srednje škole (za ravnatelje, članove povjerenstava i razrednike)
Claudia Tarle / datum: 28. 5. 2016. 09:07

MZOS za ravnatelje, članove upisnih povjerenstava i razrednike osnovnih škola organizira informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole. Webinar je planiran za ponedjeljak, 30. svibnja 2016. godine, od 12 do 14 sati i bit će dostupan na poveznici: http://connect.carnet.hr/upisi.


[OPŠIRNIJE]Snimke webinara svih predmeta RN
Claudia Tarle / datum: 18. 4. 2016. 09:09

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNet-om održala je šest webinara za učitelje razredne nastave, za svaki obvezni nastavni predmet u razrednoj nastavi po jedan webinar. Sve webinare pogledajte ovdje


[OPŠIRNIJE]Kalendar rada za školsku godinu 2016./2017.
Claudia Tarle / datum: 13. 4. 2016. 12:24

Kalendar rada i Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017. objavljeni su danas na stranicama MZOS-a.

 Proljetni praznici su dogodine nakon Uskrsa, a dobili smo i novi blagdan,       Ukrasni ponedjeljaksmiley!


[OPŠIRNIJE]CKR - Razredna nastava
Claudia Tarle / datum: 13. 4. 2016. 08:53

Snimku webinara za razrednu nastavu, kurikulum Hrvatskog jezika, pogledajte na poveznici  https://connect.carnet.hr/HRVATSKI

Tjelesna i zdravstvena kultura - //connect.carnet.hr/TZK

O sljedećim webinarima za učitelje razredne nastave se informirajte na http://www.kurikulum.hr/SNIMKE

Predmetne kurikulume, međupredmetne teme i ostala područja CKR potražite na http://www.kurikulum.hr/


[OPŠIRNIJE]Objavljeni ostali kurikularni dokumenti
Claudia Tarle / datum: 29. 2. 2016. 15:36

Od danas su javno dostupni i preostali dokumenti – 29 kurikuluma predmeta, Okvir za vrednovanje procesa i ishoda učenja, te ostali okviri. Preuzmite ih ovdje.


[OPŠIRNIJE]Objavljeno je prvih 20 dokumenata kurikuluma
Claudia Tarle / datum: 17. 2. 2016. 17:41

U sklopu prve dionice Cjelovite kurikularne reforme izrađeni su prijedlozi kurikularnih dokumenata na razini pojedinih dijelova sustava odgoja i obrazovanja. Objavljeno je prvih 20 dokumenata: dokumenti nacionalnih kurikuluma, područja kurikuluma, međupredmetnih tema te Okvir nacionalnog kurikuluma. Proučite ih ovdje. claudia tarle


[OPŠIRNIJE]MZOS uživo / utorak u 11 sati
Claudia Tarle / datum: 16. 2. 2016. 09:13

U utorak, 16. veljače 2016. godine s početkom u 11 sati održat će se konferencija za medije u organizaciji MZOS - a, a povodom objave prvih 20 dokumenata Cjelovite kurikularne reforme. Govorit će prof.dr.sc. Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i dr.sc. Boris Jokić, voditelj Ekspertne radne skupine. Konferenciju za novinare možete pratiti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Kućni red - prijedlog za raspravu na Učiteljskom vijeću
Željko Nobilo / datum: 18. 1. 2016. 13:01

Prijedlog Kućnog reda za raspravu na Učiteljskom vijeću preuzmite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Edukacija o poučavanju učenika s teškoćama
Claudia Tarle / datum: 19. 10. 2015. 08:17

Predavanja su namjenjena svim učiteljima, stručnim suradnicima, odgajateljima  i ostalim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama. Svi sudionici oba dana seminara dobiti će potvrdu o sudjelovanju!


Humanitarna udruga „Kap u moru“ poziva Vas na stručno edukativni seminar  s temama:

- Poučavanje učenika s teškoćama

- Čitanje i pisanje-disleksija

- Intelektualne poteškoće

- Adhd

Predavanja će se održati u Centru za kulturu Korčula 23. 10. 2015. (petak) od 16.00 do 19.00 sati i 24. 10. 2015. (subota) od  10.00 do 14.00 sati.

Predavači su prof.dr.sc.Snježana Sekušak-Galešev s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu i prof.dr. Mirjana Lenček, voditeljica Centra za rehabilitaciju. 


[OPŠIRNIJE]Zakoni i pravilnici
Claudia Tarle / datum: 18. 9. 2015. 10:52

Obratite pažnju na novi link s desne strane koji će vas povesti na stranice ucenici.info, portal koji vam osim zakona i pravilnika koje već od prije imate u kutku za učitelje, nudi još i prezentacije te neke druge sadržaje vezane uz primjenu zakona i pravilnika u obrazovanju. Korisno za roditeljske sastanke, stručne ispite itd.


[OPŠIRNIJE]Vremenik obveza učitelja u rujnu
Velebit Veršić / datum: 9. 9. 2015. 13:45

Vremenik obveza učitelja razredne i predmetne nastave kroz mjesec rujan preuzmite ovdje.

 


[OPŠIRNIJE]Raspored rada od 1. do 4. razreda
Velebit Veršić / datum: 9. 9. 2015. 13:37

Od ponedjeljka, 14. rujna na snazi je novi dnevni raspored rada od prvog do četvrtog razreda. Raspored otvorite ovdje


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera
Claudia Tarle / datum: 2. 9. 2015. 15:49

U Narodnim novinama br. 94/2015. objavljen je Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera. Pravilnik stupa na snagu 10. rujna 2015. godine.

Tekst Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole
Claudia Tarle / datum: 19. 8. 2015. 11:55

U Narodnim novinama, broj 81/2015. objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.

 


[OPŠIRNIJE]Kalendar za školsku godinu 2015./2016.
Claudia Tarle / datum: 23. 7. 2015. 16:02


[OPŠIRNIJE]Prijava na stručne skupove
Claudia Tarle / datum: 3. 7. 2015. 10:55

AZOO obavještava korisnike da je od 3. srpnja 2015. godine promijenjena adresa za prijavljivanje na stručne skupove, nova adresa je http://ettaedu.azoo.hr/.

Izbornik na stranicama škole je prilagođen promjenama, pa se i dalje možete prijavljivati na uobičajeni način.


[OPŠIRNIJE]Međupredmetni IKT kurikul i digitalni nastavni materijali
Claudia Tarle / datum: 27. 2. 2015. 13:25

Međupredmetni IKT kurikul nastao je nakon 18 mjeseci rada na projektu kao rezultat rada stručnjaka iz osnovnih i srednjih škola, te IKT stručnjaka iz privatnog sektora, pod vodstvom savjetnika iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Stručnjaci su izradu kurikula temeljili na metodologiji Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i Nacionalnog okvirnog kurikuluma obradivši međupredmetnu temu uporabe informacijsko komunikacijskih tehnologija u predmetnoj nastavi osnovne škole, jednu od šest međupredmetnih tema propisanih Nacionalnim okvirnim kurikulumom.  

Opširnije na linku.


[OPŠIRNIJE]Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi
Claudia Tarle / datum: 27. 12. 2014. 18:27

Hrvatski sabor je 12. prosinca 2014. godine donio Odluku o proglašenju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koji stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«, osim članka 34. ovoga Zakona koji stupa na snagu 1. siječnja 2017. Zakon možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Katalog natjecanja i smotri 2014./2015. školske godine
Claudia Tarle / datum: 24. 11. 2014. 10:32

Popis svih natjecanja i smotri s uputama za provedbu natjecanja te ostalom potrebnom dokumentacijom dostupne su u Katalogu natjecanja objavljenom na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje.


[OPŠIRNIJE]Otvorena javna rasprava o Zakonu o odgoju i obrazovanju
Claudia Tarle / datum: 21. 9. 2014. 23:09

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. 

Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje primjedbe i prijedloge putem obrasca koji možete preuzeti OVDJE. Popunjen obrazac molimo dostaviti isključivo u priloženom word dokumentu do 4. listopada 2014. godine na adresu elektroničke pošte: javnarasprava-zoio@mzos.hr.
 


[OPŠIRNIJE]Katalog stručnih skupova
Claudia Tarle / datum: 17. 9. 2014. 08:19

AZOO je objavila plan stručnog usavršavanja do kraja kalendarske godine. Stručni skupovi su objavljeni u Katalogu stručnih skupova, a mogu se pretraživati prema savjetniku, području ili temi. Za sve skupove obvezna je prijava na www.ettaedu.eu do termina naznačenog u obavijesti o stručnom skupu. 


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi
Claudia Tarle / datum: 29. 8. 2014. 08:07

Temeljem članka 104. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ministar je donio Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi. Pravilnik možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Kalendar rada za školsku godinu 2014./2015.
Claudia Tarle / datum: 26. 3. 2014. 09:19

MZOS je objavio Kalendar rada i Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.

Preuzmite dokumente:

  1. Kalendar rada za školsku godinu 2014./2015.
  2. Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o tjednim radnim obvezama
Claudia Tarle / datum: 19. 3. 2014. 16:14

Objavljen je novi  Pravilnik o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi


[OPŠIRNIJE]Korigirana verzija postotne zastupljenost udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava
Claudia Tarle / datum: 5. 3. 2014. 09:10

Objavljeni su rezultati izjašnjavanja učitelja i nastavnika o prikladnosti uporabe udžbenika za šk.. god. 2014./2015. Prikladnima za uporabu u nastavnome i odgojno-obrazovnome procesu smatraju se oni udžbenici i pripadajuća dopunska nastavna sredstva za koje se u postupku izjašnjavanja izjasnilo najmanje 10% učitelja, odnosno nastavnika. Više informacija na stranicama MZOS-a.


[OPŠIRNIJE]Otvorena javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi
Claudia Tarle / datum: 24. 2. 2014. 09:06

MZOS otvara javnu raspravu o Nacrtu Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi. Pozivaju se svi zainteresirani da se uključe u javnu raspravu do 9. ožujka 2014. godine. Više informacija na stranicama MZOS-a.


[OPŠIRNIJE]Novi standard školskoga pisma
Claudia Tarle / datum: 3. 2. 2014. 12:06

Od školske godine 2014./2015. na udžbenike i radne bilježnice za početno učenje pisanja hrvatskoga jezika biti će primijenjen novi standard školskog formalnog (uspravnoga i kosoga) i školskog rukopisnog (uspravnoga i kosoga) pisma. Važno je naglasiti da će novi standard školskog formalnog i rukopisnog pisma primijeniti svi izdavači koji su nakladnici udžbenika i početnica (Alfa, Profil, Školska knjiga).

Opširnije na MZOS i Hrvatski pravopis.

1. Školsko formalno uspravno pismo       2. Školsko formalno koso pismo

3. Školsko rukopisno koso pismo       4. Školsko rukopisno uspravno pismo


[OPŠIRNIJE]Javna rasprava o Prijedlogu Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole
Claudia Tarle / datum: 27. 11. 2013. 12:04

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Prijedlogu Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole. Javna rasprava će trajati do 27. prosinca 2013. godine. Informirajte se na stranicama MZOS-a.

 


[OPŠIRNIJE]Planirana stručna usavršavanja od siječnja do travnja 2014.
Claudia Tarle / datum: 12. 11. 2013. 08:17

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je stručne skupove za stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika u razdoblju od 1. siječnja do 30. travnja 2014. godine. Stručni skupovi objavljeni su u Katalogu stručnih skupova.


[OPŠIRNIJE]Javna rasprava o radu školskih sportskih društava
Claudia Tarle / datum: 28. 10. 2013. 08:15

Otvara se javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o načinu osnivanja, zadaćama, djelokrugu i načinu rada školskih sportskih društava. Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst i na pojedine članke predložene u Nacrtu prijedloga Pravilnika. Dokumente možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Sažetak obrazloženja javne rasprave o zaštiti prava učenika
Claudia Tarle / datum: 21. 10. 2013. 09:55

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima. Sažetak obrazloženja o provedenom postupku savjetovanja i Analizu zaprimljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja možete preuzeti na stranicama MZOS-a.


[OPŠIRNIJE]Besplatna računalna edukacija
Jakica Stanišić / datum: 11. 6. 2013. 23:47
ITdesk.info je web stranica i projekt računalne edukacije sa slobodnim pristupom putem Interneta. Uz pomoć ove stranice mogu se savladati ili utvrditi osnovne računalne vještine i znanja.
Pristup objavljenom materijalu je besplatan i otvoren. Drugim riječima, nije potrebno otvoriti račun ili ostaviti svoju e-mail adresu kako bi se materijali koristili.
Agencija za odgoj i obrazovanje (AOO) RH odobrila je mrežne publikacije koje učenici/ce mogu koristiti kao pomoćno nastavno sredstvo u sklopu predmeta Informatika i Tehnička kultura (od 5.-8. razreda). Svi materijali ostat će besplatno i trajno dostupni svim zainteresiranim učenicima u RH kao mrežne publikacije koje se mogu slobodno pregledavati, ispisivati i distribuirati.
Informirajte se na skole.hr, a materijale preuzmite na ITdesk.info.
Jakica Stanišić

[OPŠIRNIJE]Priprema, pozor – sat!
Claudia Tarle / datum: 11. 6. 2013. 09:13

CARNET-ovo nagradno natjecanje "Priprema, pozor - sat!" namijenjeno je nastavnicima u osnovnim i srednjim školama. Sudjelovati mogu svi nastavnici koji koriste i izrađuju digitalne materijale koji se mogu kvalitetno i uspješno primjenjivati u poučavanju sadržaja jedne nastavne jedinice. Prijave traju do 16. rujna 2013. godine. Detaljnije informacije o prijavi na ovo korisno i zanimljivo natjecanje možete pronaći ovdje.


[OPŠIRNIJE]Seminar: RASPRAVA (kao metoda rada)
Ivica Fabris / datum: 21. 9. 2011. 17:44

Ovih je dana naša škola bila domaćin međužupanijskog stručnog skupa za stručne suradnike i učitelje Dubrovačko-Neretvanske, Splitske, Zadarske i Šibenske županije.

Tema seminara odnosila se na suvremene pristupe učenju i poučavanju s posebnim naglaskom na primjenu rasprave kao metode za poticanje kritičkog mišljenja i komunikacijskih kompetencija učenika.

Ovo je prvi put da se seminar tako visoke razine organizira na nekom otoku, čak prvi put izvan velikih centara, a sve zahvaljujući višegodišnjim nastojanjima i pregovorima koje je stručna suradnica naše škole psihologinja Ivica Fabris vodila sa savjetnicom u Agenciji za odgoj i obrazovanje, a obje zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Jedan od argumenata za seminar u našoj školi bio je i  Razvojni plan naše škole u kojem smo kao prioritet istaknuli podizanje razine pismene i usmene komunikacije učenika te kulturu ophođenja i raspravljanja u školi. Bilo je logično da se u seminar uključe svi učitelji naše škole i samo rijetki su to propustili.

Seminar je trajao dva dana po 6 radnih sati, a vodile su ga Teodora Dubrović, prof, viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje i Nada Kegalj, prof. mentor.

U prijepodnevnim terminima učitelji i stručni suradnici slušali su teorijsku podlogu seminara i osvježili svoja znanja o strategijama učenja i poučavanja, a posebno su učili o važnosti govornih vještina u poučavanju i oblicima strukturirane rasprave.

Nakon toga su u grupama vježbali govorništvo i raspravljanje da bi se seminar završio debatom na zadanu tezu. Prvog dana teza je glasila „ Računalne igrice su korisne“, a drugog dana „Ulazak Hrvatske u EU je dobrodošao".

Obje grupe debatanata su zdušno i argumentirano branile svoja stajališta, u prilog i protiv zadane teze. Seminar je završio u jako dobrom ozračju. Učitelji su ga ocijenili izuzetno korisnim, kako u  radu s učenicima  tako i u planiranju i izradi školskog kurikuluma.

Savjetnice su bile ugodno iznenađene aktivnim sudjelovanjem učitelja i nivoom govorničkih vještina koje su pokazali  u vježbama i u debati. Posebno su se zahvalili školi na odličnoj organizaciji i domaćinstvu seminara.

Mi se nadamo da je to početak jedne dobre suradnje i budućeg kvalitetnog  stručnog osposobljavanja svih učitelja i stručnih suradnika škole.


[OPŠIRNIJE]RSS


Kutak za učitelje

Dragi kolege,

dijelim s Vama jednu lijepu prezentaciju da nas podsjeti na pravi smisao našeg poziva. Preuzmite ju u priloženim dokumetnima.

s. Blaženka

 

Priloženi dokumenti:
S ljubavlju Teddy.pps

preskoči na navigaciju